Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 701
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Е, от МОЛ-овете ги ограничиха. Joy
Градовете с най-много случаи са София и Пловдив, гимназиите в тях продължават да бъдат затворени, но случаите не намаляват. Вероятно се заразяват от гимназистите в Разград. Laughing

Аха Simple Smile Те в София да продължават с протестите без контрол и дистанция, пък учениците да са им виновни. За Пловдив нямам наблюдения и не коментирам, но там пък си имат Столипиново.

Я да видим за Пловдив от 23.11
Гимназисти се върнаха в училище...
Май не е баш както го пишеш, а?
За София не ми се търси.
Недей! И без това не ти се отдава търсенето. Simple Smile https://bnr.bg/plovdiv/post/101378149/onlain-obuchenieto-v-plovd … oshte-dve-sedmici

# 961
  • София

Аха Simple Smile Те в София да продължават с протестите без контрол и дистанция, пък учениците да са им виновни. За Пловдив нямам наблюдения и не коментирам, но там пък си имат Столипиново.

Я да видим за Пловдив от 23.11
Гимназисти се върнаха в училище...
Май не е баш както го пишеш, а?
За София не ми се търси.

В Пловдив ги върнаха за няколко часа вчера. От днес пак са онлайн.
В София не са се връщали и за час, повярвай! Simple Smile

И аз мисля, че ще го откараме до 2022 година. Знам, че здравната система рухва, но не е в резултат само на повишената заболеваемост.
Сега ще свалим бройката, а след нова година какво? Или за 3 седмици ще се подготвим за трета вълна?
Ами да спрем да ядем, да дишаме, и да чакаме... да мине...

# 962
  • пустинята Гоби
Елементарната логика показва, че след  нова година и да има болни, няма да е такова чудо като сега. Много хора вече изкараха вируса, имат имунитет, това първо, второ ще оздравея още доста, ще има места по болниците. Лятото ходих до Пирогов за тест - беше мъртвило, сега като ходих пак е митинг. Разлика от небето до земята.

Имунологът казва, че всички ще се сблъскаме с вируса, а не че ще се тръшнем. Има разлика.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 08:53 от Mimi Rose

# 963
Градовете с най-много случаи са София и Пловдив, гимназиите в тях продължават да бъдат затворени, но случаите не намаляват. Вероятно се заразяват от гимназистите в Разград. Laughing
Нима сравняваш животът в Разград с този в голям град? Simple Smile Най-малкото, в Разград няма градски транспорт, в който работещи и ученици да се тъпчат всяка сутрин и вечер.

# 964
  • София
Радвам се, че не губите оптимизма си!

# 965
Май на вас не ви се отдава четенето, или четете само което ви изнася? Втория линк погледнахте ли го? Не сте, нали? Да ви го преразкажа, че ви мързи да четете. Защото в него пише, че през време на онлайн обучението от 09.11 гимназисти от професионални гимназии  се върнали присъствено за практическите часове. Това в Пловдив. Което показва какво? Пак не всички постоянно са били неприсъствено през това време.
Хубаво е, че са продължили с онлайн обучението, само са ги разкарали напразно.

Допълвам, че да не стават два поста един под друг.
Прешъс, то в Разград няма нищо - градски транспорт само две или три линии малки бусчета, МОЛ няма, кино едно, работи ли не знам, една дискотека, клубове няма, места за развлечение няма. Фитнес клубове има доста Simple Smile Основно, заразяването между ученици става по градинките и беседките, както и в училище. Просто няма къде другаде. Всъщност, Разград и Търговище си бяхме добре до септември. Тогава имаше панаир в Търговище (началото или малко по-нататък 9-10 септември) май една седмица беше. Тогава разградчани се юрнаха, че в нашия град отложиха двата панаира. После започна нарастването на случаите в двата града към средата на октомври. Има и предприятие в Търговище, където работят доста разградлии, пътуват със служебни автобуси. Стана малко кеф глава затрива.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 12:52 от Teya75

# 966
Разбира се, само минаването на ДО на гимназистите не е достатъчно, затова сега щат не щат ще се наложи налагане на нови мерки. Ограничаващи контактите на още големи групи от хора.

Дали ще прорабити, ще видим, при всички случаи няма да е бързо. Но поне е опит да се намали вероятността още хора да загинат на стълбите пред болниците.

# 967
  • София
Радвам се, че не губите оптимизма си!
По Коледа стават чудеса, нали знаеш.

# 968
  • Бургас
Уж сте интелигентни хора и пак не можете да проумеете нещо. Идеята е хората да се разболяват поетапно и да има места за всички в болниците. А не айде юруш всички да го минем наведнъж и да задръстим и без това окаяната болнична система и който оцелее. Очевидно е, че с 4000 заболели на ден системата не може да се справи.
П.П. А ако може да не го караме още по-добре.

# 969
Вижте какво. Който не иска да спазва мерките, и на Луната да иде - пак ще се разболее.

Не можеш да твърдиш така всеобщо, че ако не спашзваш мерки ще се заразиш. Аз маска правилно не съм сложила, ама никога. Не се пазя, ходила съм няколко пъти до ковид отделение в болница, постоянно си пипам лицето и като цяло може да се каже, че "си прося заразяване". Но или съм го изкарала на крак или не съм се заразила...
И това че Вие "си просите заразяване", т.е. подхождате хазартно към здравето си , Ви дава основание да искате същия хазартен подход от всички ли ?
Не. Всеки да си подхожда към здравето, както сметне за добре. Просто твърдението на Mimi Rose не е опровергано на факти и съответно не е коректно да обобщава така.

# 970
  • Бургас
Не. Всеки да си подхожда към здравето, както сметне за добре.

Дай пример как трябва да подходи към здравето си човек, който иска да се пази, но около него е пълно с индивиди като теб, които му кашлят в ГТ или подсмърчат на работа или си пращат детето болно на градина? Как точно да се опази?

# 971
  • София
Нима сравняваш животът в Разград с този в голям град? Simple Smile Най-малкото, в Разград няма градски транспорт, в който работещи и ученици да се тъпчат всяка сутрин и вечер.
А?! Thinking Къде го видя това сравнение? Или каквото и да е друго сравнение? Съвсем различен е смисълът на поста ми и ако от него не ти става ясно какъв е той, проследи разговорът, довел до този пост и може да ти се проясни.

# 972
  • София
Уж сте интелигентни хора и пак не можете да проумеете нещо. Идеята е хората да се разболяват поетапно и да има места за всички в болниците. А не айде юруш всички да го минем наведнъж и да задръстим и без това окаяната болнична система и който оцелее. Очевидно е, че с 4000 заболели на ден системата не може да се справи.
П.П. А ако може да не го караме още по-добре.
A ти не можеш да проумееш, че с тази мантра за поетапното изкарахме 3 месеца онлайн през пролетта и сега ще караме дистанционно учене до 2022 г. И не проумя, че това трябва да е последната мярка, съчетана с много други, заради чиито липси в България ще сме на ДО безотказано при този брой на заразени и жертви. Това се опитват да ти кажат хората.

# 973

Дай пример как трябва да подходи към здравето си човек, който иска да се пази, но около него е пълно с индивиди като теб, които му кашлят в ГТ или подсмърчат на работа или си пращат детето болно на градина? Как точно да се опази?
Да си стои вкъщи и да излиза при много голяма необходимост в скафандър!

# 974

Е, как, как! Ще се затвори у дома си, ще си сложи 2 маски и скафандър. Ако му се налага да излиза - 2 скафандъра. Едва ли ще ти даде разумен отговор.
А, тя ти го е написала вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт