Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 146
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Tatko-Vrabcho, няма как да не предлагат ОЕСР. Длъжни са да организират нещо, дори и само за едно дете. Центрове не сформираха, защото в началото на годината заявленията бяха малко и нямало смисъл. В нашето училище, например, има поставени камери и микрофони във всяка стая и болни или карантинирани деца могат да наблюдават часовете в реално време (за начален курс включително). За малките, обаче си е нужен родителски надзор. По-лесно се разсейват, помощ за техниката ако нещо забие, подбутване за домашни и т.н. Иначе, самото училище не насърчава доброволното преминаване към онлайн обучение, не им е приятно, но нямат особен избор при официално подадено заявление.

# 331
ОЕСР има различен успех на различни места, там, където въобще го има.
Наше близко дете има един чудесен вариант - присъства във всеки час, синхронно, през камера, чува и вижда. Домашните ги снима и изпраща на учителя. Само че, детето е 2 клас и са с един учител/една класна стая.
Друго наше близко дете от 15 предмета при ОЕСР присъства само в някои, не всеки учител има опция да го включва.
В училището на едното ми дете само един-единствен учител, от преподаващите на класа, включва лаптоп и провежда синхронно час, съответно и да искаш, и да минеш на ОЕСР, реално не присъстваш. Нямам идея това как се отбелязва, отсъствие няма как да се напише, но и не е присъствало детето. Никой не посмя при тези обстоятелства да подаде, а желаещ е поне половината клас.

# 332
В нашето училище ОЕСР е вид самостоятелно обучение. Следиш в школо какво са взели и преподаваш в къщи. За изпитване нямам представа как ще се случват нещата. Имаме дете, което премина към "ОЕСР". Аз все още не смея. Не мисля, че имам капацитета да преподавам по всичко. А и хич не е ясно как ще се изпитва/оценява. Въобще - тотална щета.

# 333
  • Русе
Миналата година в училището на сина ми - езикова гимназия, в началото точно така провеждаха ДО - не синхронно , с камери и микрофони, а всеки учител си публикуваше презентациите на урока , със задачи за самостоятелна работа. Периодично се включваха само за писменни изпитвания и контролни. Вървеше си работата. Повече задачи имаха, които никак не бяха елементарни и за да ги изпълнят трябваше да са наясно с материала. Всеки учител имаше график за консултации, за който не е разбрал и иска обяснение за нещо. Моят син каза, а и съм свидетел, че никога не е учил повече. В никакъв случай не беше щета и не мисля, че пропусна нещо. Като знам и как слушат и внимават по принцип в час и доколко някои преподаватели смогват в рамките на часа да отговорят и да дообяснят, не мисля че е кой знае колко са изпуснали като преподаване. Има учители, които имат изключително присъствие и роля и си струва всеки час при тях, но те са много малко. По принцип съм за присъствено обучение , но не драматизирам моментното стечение.Надявам тези обстоятелства да не продължат дълго.

# 334
Учители: „Прагът от 15% за преминаване към онлайн обучение е опасен за живота и здравето“
Този текст е копиран от Danybon.com. Прочетете повече на http://www.danybon.com/coronavirus/uchiteli-prag-15-procenta/?fb … tcty4YoJu6nCvm0I0

А сутринта имаше репортаж от бургаско училище, в което влизат да преподават родители.

# 335
  • Варна
Да, честно тази история с бургаското училище вече ме шокира. Нали уж щеше да се излиза задължително в ДО при 15% заболеваемост, каква е тази дивотия с преподаващите родители? Сакън да не минат на дистанционно, егати. Следващата стъпка каква е, да търсят заместващи ученици???

# 336
  • София
Сигурно не искат да излизат ДО, за да угодят знайно или незнайно на кого. И мен ме шокира. На пръв поглед всичко много красиво, помощ от родителите, работим знаедно, много се обичаме. Обаче на втори поглед вече хич не ми изглежда добре - къде е тази банка от учители? И как става тази работа с договора по заместване на парче, защото не знаели дали няма да е удължен болничният на титуляра?

# 337
Да, честно тази история с бургаското училище вече ме шокира. Нали уж щеше да се излиза задължително в ДО при 15% заболеваемост, каква е тази дивотия с преподаващите родители? Сакън да не минат на дистанционно, егати. Следващата стъпка каква е, да търсят заместващи ученици???
Доколкото слушах, болни са преподавателите, не децата.
Преподават заместващо на 1-2-3 клас. Те са си присъствено.

# 338
  • Варна
Процентът касае И боледуващите преподаватели.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/roditeli-vlizat-da … adi-covid-19.html

# 339
  • София
Банка от учители.😉 Те по 1 година търсят учител по английски, имали банка. Глупости!

# 340
  • пустинята Гоби
Не мога да разбера каква е тази истерия на всяка цена да се учи присъствано. Ще кажеш, че спасяваме държавата, света, някакво безумно опълчение става, а реално така просто си затваряме очите пред заразата, която цари повсеместно по училищата. Няма училище без ковид, липсва тестване на места и затова всичко е прекрасно.

# 341
  • Варна
За тиквени медали се борят.

# 342
  • София
като стана въпрос за търсенето, сега отворих сайта на руо-софия и ми прави впечатление, че започват все повече обяви да са "по заместване". Преди рядко имаше такова нещо или пишат само по кой член от КТ е. А от обикновениет обяви повечето са за начални учители, по-малко за предмитници, търсят се и лелки и учителки в градини и ясли.

# 343
  • пустинята Гоби
Нормално, учители липсват. В нашия випуск положението е доста притеснително откъм учители. Влезе нашата учителка да замества и се разболя на първата седмица. Сега учениците учат до обяд (което за мен е прекрасно), но 2-3 деца от класа са в смесена занималня, тъй като явно има родители, които няма как да ги вземат на обяд. Да обобщя - из випуска върлува нещо (ковид на антигенен тест и не ковид на ПСР), но част децата се смесват в обща занималня, керванът си върви.

Да ви кажа, тотално си бях занемарила детето от към внимание за случващото се в училище, защото лежах на кълката, че той се справя и без мен. Обаче сега като си поостанахме вкъщи, видях че определено му трябва помощ за доста неща, да не говорим че по математика мога да му дам много допълнителни знания, за да му е по-лесно в бъдеще. Ползите от стоенето вкъщи на деца в начален клас, при наличен родител поне за мен са много.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 11:23 от Mimi Rose

# 344
Аз пък бих казала браво на бургаските родители.
И на стажантите педагози в Търново - също респект и поклон.
Така се дават добри примери за действие по време на криза.
И най-сетне се появи и контрапункт на това криене по къщите, което възхваляваме като едва ли не единствено решение.

Общи условия

Активация на акаунт