Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 208
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И ето това е една от причините да държа малкия да остане със всички. Иначе имам основателни причини да премине на домашно обучение още много отдавна. Но тогава трябваше аз да му стана учител по всичко.

# 421
  • Майничка
Проблема е, че финансирането, което се отпуска на всеки ученик е много орязано,  ако обучението не е присъствено, а присъствено-то не може да осигури живи и здрави преподаватели, нито заместници.
 Представяте ли си какво им е?
...Но иначе имат ...автономност...да решават...
Просто от любопитство... Колко е орязано финансирането?

При ОЕСР (ДО) не е орязано нищо засега. По-малко е финансирането за самостоятелна форма на обучение, при която ти се дава конспект и се явяваш на изпит.

# 422
  • Бургас
Има и нещо дрго. Има учители (моля, тук присъстващите да не се засягат), които ме им се занимава допълнително и доста орязват крилцата на всяко дете, тръгнало на индивидуална форма (независимо от какъв вид), като му пишат по-ниски оценки или го изпитват на повече материал, или го тормозят по някакъв начин.

# 423

Просто от любопитство... Колко е орязано финансирането?
Ами да кажат точно.
Две поредни години бяхме в самостоятелна форма на обучение и съвсем случайно в края на периода узнах , че училището е получило за моето дете по-малко от половината, което министерството би платило за редовен ученик.
  Такива ''пестеливи '' , на дали са пропуснали сгодната възможност.

При ОЕСР (ДО) не е орязано нищо засега.
Ама и не е обещано ,че няма.
 Аз не разбирам защо това  да е такава велика тайна . Нека да е ясно и да се знае!

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 15:38 от mamamari

# 424
  • София
Учителят му е достатъчно тежко с редовните часове. Ако го натоварят и с частен ученик, не знам как би реагирал...

# 425
Е, щом няма орязване на бюджет, не е това причината за нежеланието за организиране.
Ако имаше организация от лятото, ако беше дадена възможност на родителите да изберат такава форма (без натиск). Ако бяха направили паралелка за ДО за всеки набор, всички щяхме да сме щастливи.
Все пак материала по някои предмети може да се покрие от-до - език, математика, БЕЛ, но история, география е абсурд. Това е опит до 6и клас само, за горни класове не знам как е.

# 426
  • Бургас
Учителят му е достатъчно тежко с редовните часове. Ако го натоварят и с частен ученик, не знам как би реагирал...

Всеки учител в трудовия си договор освен редовни часове има предвидени часове за консултации с родители и ученици и изпитвания на ученици на индивидуална форма. И така по договор му се запълват 8 часа. Това не е извънреден труд. Това, че учителите се стараят по всякакъв начин да го избегнат е друг въпрос.

# 427
  • Русе
Ако бяха направили паралелка за ДО за всеки набор, всички щяхме да сме щастливи.

Това значи с един клас повече от набор. Често учителите преподават на повече или на всички набори. Да оставим настрана че в доста училища всеки клас е с различен втори език от пети клас. Н 11 клас пък освен по класове са разделени по профилиращи, които са 10 часа на седмица. И аз да бях, и аз щях да се дърпам

# 428
  • София
Както казах назад - това прави минимум 12 учителя на училище. Невероятно.

# 429
Амбер, не е точно така. Нали тази ДО паралелка ще е от деца от училището... 
Наистина за големите ученици е по-сложно

# 430
Абе какви нулеви години ги гонят някои, не мога да разбира, хората под бомбардировки живеят и не обявяват нулеви години, децата ни са в дома си, с интернет и пълни възможности за комуникация с учители и съученици, с какви ли не помагала и уроци, ще губят цяла година от обучението си, че някой го мързи.

Хайде холан.

# 431
  • Русе
За нулевите години, не знам някой дума да е обелил. Някой се изтресе от някъде и заяви нещо, дет не е коментирано май. После да ни излезе приказка ,какви ги мътим в мамата

Амбер, не е точно така. Нали тази ДО паралелка ще е от деца от училището... 

Броят на децата не се променя, но от 4 класа във випуск или 4 часа, стават 5 часа. Ако преподава в 3 випуска, стават 12

# 432
Трябваше да цитирам, но е добре, че е останало назад и разговорът е взел по-конструктивна насока.

# 433
  • Варна
Обели се дума за нулева година, и още как! Мине се не мине и някой изпляска великата мъдрост.

# 434
  • София
Тихо, тихо. Дори да има тотален локдаун, пак не може да се говори за нулева година. А и все още всички тайно се надяваме на нормален втори срок. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт