Детски ясли и градини - Варна - прием 2020/ 2021

• 21 966
  • 230
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, бихте ли ми казали какъв е срокът за отлагане за влизането в ясла, ако началото на годината е септември, интересувам се защото искам да пусна детето на ясла, а на работа ще се освободи мястото ми след януари, малката е родена 14.04 20, тъй като 8ма работник на мое място със срочен договор като са мислели че ще се върна чак догодина есента, но мен не ме устройва,
Затова моля някой запознат да ми даде информация, защото и годината на прием и тази на започване може би  ще са различни и не знам дали ще се запази мястото.
Благодаря

# 106
Зависи от директора на яслата.
На мен ми беше обяснено, че детето трябва да тръгне веднага, защото има ли квота дадена от общината. Законовия срок мисля беше 60 дни, но конкретната директорка ми каза, да пускам изследвания и да водя детето в понеделник. Не ме устройваше, тъй като малката беше под 2 г. и освободих мястото.
Много зависи на кой ще попаднете.

# 107
Моят син беше приет миналата година на първото голямо класиране, мисля че Юни беше. Поисках възможно най-късна дата за тръгване и ми дадоха в края на Октомври.

# 108
  • Варна
Аз по същия начин като So Lucky освободих място, защото не ми разрешиха да забавя, но беше в края на годината и щеше да се прехвърли календарната година. Става въпрос за ноември. Мисля, че в този случай не може, но питайте.

# 109
Аз по същия начин като So Lucky освободих място, защото не ми разрешиха да забавя, но беше в края на годината и щеше да се прехвърли календарната година. Става въпрос за ноември. Мисля, че в този случай не може, но питайте.
При мен датата беше края на октомври. Исках да отложа с месец, не ми разрешиха дори седмица да отлагам, защото имаше класиране на 01.11. и там обявиха бройката.
При нас се получи добре, защото на следващата година ни приеха и в чиста ясла,и във Одз с яслена група и детето ми тръгна септември.

# 110
Здравейте,
Предстои ни кандидатстване за ДГ и събирам мнения и впечатления за педагози, персонал и база за:
1) филиал Жирафче,
2) основна сграда на ДГ "Петър Берон"
3)  ДГ "Гълъбче"
4) ДГ "Славейче".
Вие къде бихте записали вашето детенце (или вече посещава детенцето ви)?

Интересното е, според Община Варна ДГ "Гълъбче" и ДГ "Славейче" не са в един район с  ДГ "Петър Берон", но за нас са по-близки като локация от ДГ "Мир" и ДГ "Слънчева  дъга".

Благодаря предварително на всички за споделянето. Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 16:07 от FBID10155590442844713

# 111
Моето работно време е от 5:30 до 14:30, така че не е задължително да си безработен, за да отиваш рано. Но ви разбирам, супер кофти е, че се отнасят така към родителите, работещи със стандартно работно време.

# 112
Те са супер малко родителите с подобно работно време, дали има и 1% от всички. Но интересното е, че съм чувала и че в градината пак било по същия начин, а наскоро една позната се чудеше какво работят тия хора, та в 16.30 всички без нейното вече взети. Казва, че каквото и да прави преди 18 не може да я вземе и нейната винаги е последното дете останало.

# 113
Брат ми го взимаха в 19ч. Баща ми работеше до 18:30. А майка ми на смени.
Никога не е било проблем. Оставал е при пазача,   и не са се дразнели. Градината му беше Синчец.

# 114
  • Варна
Има и баби и дядовци, които взимат децата от ясла и градина и могат да ги взимат към 16;30.
Аз съм здравен работник и работното ми време е 7 часа, та до 16 съм приключила и си взимам детето към 16:30. Когато го взима бабата пак толкова я взима, за да може да се приберат пеш, да хапне нещо, да поиграе на площадка и така..

# 115
Не всички имаме свободни баби и дядовци. Някои баби работят, други не са вече сред живите.
За това в градините е хубаво, да си спазват работното време, и да проявяват разбиране.

# 116
  • Варна
Лъки аз си взимам детето в 16:30, но моя приятелка в същата група е детето го взимат в 18 часа. Има мрънкащи сестри и лелки и трябва да им се напомня явно докога им е работното време, като е токова проблем на някой. Аз каквото имам си го казвам на персонала в групата или на директортата , мили очи на никой не правя.

# 117
Определено и на лелките от градините не е лесна, защото от 8 до 18 са си 10 работни часа, което си е много, но и родителите нямат друг избор при положение, че са на работа 9 часа (заедно с обедната) и има техническо време да оставят и вземат детето.

# 118
  • Варна
Не е вярно, на смени са, сутрин е една, следобед е друга.

# 119
Никой не работи 10 часа в градината.

Общи условия

Активация на акаунт