Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 701
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 975
Радвам се, че не губите оптимизма си!
По Коледа стават чудеса, нали знаеш.
Не знам за чудеса, но ме плаши, че покрай големи празници в България доста често стават големи гадости...

# 976
  • София
Измислих го! И малкия минава на телефон, аз взимам компа, че трябва да бачкам. Ще се преорганизираме..
Отивам за още слушалки.

# 977
  • Бургас
Да си стои вкъщи и да излиза при много голяма необходимост в скафандър!

С най-голямо удоволствие ако бях богата рентиерка и не се налагаше да ходя на работа.

A ти не можеш да проумееш, че с тази мантра за поетапното изкарахме 3 месеца онлайн през пролетта и сега ще караме дистанционно учене до 2022 г. И не проумя, че това трябва да е последната мярка, съчетана с много други, заради чиито липси в България ще сме на ДО безотказано при този брой на заразени и жертви. Това се опитват да ти кажат хората.

Да имаш по-добра идея как да не се задръстват болниците?

# 978
  • Най-красивата страна
Не е редно всеки да прави каквото си иска по време на пандемия.
Особено, след като с безотговорното си поведение става опасен за околните.
В една цивилизована държава би трябвало да се спазва определения ред.
Не живеем в джунглата.
И щом хората в други държави могат да спазват мерките,значи и ние можем.

# 979

С най-голямо удоволствие ако бях богата рентиерка и не се налагаше да ходя на работа.

Нали здравето е най- важно!

# 980
  • София
Не е редно всеки да прави каквото си иска по време на пандемия.
Особено, след като с безотговорното си поведение става опасен за околните.
В една цивилизована държава би трябвало да се спазва определения ред.
Не живеем в джунглата.
И щом хората в други държави могат да спазват мерките,значи и ние можем.

Има ли нужда да питам, какъв е установеният ред У нашата НЕджунгла?

# 981
  • София
A ти не можеш да проумееш, че с тази мантра за поетапното изкарахме 3 месеца онлайн през пролетта и сега ще караме дистанционно учене до 2022 г. И не проумя, че това трябва да е последната мярка, съчетана с много други, заради чиито липси в България ще сме на ДО безотказано при този брой на заразени и жертви. Това се опитват да ти кажат хората.

Да имаш по-добра идея как да не се задръстват болниците?
Да, имам - но няма смисъл да ги споделям. Няма как да се приложат в БГ. Затова ще жертваме битието на децата - така е най-лесно.

# 982
Сега в новините микробиолози и имунолози изказаха мнение, че това затваряне на тези групи, които го карат най-леко и дори без симптомно, само отлага срещата им с вируса и те са потенциални разпространители в бъдеще време. Тоест те ще донесат новата вълна, когато един ден ги пуснат да ходят на училище и на лекции.
За мен има логика. Затварянето сега пази учителите, единствено.
Предлаганите нови мерки: Според имунолози те няма да ограничат пандемията

Само учителите? А родителите, или те може?
Всякакви мнения има, но се вижда, че границата на възрастта на хората с тежки симптоми и на починалите не предполага да сме толкова смели и да пуснем децата смело напред да се сблъскат с вируса! Трябва съвсем да не вижда човек, за да не прецени как в началото на учебната година процента беше един, а после за съвсем кратко време - друг!

# 983
  • пустинята Гоби
По принцип е малоумно, че не затвориха заведенията навреме, а училищата. Обаче в момента реалността е такава, че ако не си приберем децата в къщи, скоро вече ще ни е все тая.

# 984
Защо? Това не го разбирам! Аз не съм стъпвала на заведение от началото на пандемията. Има две квартални пицарии, които бяха фул, от месеци ги наблюдавам я има маса-две заети, я няма...От там не очаквам да тръгне нещо. Цяло лято заведенията си бяха отворени, а пика си дойде след 15-ти септември!

# 985
Абе не е това темата. Не затвориха заведения, защото имат силно лоби. Говорим за локалите, баровете и дискотеките. Там се работи на минимална, в сивата икономика  по-голямата им част, и въобще не им беше зор за помощи и заплати, а просто да работят. Заведенията за хранене пък не всички имат достатъчно клиенти, защото народа си обеднява прогресивно.
Сериозна криза е, която беше ясно, че няма кой да управлява.
Не е по темата това, обаче.

# 986
  • пустинята Гоби
Лятото нямаше заболяемост, на морето ако знаеш какво чудо беше. Хапваше се навън, не беше пълно с кашлящи и кихащи.

Обаче аз и ти не сме критерии за нищо, mimikria. Заведенията и сега са пълни, аз си ходя пеш и минавам покрай доста в центъра. Дискотеките работеха до онзи ден, затворени помещения с много народ.

В Англия затвориха заведенията, децата ходят на училище. Тук обратното. Приоритети..

# 987
Сега в новините микробиолози и имунолози изказаха мнение, че това затваряне на тези групи, които го карат най-леко и дори без симптомно, само отлага срещата им с вируса и те са потенциални разпространители в бъдеще време. Тоест те ще донесат новата вълна, когато един ден ги пуснат да ходят на училище и на лекции.
Извинете невежеството ми...
Леко каращите Ковид живеят сами? Децата не се прибират при родителите си, които да заразят?
Учителите - "сухи съчки" нямали късмет? На 30 и няколко, на 40 и няколко години?

# 988
  • Бургас

Нали здравето е най- важно!

И трябва да се яде. Grinning

# 989

Какъв е очакваният резултат от затварянето? Не мисля, че някой очаква изчезването на вируса. Именно намаляването на натиска върху здравната система, па макар и с 15-20 процента е очакваният резултат. Пределно ясно е, че в един момент всеки ще е прекарал К19, въпросът е да може да бъде лекуван адекватно и навременно, а не от един град да го карат в друг, защото няма места в болницата. А при предложените мерки, пак няма пълно затваряне. Остават работещи хранителни магазини, аптеки, учреждения, банки и заводи, в които няма как да спре процесът. Просто ще се ограничи разпространението, няма да се спре. Това е целта.

Общи условия

Активация на акаунт