Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 100
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 255
То и тук е така. Избирателите не щат, а са мнозинство. Учителите повечето искат, но са малцинство

# 256
Прочете как се тества и какво.
Аз моето мнение го изказах.
На същото мнения бях, мислех че не може просто да са изчезнали всички вируси и че мерките и тестовете са прекомерни и хващат какво ли не. Сега виждам логиката в много неща.
Скрит текст:
Когато детето вдигна температура и леко се разсополиви понеже не врявам само в този вирус, а и в тестовете, не се притесних и не тествах. Но го спрях от училище, заради него и заради другите.  Това беше първата хрема на детето за тази учебна година, съвсем лека. Не го пуснах веднага, макар че изглеждаше здрав и по-добре, но някои родители биха пуснали децата веднага, още преди да разберат че самите те са се разбляли с нещо специално. Това понякога се разбира чак като изчензе обонянието. Сега си обяснявам защото детето вдигна температура 5 дни след като послено беше на училище (заради есенната ваканция) и не можех да разбера откъде е този вирус като три дни преди това не е контактувал с евентуално болни. Преди да вдигне температура бхяме два дни на село в провинцията. Сега баба му е без обоняние, т.е. т.е. е бил зарзен без симптоми. Нищо не подсказваше, беше здрав от началото на годината. А когато си тръгвахме не беше болен, вдигна температурата следобед на следващия ден. Единственото успкоително нещо (да не бързам да се хваля че с баща му ни е 8 ден и вирусът може още да си разиграва кончето) е че изглежда може да бъде и лек, толкова че да не си струва да му се обръща внимание. Но понякога разболява  много тежко. Според мен този вирус може да е толкова невидим че винаги ще има пролука в мерките. Невъзможно е да се спре напълно, и пак няма гаранция че ще изчезне. Ние сме се самокарантинирали в момента.И всъщност действително вече е навсякъде, дано да минава леко и тези които вече са го изкарали да прекъснат веригата и да омаломощят вируса. Надявам се открият скоро как да се помага и на по-тежките случаи, какви симптоми да следи човек и най-вече всички да имаме достъп до лечение.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 20:02 от Sparkles

# 257
  • София
Ох, класната на малкия е в карантина.😔😕

# 258
Рокстар и Спаркълс, бързо възстановяване!

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 16:19 от Анонимен

# 259
Прочете как се тества и какво.
Аз моето мнение го изказах.
На същото мнения бях, мислех че не може просто да са изчезнали всички вируси и че мерките и тестовете са прекомерни и хващат какво ли не. Сега виждам логиката в много неща.
Скрит текст:
Когато детето вдигна температура и леко се разсополиви понеже не врявам само в този вирус, а и в тестовете, не се притесних и не тествах. Но го спрях от училище, заради него и заради другите.  Това беше първата хрема на детето за тази учебна година, съвсем лека. Не го пуснах веднага, макар че изглеждаше здрав и по-добре, но някои родители биха пуснали децата веднага, още преди да разберат че самите те са се разбляли с нещо специално. Това понякога се разбира чак като изчензе обонянието. Сега си обяснявам защото детето вдигна температура 5 дни след като послено беше на училище (заради есенната ваканция) и не можех да разбера откъде е този вирус като три дни преди това не е контактувал с евентуално болни. Преди да вдигне температура бхяме два дни на село в провинцията. Сега баба му е без обоняние, т.е. т.е. е бил зарзен без симптоми. Нищо не подсказваше, беше здрав от началото на годината. А когато си тръгвахме не беше болен, вдигна температурата следобед на следващия ден. Единственото успкоително нещо (да не бързам да се хваля че с баща му ни е 8 ден и вирусът може още да си разиграва кончето) е че изглежда може да бъде и лек, толкова че да не си струва да му се обръща внимание. Но понякога разболява  много тежко. Според мен този вирус може да е толкова невидим че винаги ще има пролука в мерките. Невъзможно е да се спре напълно, и пак няма гаранция че ще изчезне. Ние сме се самокарантинирали в момента.И всъщност действително вече е навсякъде, дано да минава леко и тези които вече са го изкарали да прекъснат веригата и да омаломощят вируса. Надявам се открият скоро как да се помага и на по-тежките случаи, какви симптоми да следи човек и най-вече всички да имаме достъп до лечение.

А правихте ли си тестове все пак, може да не е ковид.

# 260
А правихте ли си тестове все пак, може да не е ковид.
Мисля  да направим за антитела.

# 261
  • Бургас
И при други вируси също има загуба на обоняние като симптом. Не е само при ковид.

# 262
И при други вируси също има загуба на обоняние като симптом. Не е само при ковид.
Извинявам се, да не спамя темата, едновременно загубихме обоняние с мъжа ми след вирус на детето, ние работим в къщи. В класа на детето имаше карантинирани деца заради родители. Според мен се е случило като при нас, но те са се тествали.

# 263
Учителката по занималня отсъства повече от две седмици, уж щяла в понеделник да,се връща. Не сме известени защо отсъстваше. От понеделник отсъства и основната учителка. Болничен. През седмицата две майки обявиха, че са позитивни и си спират децата за десет дни. Но иначе родителите искат присъствено. Много им е важно децата по цял ден да са там: сутрин, с която налична заместваща госпожа успеят, следобед, разпръснати по другите занимални.
Общо над 12 учители не са на работа, директорката също е в болничен.

# 264
  • пустинята Гоби
При нас е сходна картинката. Едната госпожа отсъства, положителен антигенен тест, отрицателен PCR. Уж щеше да е на работа в понеделник, ама няма да бъде още поне седмица Rolling Eyes . Ама всичко е точно, официално нямаше карантина, спасявахме се поединично.

# 265
  • Бургас
Извинявам се, да не спамя темата, едновременно загубихме обоняние с мъжа ми след вирус на детето, ние работим в къщи. В класа на детето имаше карантинирани деца заради родители. Според мен се е случило като при нас, но те са се тествали.

Ще ми е интересно да споделиш (ако искаш де) резултата от теста за антитела.

# 266
Малките наистина карат безимптомно или леко Ковид.
Приятелката ми се разболя, има и PCR тест, изолира се с дето(4г.) и си боледува вкъщи.
На 6и ден от изолацията детето вдигна температура и запуши нослето, на следващия ден вдигна още веднъж температура и се приключи.
Приятелката ми още се лекува, относително добре минава, но в понеделник карантината свършва. Ще си пусне тест за антитела, за да дари плазма.
Знам ден по ден развитието на нещата при тях, защото лично съм купила всички лекарства (освен другия пазар) и сме коментирали всичко.
Та ако моето 6-годишно се зарази, може да натръшка и нас, и баба (с астма + други заболявания ), и дядо (раково болен + други екстри)...
За сега го държах у дома като уж-контактен на приятелката ми... Но в понеделник? Какво да правим?

# 267
  • пустинята Гоби
Май всички сме в такава дилема...

# 268
На болните желая да не ви се усложни положението. Но, мисля че Рокстар беше привърженик на присъственото. Айде пиши пак след 2 седмици мнението си.

Идете да се тествате, парите ще ги прежалите. Тези антигенни тестове давали 40 процента точност. Сега щели да почват с друг начин да тестват. Някакви комплекти сме купили. Но не знам точно. Върнах се да добавя но от Ковид темата защо тестването е много важно:"мъжът ми е с два отрицателни и антигенен, и PCR, и е с усложнена пневмония..."

В едното училище 25, в другото 50 процента учители отсъстват. А част от тези, които идват, са болни.  За какво присъствено се говори, не зная?

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 01:02 от rumka833

# 269
  • София
Радвам се, че мислите, че този вариант е по-добрият.

Понеже тук, и в Америка имаше избори тази година, нещата следват една линия на поведение.

Успех!

Контеска, наистина, ние не обсъждаме положението в Канада - нито биха ни чули, нито би било редно да им даваме акъл. Обсъждаме дистанционното обучение в България - доколко е необходимо и неотложно, но също така как се провежда и доколко е адекватно и... работещо. У нас - ако в Канада е добро това малко ще помогне на нашите деца, а ако е некачествено ние имаме малко средства, с които да го променим.

Общи условия

Активация на акаунт