За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 021
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
Не се безпокой. След обед когато иска му давай по- голяма порция, а през другото време се придържай към малката порция.
И при мен беше така, дори искаше да яде през 2 часа.

# 376
Здравейте, малко съм се притеснила. От осем дни тримесечното ми бебе почна да ака по 4-5 пъти, а преди акаше на пет дни веднъж. Имаше и няколко зелени изхождания. Предишните дни имаше доста слуз и бели топчета, давам от два дни Рекомфорт и слузта намаля, но пак ака по 5 пъти. Това се случи след втория прием на Ротарикс. Педиатърката не се впечатлява особено, щом няма Т, яде и е жизнено, значи нямало проблем.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 20:04 от Monica Babalieva 667879

# 377
И при нас е така! Само на кърма е. Моят е на 2,5 месеца и точно 1 седмица след Ротарикса започнаха колики и зелено и течно ако. Около 10 дни акаше по мнооого пъти на ден(около 10-11 пъти), но пък по малко количество и зелено. Изчетох много за зеленото ако и аз спрях млечните продукти, започнах и капки Био амика, ако проблема е в разграждането на лактозата. Давам и Био гая. От днес акото не е зелено, но пък е акал само 2 пъти.. Не знам вече 😒
Слузта не е притеснителна до колкото знам- поне така казва Ася Демирева.

# 378
Здравейте момичета. Имам въпрос дали правилно разбирам, че продават 2 пакета по 93 броя от гащичките?

# 379
И при нас е така! Само на кърма е. Моят е на 2,5 месеца и точно 1 седмица след Ротарикса започнаха колики и зелено и течно ако. Около 10 дни акаше по мнооого пъти на ден(около 10-11 пъти), но пък по малко количество и зелено. Изчетох много за зеленото ако и аз спрях млечните продукти, започнах и капки Био амика, ако проблема е в разграждането на лактозата. Давам и Био гая. От днес акото не е зелено, но пък е акал само 2 пъти.. Не знам вече 😒
Слузта не е притеснителна до колкото знам- поне така казва Ася Демирева.
Два пъти ми се струва съвсем нормално. Дано и ние скоро да го постигнем.

# 380
От кога е добре да се слага на гърне бебето,6+ е,не седи седнала още,но заставана една кълка и подпряна на ръка,като цяло прави опити за седеж усилено Мисля да я слагам над гърнето и да я държа ,за да свикне.Удачно ли е?

# 381
Bobchita, аз съм чувала за слагане от 10ти месец, 6ти ми е струва малко рано 
Но ако имаш желание и малката съдейства, не пречи да пробваш. Simple Smile

# 382
Малкия стана на годинка преди месец. Слагам го на гърне от 3 седмици. Според мен трябва детето да може да стои седнало, за да се сложи на гърне, но това е мое мнение. Simple Smile

# 383
Може би е добре да изчакам наистина,мога да пробвам да я държа над него от време на време

# 384
  • Благоевград
Здравейте момичета. Имам въпрос дали правилно разбирам, че продават 2 пакета по 93 броя от гащичките?

Да, точно така е. Винаги поръчвам от тях. Пристигат 2 кашона с по 93 памперса във всеки.

# 385
За гърне мисля, че трябва да може да стои стабилно седнало. Аз започнах на 9м. Но само за голямата работа. Може до тогава да я придържаш в приклекнала поза, ако държиш да не ака в памперса. Не знам дали няма да протестира. Нашата мома не й харесва така. Хаха

На мен 4-5 изхождания за 3м бебе ми се виждат нормално. Така като гледам е реакция от ваксината и предполагам ще затихне с времето. При нас даже бях повече изхожданията до 4м. След това ги разреди на 4-5бр. Simple Smile Слузта може и да е от лигите, ако текат мощно.. за белите зрънца не съм се притеснявала - ок са за кърмено бебе. Ако е зелено акото продължително време и всеки път, тогава бих питала ЛЛ.

# 386
Здравейте, малко съм се притеснила. От осем дни тримесечното ми бебе почна да ака по 4-5 пъти, а преди акаше на пет дни веднъж. Имаше и няколко зелени изхождания. Предишните дни имаше доста слуз и бели топчета, давам от два дни Рекомфорт и слузта намаля, но пак ака по 5 пъти. Това се случи след втория прием на Ротарикс. Педиатърката не се впечатлява особено, щом няма Т, яде и е жизнено, значи нямало проблем.
Не те ли предупредиха какви да очакваш след Ротарикса? Възможно е да получи диария за няколко дена, така че изчакай малко.
Моя също не се чувстваше добре след нея и ужасно много пръцкаше и май го болеше корема. Съня му се развали и постоянно пъшкаше и се мяташе в събя си. Добре че всичко мина за около 10 дена.

# 387
По темата с брой изхождания - откакто малкия (на годинка) е захранен и си има заместени 4 твърди хранения + 2 АМ се изхожда по 3-4 пъти на ден, всеки ден. Даже си водя дневник, че да не забравя кооолко пъти😁 За съвсем малко бебе пък, са си абсолютно нормален брой. Simple Smile

# 388
Как успявате с гърнето... направо не ми се мисли. У нас госпожицата почти винаги ака докато я кърмя или по-рядко, докато се храни на стола. Веднъж, два пъти я сложих на гърнето, ухили се и си тръгна от него..

На 9 месеца е, пълзи професионално, хаха

# 389
С големият ми син почнах много рано според мен с гърнето. Много се дразнех, че не разбира какво искам от него. Не съм му пускала телевизия да гледа, докато е на гърнето ( много хора го правят). Честно казано, след годинката схвана какво искам от него. След като стана на 2 започна да си казва, малко след това си взимаше гърнето като има нужда. Още не мога да го примамя да ползва тоалетната чиния за възрастни + поставка за дете.

Общи условия

Активация на акаунт