100 от които сигурно са мои 

Дано да грешим и не е тя

Разума ми казва Еда, ама пред погледа ми е все СелинА. В крайна сметка залагам на нея.
Ако греша шоколада е от мен.
Отдавна не си писала. Радвам се, че си била заета, а не нещо друго, че в тази обстановка сега...
Относно мнението ти, искам да споделя, че прочетох доста подобни мнения в Инстаграм - че рейтингът пада не заради конкуренцията, а заради слабия сценарий от няколко епизода насам. Дори пише, че играта на Керем и Ханде е лоша и си личи, че вече нямали желание да снимат този сериал. С което категорично не съм съгласна. Те явно гледат някой друг, но не и Керем, защото и дума не може да става за лоша игра. И не го казвам, защото съм пристрастна.
Относно сценария, не знам, може и да сте прави. Наистина от няколко епизода насам сякаш тъпчем на едно място и нищо кой знае какво не се случва. Но аз не се оплаквам и гледам с интерес, защото, както писах вече - аз гледам заради няколко неща:
Иначе и на мен не ми хареса как се разкри вината на Ефе, очаквах повече от тази сцена. От самото разкритие. Очаквах Еда да го разкрие и за първи път да му се ядоса. Очаквах голям скандал. От друга страна, може умишлено така да го направиха. Ще видим в следващите епизоди. Краят на епизода и на мен не ми хареса. Писах вече по темата. Нямаше нищо интригуващо. Думите на Еда “ще видиш друга Еда” и погледът на Серкан след тях не бяха достатъчни, за да създадат кой знае какво очакване и изненада у нас. Не че играта на Керем и Ханде не беше убедителна, но самата сцена беше някак... слаба. Ако Еда се беше разкрещяла или счупила нещо, ако беше награбила някой сервитьор пред Серкан (шегувам се). Или Серкан я беше целунал, за да й затвори устата след думите “ще видиш друга Еда”. Не знам. Но... не искам да критикувам, защото според мен много се влияем от рейтинга и какво се пише, тъй като гледаме в реално време. Ако сериалът вече беше заснет и се излъчваше по телевизита, да речем, ситуацията според мен щеше да е различна и нямаше да откриваме толкова много недостатъци, даже хич.
А и още нещо за злодеите във филма - не забравяйте, че за такъв беше гласен Каан. Там имахме семеен конфликт, омраза на лична основа, той беше подмолен и готов на всичко, за да отмъсти на Серкан, да съсипе биснеса и репутацията му. Поради това, че актьорът не се справи с ролята и не се възприе добре от публиката, се наложи да го занулят. Което беше направено доста интелигентно и реалистично отново. И все пак... това ги върна в първи клас, така да се каже. Една сюжетна нишка беше прекратена, без да се е развила. Трябваше да започне да се мисли за нов персонаж, който да замести Каан. Може би са мислили първо това да е Ферит, кой знае. После дойде идеята за нов съдружник, а виждаме, че зад него се крие друг, който според мен ще е истинският злодей. Не знаем дали е бабата. Бабата може да се появи, за да спаси положението. Отново предположения. Но ще видим какво ще става. Гледам с инерес и не мисля да се отказвам от сериала, само защото нещо не се случва както искам или защото по-бавно се развиват нещата. Замислете се, че, ако всичко се разкрива в 1-2 епизода - или трябва да приключим бързо, бързо, или Айше нон-стоп трябва да мисли нови проблеми. Нормално е да протакват някакви неща. Важното е, че намира с какво да запълни епизодите. На мен досега никой епизод не ми е слаб и не мога да кажа, че има такъв, който не ми е бил интересен. Дори последният - беше си много силен според мен. Като изключим финалната сцена и разкриването на Ефе.
Препоръчани теми