Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 137
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 315
Хората се възмущават не на приказките, че училището има социални функции, а на тъпотията, че във време на пандемия не може да се остави тая функция на заден план за няколко седмици. Малоумно е да мрънкаш за социалните функции, когато най-важното е да се опазва живот.
Нас вируса ни изненада, така или иначе. Другите могат да се възползват от опциите за ДО и аз разбирам никога не знае човек как ще мине. И аз се изкушавам за ДО, не ми се хващат и банални вируси вече, само не мога да преглътна синхронния варинат, много ме дразни тая технологизация, предпочитам си добрите книжни източници, т.е. ако успея да изврънкам асинхронно самостоятелно учене и пращане на страници от учебната тетрадка за оценка с радост ще го оставя тази зима в къщи (4 клас).

Скрит текст:
Ако има доживотен имунитет и само това ние което караме да си кажа честно по-добре че мина при нас. Че и в страх да се живее е страшно. Преди нас едната баба кара нещо средата на октомври, беше се покрила за две седмици, имаше малко суха кашлица, хрема, за обоняние не е казвала, тогава вярвах в сезонните вируси за този сезон, даже не се притесних, чувахме се всеки ден, изглеждаше добре, сега като се замисля с тая суха кашлица, може и да е било това. През семейството на брат ми също мина нещо от племенницата която ходи на ясла, пак не се срещахме, пак за детето почти без симтпоми, мъжа с лека хрема, за съпругата с по-продължителна суха кашлица. Нейният брат пък изкарал нещо което мислел за синузит само с авирон и геломирторл, върнал се след болничен уж здрав и след това тест във фирмата заради карантиниран - излязазъл положителен, неговото било след училищна хрема на дъщерята. Сега пък се оказва че сме го занесли на другите баба и дядо и те май карат горе-долу леко, нямат температура, с кашлица не много силна. При нас общото е липсата на обоняние, нямаме тест. Накрая ако се окаже че е минал през всички и имаме имунитет ще е малко по-добре и за тези, които са предразположени да карат по-тежко понеже няма да има кой да им го пренесе. При нас специално дойде от училище, имаше деца карантинирани заради родители, накрая май всички деца бяха отсъствали на вълни в едни момент. Ние работи в къщи, ходим навън с маски, но в клас детето е без маска. Според мен вече е минало през целия клас и се чудя ако го спра ДО (защото се понапалших) всъщност дали няма да са вече имунизирани, дето се вика след дъжд качулка ...

1. Изобщо не е потвърдена историята, че сме имунизирани. Нито от друг щам, нито за цял живот. Аз мисля, че следващата гадост, която ще пуснат, ще е неочаквано, и ще е вариант, при който да страдат децата. Нямам съмнение, че е направено от човек това чудо. Тъй че, не залагам на групов имунитет.

Не е редно да се разболяване нарочно, понеже не се знае какви последици ще има. Аз още кашлям вечер и получавам някакви пристъпи на задушаване. Както искате, тъй мислете.

3. А за синхронното учене - казваш, че не ти работи микрофона, и си стоиш в стаята без да гледаш. И това е решение. Прибягвала съм до това решение, като нямахме устройства за всички. Пусна го в телефона и така.

# 316
За малките е най-трудно може би, защото нямат навици за учене и трябва някой да им седи на главата. Откъм материал обаче е по-лесно за родителя. Моята много отъстваше ПУК-2ри клас. Не съм имала никакви грижи да й преподам каквото трябваше. Разбираше с половин дума и даже учителката по англ.беше казала как преподавала няколко часа времената, а моята дошла и направила без грешка всичко. Но все пак ни изпращаха материалите, по които е работено, и по тел.ни казваха с две думи кое, какво, защо.
Спаркъл, честно, не бих си причинила асинхронно обучение при предложено такова синхронно в 4ти клас. Това е наистина голяма мъка. Ние подадохме за ОЕСР преди повече от месец може би и нямахме повечето часове. По химия и физика детето гледаше уча.се, правеше тестовете там. Четеше учебника също. И пак имаше неясноти. Накрая взех аз да прочета учебника, изгледах няколко видеа на Кан Академи, намерих отделни клипчета за всички опити, обсъдихме въпросите след уроците. Просто наистина беше много трудно. По биология същата история с четене на учебника, обсъждане на най-важното и гледане на уча.се от детето.
История и гео не съм пипвала. Там ми е все тази какво ще направи.
Ако някой ви праща с няколко думи какво ще вземат и как ще го преподават, защото понякога при малките си има начини на обяснение, ще е по-лесно и може би става.
При нас имаше много стрес и от това, че постоянно не знаехме докъде са и какво точно ще работят в някои часове. Съответно всичко се натрупваше.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 14:41 от Дъждец

# 317
Ние поради карантината сме самостоятелни. Класната ни казва до къде са. Четем си. Но понеже съм изолирана в едната стая, децата в другата. Пращат ми снимка на учебника на урока. И после по телефона обсъждаме. Праща ми снимка на тетрадката как е написал. По Вайбър. Аз подчертавам грешките и му казвам къде е сгрешил т и д, слет вместо след.
И така. Не е лесно. Но се намира начин, ако искаш. Пуска си уча.се. баткото е в 8 клас, той му помага също. Ние вторник май излизаме иззад решетките. Тогава ще учим по ЧО, и по английски. Че там без надзор от моя страна, не става

# 318
  • София
Rumka, ти не преболедува ли вече? По мои спомени ти беше поне седмица преди мен, а аз вече съм ок и минах над 15 дни.
Да, пуснала си тема на 20.10. Днес е 15.11. 27 дни. Защо се изолираш?

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 16:16 от Rockstar

# 319
Детето на работещите хоум офис може да се окаже опасно за тях. Толкоз ли е трудно да се проумее? Всъщност какво се чудя, явно е трудно за масата, която още вярва, че всичко е конспирация и кьорфишек.
Нека работещите хоум офис родители сами да преценят дали и какво е опасно за тях. Който се страхува има избор да си спре детето и от ДГ, и от присъствено училище.
Нито едното, нито другото е редно да се затваря, защото първо - не всяка работа позволява хоум офис и второ, дори и тази, която отчасти позволява е на ротация с други колеги.
Това, че вие сте домакини и принципно си седите у вас или сте на надомна работа не означава, че това е приложимо за всички.И най-важното: много хора в обществото не са в парализа от вируса и предпочитат да продължат да живеят с приемлив риск от заразяване и при спазване на досегашните немалки мерки.
ДО не е равно на присъствено, много некачествена патерица е, но ще го разберем с много голямо закъснение и след като щетите вече са непоправими.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 19:47 от Анонимен

# 320
  • Най-красивата страна
Явно не всички хора разбират до колко е сериозно положението.

# 321
  • Варна
Не просто "не всички", а болшинството.

# 322
Детето на работещите хоум офис може да се окаже опасно за тях. Толкоз ли е трудно да се проумее? Всъщност какво се чудя, явно е трудно за масата, която още вярва, че всичко е конспирация и кьорфишек.

ДО не е равно на присъствено, много некачествена патерица е, но ще го разберем с много голямо закъснение и след като щетите вече са непоправими.
ДО хич не харесвам, но вече не ме интересува, чувствам се уморена от тоя бацил, а е леко, не е кой знае какво при мен. Предполагам и детето все още не е във форма макар да не му личи. Искам да си починем всички, да пием витамини, да излизаме някъде на слънце вместо да го пусна на отворените прозорци сред дезинфектантите. Харесвам въодушевлението като се прибира от училище и казва как е минал деня, знам че сред децата с учител е най-дорбре за него психически. Но не ми се пуска пак, за да не налепи друго, а и на мен не ми се боледува пак. Това с хибридното е голяма глупост, колкото да завъртят нещо и пак в къщи. Как точно ще ги предпази не знам.

# 323
Аз вече се обърках. Аз ли не съм в час, или директорът на училището? Това прочетох току-що: "Кои паралелки ще се върнат след 27 ноември, когато изтича заповедта на здравния министър учениците от 6.-12. клас в цялата страна да учат от вкъщи, както и дали да се носят маски в клас и да се променят ваканциите ще са част от предложенията, които тази седмица ще бъдат обсъдени на срещи в МОН." Ако е така, защо нашите утре се връщат в клас?

# 324
  • Ямбол
Няма заповед на министъра за цялата страна. Но ако е столичен директор, нормално е да се е заблудил, защото столичани смятат, каквото е за столицата, такова е за цялата страна.

# 325
Нищо че цяла бг се тресе, ние ще сме само за един предмет - специалния - на училище в един ден от следващата седмица . Като пресметна как ще пътува в ГТ за три учебни часа и после обратно - благодаря ви на такова ДО. Някои наистина се възприемат като много важни.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 23:26 от _re_ge

# 326
Намерих тази петиция за онлайн обучение от учителите.
Пускам я, ако някой се интересува
https://www.peticiq.com/297264

# 327
  • София
Да запитам пробвалите вече ( питай патило .. ) за мнение относно ОЕСР . Сега вече не знам и аз колко време мина от старта му - как преценявате ? Някаква равносметка в няколко изречения ? Най-голям интерес ще бъде за мен начален етап ( 2-ри клас ) и по-конкретно за София - кои са центровете които го организират, има ли варианти за избор между тях ( нашето училище не предлага собствено ОЕСР ) ? Някои препоръки и дори даване на акъл са си добре дошли !
Благодаря предварително !

# 328
Не мисля, че има работещ вариант

# 329
  • Бургас
Да запитам пробвалите вече ( питай патило .. ) за мнение относно ОЕСР . Сега вече не знам и аз колко време мина от старта му - как преценявате ? Някаква равносметка в няколко изречения ? Най-голям интерес ще бъде за мен начален етап ( 2-ри клас ) и по-конкретно за София - кои са центровете които го организират, има ли варианти за избор между тях ( нашето училище не предлага собствено ОЕСР ) ? Някои препоръки и дори даване на акъл са си добре дошли !
Благодаря предварително !

Няма такива центрове и никога не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт