Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 223
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Ето тема за размисъл, върху какво умумат в момента, че някои тука си чешите само езиците без връзка с някои неща.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/mon-s-tri-varianta-za-redu … mN8q9VRQ21Ao7VbUc

# 451
  • София
Да, Дидева беше качила нагледен примерен график. Днес го гледах в една тема.

# 452
Не умуват върху него в момента. Изпратено е до РУО още на девети. Коментирали сме го частично след подобна публикация в друга медия. Даже снимки има. Би трябвало отдавна да е по училищата.

# 453
  • Ямбол
Учителят му е достатъчно тежко с редовните часове. Ако го натоварят и с частен ученик, не знам как би реагирал...

Всеки учител в трудовия си договор освен редовни часове има предвидени часове за консултации с родители и ученици и изпитвания на ученици на индивидуална форма. И така по договор му се запълват 8 часа. Това не е извънреден труд. Това, че учителите се стараят по всякакъв начин да го избегнат е друг въпрос.
Напротив, точно извънреден труд е. Плаща се като лекторски. Само консултациите не са.

# 454
  • Русе
Не умуват върху него в момента. Изпратено е до РУО още на девети. Коментирали сме го частично след подобна публикация в друга медия. Даже снимки има. Би трябвало отдавна да е по училищата.
Върху други варианти ли разсъждават вече. Нещо ново има ли или още това мислят как да приложат. Това имам предвид

# 455
Предполагам, че са разпратили писмото до медиите и те една по една пускат статии, свързани с него. Приемам този факт като леко обиден. Можеха да го качат на сайта на МОН заедно с приложенията , за да имат и родителите достъп до цялата информация, а не да се разчита на статии, които я преразказват.

# 456
  • София
МОН вече не смее да заема официални позиции. 😁

# 457
Те докато въведат и измислят нещо ще свърши първия срок. За едни ДО - те недоволни, за други като мен присъствено - пак недоволни. Абе...

# 458
  • София
И най-важното е, че се оказа, че Вълчев никога няма последната дума.

# 459
Преди минути мернах, че всички класове без 1 и 5 ще се въртят онлайн и офлайн.

Всяко нещо е предпоследно май.
Ама това въртене, всичко ще се извърти така, като палачинка. Демек едно голямо нищо. Защото когато са онлайн, ще разчитат да се изпитват и учат, когато са офлайн. И обратното...

# 460
  • Варна
Боже, нито дума за малките в графиците им. Никакъв шанс за 1-2 клас, ще ги оставят да окапят геройски и толкоз. Просто думи нямам.

# 461
  • България Сливен
От днес сме на ОЕСР. По-спокойна съм вече. Знам, че ще правят спънки относно учебния процес, относно изпитвания, но ще се борим-аз и още 5 майки.  Ще видим как ще са нещата и при неспазване от страна на училището на Наредба 10, ще търсим РУО...Живота и здравето на нас и учителите преди всичко!

# 462
Аз се радвам, че първолаците не ги закачат за сега. Ако детето беше 5-6ти клас, все тая, ама първолак на ДО е безумие.

# 463
Първолак най-вече, но като цяло и от 1 до 4-ти е безумие.
Според мен, ако стане напечено, поне 1 клас ще оставят присъствено, защото децата още не са грамотни и са на етап ченгелчета.
Пролетта и моят син беше 1 клас, но през март вече повечето пишеха и четяха гладко и избутахме ДО. Сега би било катастрофа за 1 клас.

# 464
  • София
Първолак най-вече, но като цяло и от 1 до 4-ти е безумие.
Според мен, ако стане напечено, поне 1 клас ще оставят присъствено, защото децата още не са грамотни и са на етап ченгелчета.
Пролетта и моят син беше 1 клас, но през март вече повечето пишеха и четяха гладко и избутахме ДО. Сега би било катастрофа за 1 клас.
Катастрофа е, заради навиците. В първи клас най-важни са уменията свързани със самостоятелност, а те вкъщи трудно се усвояват. И при родители, които правят всичко възможно, самото им присъствие около детето, домашната среда, пречат на самостоятелността, чисто емоционално.
И все пак, то и за големите говорихме какви са минусите. Въпросът е дали децата са фактор в разпространението или не. Никой не ги затваря, защото за тях е хубаво.
В тази връзка, за мен предложението за графици за връщане на учениците до Коледа за по една седмица е подигравка. Ако не са фактор в разпространението да си учат на място, но ако са, точно в пика няма какво да ги връщат.

Общи условия

Активация на акаунт