Детски ясли и градини - Варна - прием 2020/ 2021

• 21 498
  • 230
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, виждам, че са променили схемата за кандидатстване в ДГ да е с приоритети по местоживеене, което мисля, че е справедливо. Но имам въпрос, в ръководството за регистрация са дадени първоначални менюта за избор на работещ родител, а реално при самото регистриране тези опции не се визуализираха при мен, съответно продължих нататък без проблем. Та в тази връзка, ако само единия родител работи, нали не е нужно да чеквам нещоотдопълнителните критерии? Другия родител не работи, частично се осигурява, в смисъл не възнамерявам да го доказване. Ако ни приемат, ще е достатъчна ли само служебна бележка от мен, т.е. от майката?
Как си мислите, че с един работещ родител трябва да имате същите точки като деца на 2-ма работещи родители?
Не знам как е новата система, аз кандидатствах миналата година. Получих 10 точки и носих бележки от работодателя и за 2-мата.

# 151
Благодаря ви за отговорите, полезни бяха. Исках да съм сигурна, че не бъркам някъде по отношение на документите, тъй като при един работещ родител никъде не пише, че е нужна служебна бележка (не знам, може и да извадя за всеки случай). Не съм слагала чек, съответно не ми дават 10 точки и така е редно. А знаете ли дали трябва да вадя бележка за платени данъци, преди сякаш искаха?! Но явно и това е отпаднало или го проверяват служебно - никъде не пише за данъците..
Все пак да си пожелаем успех за всички дечица да ги приемат! Simple Smile

# 152
Данъците ги проверяват служебно.

# 153
Момичета, имам следното питане:) В голяма дилема съм дали да кандидатстваме в подготвителна група в училище? Дъщеря ми сега е трета група, но ме притеснява факта, че ако я приемат  от ДГ ще ми кажат да я отпиша през лятото, а мен това за момента не ме устройва.

# 154
Няма да я отпишат от градината. Не се тревожете. Преди три години, така кандидатствахме с голямата ни дъщеря за подготвителна група в училище. Приеха и от училището ни казаха да не бързаме да отпусваме детето от градината, тъй като започва чак септември, а може да си променим и мнението. Та детето ходи лятото на градина и началото на септември я отписахме.

# 155
  • Варна
Здравейте, някой знае ли как може да се анулира заявление. Става въпрос за детска градина, виждам само опция за редакция.

# 156
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за ДГ 22 “Мечо пух”?

# 157
Здравейте, някой знае ли как може да се анулира заявление. Става въпрос за детска градина, виждам само опция за редакция.

Май не може. Не съм пробвала лично, но като четох тези дни във ФБ групата, го коментираха и може да се направи само редакция.

# 158
Здравейте.
Безработен родител съм с право на парично обезщетение. Подадох документи за градина.
Бележката която трябва да представя в градината при записване на детето трябва да е от НОИ.
Тази бележка може ли да бъде подготвена предварително? Ако изчакам и отида на 8 юни в НОИ ми е ясно, че няма да съм само аз там в тези дни, в които трябва да запиша детето.

# 159
  • Варна
Здравейте, момичета.

Бихте ли споделили кои градини във Варна са най-добри? За Светулка и Христо Ботев чувам добри отзиви.
Изискванията ми са следните:
базата да е нова/реновирана, храната да е прилична, липса на ТВ, повече време навън, и да има часове за занимания.
Като локация с приоритет е центъра. Но не ни е проблем да го караме в посока Чаталджа, Чайка, почивка. Съпругът ми работи на Златни пясъци целогодишно.
Кварталите не са ни удобни, но и тях би разгледала, ако има много добри.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 20:00 от karfiola

# 160
Здравейте, момичета.

Бихте ли споделили кои градини във Варна са най-добри? За Светулка и Христо Ботев чувам добри отзиви.
базата да е нова/реновирана, храната да е прилична, липса на ТВ, повече време навън, и да има часове за занимания.
Като локация с приоритет е центъра. Но не ни е проблем да го караме в посока Чаталджа, Чайка, почивка. Съпругът ми работи на Златни пясъци целогодишно.
Хубаво е че сте амбициозни. Но градината е по адрес на детето.
Храната е еднаква във всички държавни градини.
Всички ги извеждат при съответния сезон.
Тв
Може би е най добре да потърсите частна градина.

# 161
А моето изискване е просто да ни е приемат някъде, егати Grinning

Казвам го с добри чувства, просто като знам каква драма е с приема и че най-важен е района по адрес, въобще не съм се замисляла има ли телевизор и допълнителни занимания.

# 162
  • Варна
Здравейте, момичета.

Хубаво е че сте амбициозни. Но градината е по адрес на детето.
Храната е еднаква във всички държавни градини.
Всички ги извеждат при съответния сезон.
Тв
Може би е най добре да потърсите частна градина.

изобщо не е до амбициите, сигурна съм, че може да се намери държавна детска градина, която да отговаря на изискванията. Аз разбрах че освен тези, които излизат по адрес можеш да кандидатстваш и за други райони, и ако има място ще те приемат. Може да са ме заблудили...
Както руското училище и природо-математическа гмназия са реномирани във Варна, така и градини би трябвало да има. Въпросът е кои са те? а вече адресната регистрация не е толкова голям проблем.
Иначе по адрес сме в Светулка.

# 163

изобщо не е до амбициите, сигурна съм, че може да се намери държавна детска градина, която да отговаря на изискванията. Аз разбрах че освен тези, които излизат по адрес можеш да кандидатстваш и за други райони, и ако има място ще те приемат. Може да са ме заблудили...
Както руското училище и природо-математическа гмназия са реномирани във Варна, така и градини би трябвало да има. Въпросът е кои са те? а вече адресната регистрация не е толкова голям проблем.
Иначе по адрес сме в Светулка.
Принципно не си губя времето с глупави въпроси, но някой трябва да ви разясни. Ще се прежаля.
Храната е по държавно утвърден рецептурник. И в Аспарухово и в Гръцката, децата ядат едно и също.

Централните детски градини са супер желани,  обаче там се влиза по адрес, с уседналост, и с макс точки. Няма вариант в хубава  детска градина да останат свободни места, чак да запълват с деца от други райони.

По кварталите също има много читави градини, и голям наплив за тях (сещам се за 2 сравнително нови и много желани), там взимат деца от друг район, ама рушвета е 4 цифрена сума в кеш.

# 164
Е, как ще да не е голям проблем адресната регистрация. За градина в района взимаш 500 точки, а за такава извън района 200. И при положение, че има повече деца отколото места, надали в Теменужка, за която имам 200 точки, ме чакат с отворени обятия.

Общи условия

Активация на акаунт