Детски ясли и градини - Варна - прием 2020/ 2021

• 21 974
  • 230
  •   1
Отговори
# 120
Мен като малка често са ме вземали и в 7 часа от градина, родители - лекари, болницата на другия край на града, кола и автобуси няма. Майка ми ха реши да затвори кабинета в 18 без 5, за да може да дойде до 18 и нещо и в последния момент някой пациент ѝ отива… И не го е връщала, нито пък на нея или мен са се сърдили госпожите/лелките. Но преди 24-5 години хората бяха по-толерантни. Веднъж една госпожа ме приготви да ме взема у тях даже, но майка ми ни пресрещна запъхтяна пред градината 😆

# 121
  • Варна
Ооо да на смени са Wink Единствено на обяд се засичат две и тогава са най-много персонал.
Въобще не подценявам работата им! Пратиха ни 30минутно клипче на пролетното им тържество (нали не може да присъстваме и всичко снимат и пращат) и направо останахме възхитени как 20+деца бяха строени , пяха, танцуваха , седяха кротки на столчетата  и въобще ред и дисциплина лъхаше , а това с толкова деца трудно се постига Simple Smile

# 122
  • Варна
В нашата ясла Иглика и 1 снимчица не сме получили откакто сме там. Изрично помолих за снимка, когато детето имаше РД и занесохме почерпка - пак нищо. Комуникация никаква, предава се детето вечерта с широка усмивка и това е. Но това си е до хората.

# 123
Ехааа и какво ще им стане, ако направят една снимка? Сигурно не им влиза в длъжностната характеристика...

В нашата ясла много ги снимат, на всеки рожден ден и друг празник, поне веднъж седмично как се занимават и играят.

# 124
В нашата ясла Иглика и 1 снимчица не сме получили откакто сме там. Изрично помолих за снимка, когато детето имаше РД и занесохме почерпка - пак нищо. Комуникация никаква, предава се детето вечерта с широка усмивка и това е. Но това си е до хората.
Да не би да да са качили на сайта им, а да не са казали?

# 125
Пронципно нямат право да публикуват снимки на децата в интернет.
В нашата градина, само едната госпожа има ФБ и праща снимки да децата по месинджъра, с уговорката да не ги публикуваме.

# 126
Ние сме подписали съгласие, че може да ги снимат. На мен ми е много по-спокойно като го виждам какво правят и къде, защото заради пандемията не съм влизала в яслата.

# 127
На нас пък в Иглика не ни позволиха да носим почерпка заради ковид. Явно всяка група си има нейни правила... Снимки аз не съм се сещала да искам, но като цяло съм доволна от персонала. Дават ми обратна връзка, занимават ги.

Сега ни предстои кандидатстване за градина. Някакви мнения за Изворче и Детско градче? В Пролет сякаш не искам, едно хубаво мнение не прочетох....

# 128
Странно, всяка дг си има фейсбук страница и качват постоянно детски снимки. Наскоро разгледах профила на нашата, но май само на по-големите деца (от 3 нагоре) от дг има, а не на ясленчетата🤔

# 129
Странно, всяка дг си има фейсбук страница и качват постоянно детски снимки. Наскоро разгледах профила на нашата, но май само на по-големите деца (от 3 нагоре) от дг има, а не на ясленчетата🤔
Не знам дали е странно, но е подсъдно да се снимат деца и да се публикуват снимките им интернет пространството.
Ако има подписано информирано съгласие, вече е друго нещо.

# 130
Не знам, възможно е и да са искали съгласието на родителите. На нас никой не ни е искал и може би затова няма на най-малките.

# 131
  • Варна
На много малко хора им се работи в яслите вече, това е моето впечатление, извършва се минимума и това е. Ние си имаме група във вайбър родителите и никой няма против я за снимка, я за клипче, но уви.

# 132
  • Варна
Би трябвало навсякъде да са дали декларация за позволение за заснемане и публикуване. Това си е по закон така да го кажа. Децата, които нямат позволение не се заснемат или не се публикуват снимки с тях.
При нас се публикува в наша си страница на групата. Доволна съм за всеки празник учат стихчета тези , които могат да говорят разбира се. Дават ни дори и за вкъщи да учим някои стихче и после се заснемат по време на тържеството и ни ги публикуват в групичката. Дори не мога да сваля видеото и са ми казали, ако го искам на флашка ще ми го дадат.

# 133
Не знам как е в другите ясли, но в иглика определено се работи на минимума. Направо на челото им е изписана досадата от изминалия работен ден. Да не говорим как безочливо се опитват да лъжат с цел дни между празници или ремонти и подобни да не се водят децата.
Като ми каже госпожата добър ден и гледам слънцето..... общи взето проверявам всичко през директорката. Миналата година имаше някакъв ремонт на кухнята и госпожата в нашата група се опита да ме убеди как трябва да намеря вариант да не водя детето.....нямало легла в другите групи, ковид било не знам си кво. А аз вариант нямам.....обадих се на директорката и се оказа, че ще се настани в съседна група докато трае ремонта. Госпожата ме гледаше на кръв известно време......но не ми дреме. И изобщо не ги съжалявам....що за глупост, всеки трябва да си върши работата за която е назначен и му се плаща. Като са толкова зле има млади хора, които искат да работят, а те са се закотвили там. Даноо да случим на по - добър персонал в градината.

Между другото някой знае ли за ДГ Успех, кои райони обхваща. Аз съм в Св Иван рилски, и не знам защо, когато в началото на годината проверявах районите, влизахме в обхвата. Вчера пак започнах да гледам, предвид утрешното отваряне на системата и забелязах, че вече Иван рилски не попада в обхвата, а много ми се искаше там.
Местата са обявени на сайта вече.

# 134
Не знам как е в другите ясли, но в иглика определено се работи на минимума. Направо на челото им е изписана досадата от изминалия работен ден. Да не говорим как безочливо се опитват да лъжат с цел дни между празници или ремонти и подобни да не се водят децата.
Като ми каже госпожата добър ден и гледам слънцето..... общи взето проверявам всичко през директорката. Миналата година имаше някакъв ремонт на кухнята и госпожата в нашата група се опита да ме убеди как трябва да намеря вариант да не водя детето.....нямало легла в другите групи, ковид било не знам си кво. А аз вариант нямам.....обадих се на директорката и се оказа, че ще се настани в съседна група докато трае ремонта. Госпожата ме гледаше на кръв известно време......но не ми дреме. И изобщо не ги съжалявам....що за глупост, всеки трябва да си върши работата за която е назначен и му се плаща. Като са толкова зле има млади хора, които искат да работят, а те са се закотвили там. Даноо да случим на по - добър персонал в градината.
Те заплатите им са толкова ниски, че млади почти не биха се навили. Младите искат за хилядарки да работят като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт