Детски ясли и градини - Варна - прием 2020/ 2021

• 21 489
  • 230
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

изобщо не е до амбициите, сигурна съм, че може да се намери държавна детска градина, която да отговаря на изискванията. Аз разбрах че освен тези, които излизат по адрес можеш да кандидатстваш и за други райони, и ако има място ще те приемат. Може да са ме заблудили...
Както руското училище и природо-математическа гмназия са реномирани във Варна, така и градини би трябвало да има. Въпросът е кои са те? а вече адресната регистрация не е толкова голям проблем.
Иначе по адрес сме в Светулка.
Принципно не си губя времето с глупави въпроси, но някой трябва да ви разясни. Ще се прежаля.
Храната е по държавно утвърден рецептурник. И в Аспарухово и в Гръцката, децата ядат едно и също.

Централните детски градини са супер желани,  обаче там се влиза по адрес, с уседналост, и с макс точки. Няма вариант в хубава  детска градина да останат свободни места, чак да запълват с деца от други райони.

По кварталите също има много читави градини, и голям наплив за тях (сещам се за 2 сравнително нови и много желани), там взимат деца от друг район, ама рушвета е 4 цифрена сума в кеш.

Smirk

"сещам се за 2 сравнително нови и много желани" - бих била благодарна да споделите.
 А какви начини ще търсим за влизане - пари, познати, късмет -вече е наш проблем .

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 22:39 от karfiola

# 166
Аз сега чакам резултати за ясла, но догодина ще ме вълнува градина. Живеем в гръцката махала, и преди години имаше една държавна градина на ъчул. Граф Игнатиев в една къща, боядисана в жълто/оранжево, ако не се лъжа. Само че не се вижда никаква табела отвън. Съществува ли още? А също така някой знае ли как се казва градината на улицата към гарата, под Ню Йоркър?

# 167
От Ню Йоркър към Гарата е филиал на Теменужка. За другия въпрос, не зная.

# 168
  • Варна
Най-новите са Слънчева дъга, Делфинче и Златно зрънце, ама аз лично нищо хубаво не съм чула за там, освен, че дерат кожи яко

# 169
Здравейте, може ли да ми кажете от коя институция трябва да взема служебната бележка за получаване на обезщетение от бюрото по труда. Благодаря предварително.

# 170
И аз трябва да взимам. От НОИ, така пише в наредбата. Звънях вчера да разуча къде, кога да отида, но не ми вдигнаха цял ден...

# 171
Да, и аз звънях днес за повече информация, но нямах отговор. Значи все пак от НОИ се взема. Благодаряя.

# 172
  • Варна
Здравейте, моите вълнения са за детска ясла, в момента съм в платен отпуск до 2 август, явно че и неплатения ще гърми.. Ама я кажете сега ако не ни огрее какво следва.. Защото тия 6 месеца свършват януари и после? Има няма ще станат 3 г от както ме,, чакат" на работа.. Бащата пътува, тъй че няма как да взема други 6 месеца, какво следва.. То детето си стана за градина. Сега е на 2г и 1 месец. От януари съм подала заявление.. И да бях подала миналата година ДЯ" Роза" е затворена и това стана голям проблем.

# 173
За детска градина може да подадете 2022 заявление. ДО тогава или напускате работа и го гледате, или почвате работа и на частна ясла. Поне за мен това са вариантите. Някоя баба да го гледа? Аз съм на вълна детски градини и не зная какво се случва с яслите. Сега мина основното класиране? После нали второ, трето.. дано ви "огрее" щастието Simple Smile

# 174
Добре де, "Роза" няма ли да я пускат вече? "Чуден свят" разбрах, че вече имат прием, а ги затвориха за ремонт по едно и също време.
Миналата година на класирането през Август също имаше места, може и тогава да ви приемат.

Ели-Мели и аз съм на същата вълна Grinning

# 175
Здравейте, моите вълнения са за детска ясла, в момента съм в платен отпуск до 2 август, явно че и неплатения ще гърми.. Ама я кажете сега ако не ни огрее какво следва.. Защото тия 6 месеца свършват януари и после? Има няма ще станат 3 г от както ме,, чакат" на работа.. Бащата пътува, тъй че няма как да взема други 6 месеца, какво следва.. То детето си стана за градина. Сега е на 2г и 1 месец. От януари съм подала заявление.. И да бях подала миналата година ДЯ" Роза" е затворена и това стана голям проблем.

Здравейте, съчувствам Ви, и ние сме в подобна ситуация, само че сме на 1 г и почти 11 м. Да видим сега на 7.06 какво ще стане… нямаме никакви предимства, така че и там не се надявам. Нямам право и аз на повече от 6 месеца неплатен, а не ми се иска да го горя сега Sad Успех на следващите класирания.

# 176
За съжаление не сме първите и няма да сме последните.
Моето дете тръгна на ясла чак на 2 г. 8 м.
Дотогава използвах 6 месеца от тези за гледане на дете до 8 години + неплатен + платен отпуск.
Имайте предвид, че дори да бъде прието детето, по време на адаптацията също ще ви трябва отпуска.

# 177
  • Варна
FallaBella писах ви и на лични, добре де сега тече платения целия, после 6 мес по чл. 164 за отглеждане на дете до 8г. възраст и после какво следва, защото тия 6 мес свършват началото на февруари..(от таткото не ми се полагат) 🙄
   Дано тая "Роза" отвори, че нещо всички се оплакват неприети.. Незнам на какво да се надявам.

# 178
FallaBella писах ви и на лични, добре де сега тече платения целия, после 6 мес по чл. 164 за отглеждане на дете до 8г. възраст и после какво следва, защото тия 6 мес свършват началото на февруари..(от таткото не ми се полагат) 🙄
   Дано тая "Роза" отвори, че нещо всички се оплакват неприети.. Незнам на какво да се надявам.

Dessy1988, не знам какво да кажа... ако беше ми се наложило, след като свърши платената и неплатената, която ми се полага със стаж, трябваше да взема и неплатена, колкото се наложи. Ние нямаме опция с роднини, изобщо.

Би трябвало да можете да вземете 5 месеца на бащата. Само трябва той писмено да ги прехвърли - не знам точно как става.

# 179
  • Варна
Мисля, че въпросът е за темата Майчинството счетоводно.

Общи условия

Активация на акаунт