Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 329
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 080
При моя племенник миналата година ДО се изразяваше в "продължавайте си вкъщи по учебниците и тетрадките, аз електронно не мога да работя." Втори клас беше. Накрая ги извика присъствено за някакви изходни нива. Той не отиде, защото бяха забягнали някъде на село цялото семейство точно тогава. Майка му вечер след работа му преподаваше материал, а той си стоеше сам през деня с батко си.

# 1 081
  • вкъщи
На мен намекът на министъра не ми звучи като сега да са във ваканция , а после да доучват. По-скоро проекти през юни както беше и това лято,за децата които имат пропуски,уж да наваксат. Ама ми омръзна от това мънкане как ДО е неефективно за повече от две седмици и после айде пак продължаваме ДО. Ми то ще станат два месеца плътни. После януари грипът и отидЕ. Поне седми и първи клас да са в училище. Там е жестоко...

# 1 082
Личните ми наблюдения са, че тази година, въпреки че ДО вече е тествано, учителите и децата са по-малко мотивирани и с по-малко желание. Пак казвам, това са личните ми впечатления.
И моите наблюдения са такива. Децата е ясно защо не го приеха добре, но днес си писах и с учителката на второкласника, която беше повече от унила. Тя си работи с тях в Тиймс, но споделя, че и е много по-трудно и като преподаване и като проверка на работата.
А тийнката пък си поплака онзи ден като разбра, че няма да ги върнат в клас.

# 1 083
  • София
В класа на малкия има 3-5 активни деца. Останалите - дали пишат, дали са разбрали - пиши ги бегали. Загубена работа.

# 1 084
E то моя на 13 гледа екрана с празен поглед ти искаш начален курс. Дано поне натиснат малко кривата, че като гледам Гърция се отчайвам.

# 1 085
И аз забелязвам разлика спрямо миналата година. Първо при моите деца. Сега кръшкат повече. Миналата година го правеха чак през юни. Второ при учителите. Шестокласникът е почти със същите учители. Миналата година учителката по БЕЛ даваше много домашни, проверяваше, за всяко имаше обратна връзка. Сега има по-малко домашни, проверяват ги по време на часа, а не ги пращат. И с другите учители е така. Миналата година кипеше някакъв ентусиазъм и от двете страни - учители, ученик. Желание да се спаси годината. Сега има някаква апатия. Сякаш на всички им е все едно. Отделно на входните нива резултатите бяха плачевни, с някое и друго изключение. Може би и затова сега учителите са демотивирани.

# 1 086
Ами ... нещо такова. Той и Вълчев днес си каза, че трябва поне частично да ангажират малките. Та, ето, купете си книжки, ангажирайте си ги, проверете ги... Става дума за софийско училище, средно училище. На РС, преди няколко седмици, госпожите са казали, че минат ли в електронна среда е загуба на време и за тях, и за децата.

Или просто госпожите ги мързи и са некомпетентни. А дали госпожите ще продължат да получават заплати, въпреки че родителите сами ще се занимават със собствените си деца?

# 1 087
За мен контролът върху осъществяването на ОЕСР продължава да е голям проблем. Все още има учители, които споделят снимки на страници от учебник със заръката да се препишат в тетрадката или примерно  изпращат домашни по никое време с изискването същите да бъдат подготвени и върнати за проверка примерно до десет вечерта същия ден.

# 1 088
Чета ви и си мисля как месеци наред искахте  ДО , казвахте колко работа се е свършила и как никой не мисли за децата ходещи в училище в тези условия и зведнъж,  като го въведоха и започнахте моята версия..

Нали се получи това, за което се борихте?

# 1 089
А аз си мисля, че за пореден път драматизираш и преувеличаваш.

# 1 090
  • София
Аз не исках ДО точно затова, което се случва в момента. Все тая...

# 1 091
Аз претенции към ДО нямам. От самото начало съм с ясното съзнание, че се изисква моя намеса винаги - къде за контрол да внимават в час, къде да обяснявам допълнително ако се наложи.
Приела съм, че с баща им трябва да вземем активно участие в образованието им и с, и без ДО (както винаги е било и преди това). Не очаквам който и да било учител да седне и специално да обърне внимание на моето дете ако не успява да разбира нещо. Ако има такива, добре дошли, ако няма, има други решения.
Просто не съм фен на излишната драма. За всеки проблем се търси подходящо решение.

# 1 092
  • София
И сега ще се свърши работа, хората - поне тези, на които им пука - няма да се оставят. Но като цяло през цялото време децата и родителите бяха настройвани, лашкани от крайност в крайност, и съвсем естествено мобилизацията не е на ниво. Някак ще избутат две седмици, после ваканция и след Нова година ще започнат сериозно.

# 1 093
Няма да започнат нищо след НГ, децата ще бъдат държани вкъщи поне до 1 март.
Веднъж въведено ДО, то ще се отмени последно, за да може властта да отчита мерки и “грижа”. Затова са и кратките срокове в заповедите. Фалшива надежда.
Започнахме в София в края на октомври и уж до 14 ноември. И вижте къде сме сега.
Добре, че не чакам на абдикиралата от всичко държава да ми учи децата. Вече се заех сама, а каквото и ако капне от ДО - добре дошло.
Това са реалностите.

# 1 094
Аз въпреки, че съм против ОЕСР при нормални обстоятелства мисля че сега е оправдано.. Децата наистина носят вируса в къщи. Учителите също са подложени на голям риск и дори и да преболедуват без усложнения, вирусът ще ги изкара от строя за месец, което няма да помогне нормалното обучение. Детето е седмица на ДО по наше желание, засега е асинхронно, което ме устройства, но понякога го забравят с някое задание и няма никаква обратна връзка. Това си е наистина самообучение, но не ми пречи. Иска ми се ако минат всички в ОЕСР да не ги занимават с глупости и проекти, а да взимат нов материал, дори и по-бавно.

Общи условия

Активация на акаунт