Детски ясли и градини - Варна - прием 2020/ 2021

• 22 000
  • 230
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, тъй като не намерих тема за Бургас, ще попитам тук. Детето ми не е прието от първото класиране. Регистрирах се за 2 минути Получи само 100 точки.   Тъй като по постоянен адрес се водим в друг град смених само настоящият адрес 1 месец преди кандидатстването. Дали ще успее да се класира или трябва да сменяме и постоянният адрес

# 136
Скрит текст:
Не знам как е в другите ясли, но в иглика определено се работи на минимума. Направо на челото им е изписана досадата от изминалия работен ден. Да не говорим как безочливо се опитват да лъжат с цел дни между празници или ремонти и подобни да не се водят децата.
Като ми каже госпожата добър ден и гледам слънцето..... общи взето проверявам всичко през директорката. Миналата година имаше някакъв ремонт на кухнята и госпожата в нашата група се опита да ме убеди как трябва да намеря вариант да не водя детето.....нямало легла в другите групи, ковид било не знам си кво. А аз вариант нямам.....обадих се на директорката и се оказа, че ще се настани в съседна група докато трае ремонта. Госпожата ме гледаше на кръв известно време......но не ми дреме. И изобщо не ги съжалявам....що за глупост, всеки трябва да си върши работата за която е назначен и му се плаща. Като са толкова зле има млади хора, които искат да работят, а те са се закотвили там. Даноо да случим на по - добър персонал в градината.
Те заплатите им са толкова ниски, че млади почти не биха се навили. Младите искат за хилядарки да работят като цяло.
Колко са им ниски заплатите?
Мед сестра в ясла със стажа, взима над 1000лв. За 6 часа работа със почивките за кафе.
Вие за колко работите?
Хайде моля не ги защитавайте. Няма защо да стоят на сила. Като не им харесва, да ходят другаде.
Работата с толкова малки деца е изключително отговорна, и специално за иглика съм чела и слушала...то не бяха крясъци, то не бяха отворени прозорци при спящи дечица, че побеснявам.
Дъщеря ми беше приета там, и във ОДЗ с яслена група. избрах второто.
При тези откачалки не ми се дощя да я пусна.
Имам много да напиша,  но няма, понеже не е етично.

# 137
О, не, в никакъв случай не ги защитавам, и аз намирам, че крясъци и шамари при деца са престъпни и много травмиращи и объркващи психиката им, която на тези години е много крехка. Трябва да си търпелив и най-вече да обичаш децата, за да бъдеш пуснат да работиш там. Обаче реалността е че наемат едва ли не който се навие.
За сестрите е възможно заплатата да е висока, там все пак се искат специализирани знания но, но за леличките в един провинциален град е сигурно близо до МРЗ.

# 138
Здравейте,
Предстои ни кандидатстване за ДГ и събирам мнения и впечатления за педагози, персонал и база за:
1) филиал Жирафче,
2) основна сграда на ДГ "Петър Берон"
3)  ДГ "Гълъбче"
4) ДГ "Славейче".
Вие къде бихте записали вашето детенце (или вече посещава детенцето ви)?

Интересното е, според Община Варна ДГ "Гълъбче" и ДГ "Славейче" не са в един район с  ДГ "Петър Берон", но за нас са по-близки като локация от ДГ "Мир" и ДГ "Слънчева  дъга".

Благодаря предварително на всички за споделянето. Simple Smile
Моят син е във филиал Жирафче, доволен съм. Градината е хубава, а сина ми е палав. Не знам как се справят с него, ха-ха.
Наше приятелско семейство имаха две деца в ДГ "Гълъбче" и са много доволни.

# 139
Здравейте,
предстои ни постъпване в ясла. Бих искала да попитам има ли някой, който може да сподели мнение за яслената група на ОДЗ Славейче в гр. Варна?
Благодаря предварително!

# 140
Здравейте, ако единият родител работи в чужбина, получаваме ли съответните точки? И предполагам, ако приемат детето, трябва да представим преведена бележка от работодателя, нали?

# 141
Здравейте, записана съм на трудовата борса, губя ли точки за работещ/самоосигуряващ се родител, т.к. ме осигуряват от там? Или трябва да се отпиша и да си внасям осигуровките сама, за да имам допълнителните 10т.?

# 142
  • Варна
Аз не мисля, че Иглика е лоша ясла, мисля, че не сме случили на група. Имаше скоро запитване за тази ясла във Фейсбук и 99% от мненията бяха изключително положителни. Това е като да попаднете на любезна продавачка в магазина, от 1 лоша не може да се каже, че целият магазин е лош. Аз лично препоръчвах Иглика, защото първото ми дете беше там. Сега не случихме на екип, но такъв ни бил късмета. Търся отзиви за Морска звездица, в коя група да запиша детето наесен ако ни приемат.

# 143
  • Варна
Здравейте, записана съм на трудовата борса, губя ли точки за работещ/самоосигуряващ се родител, т.к. ме осигуряват от там? Или трябва да се отпиша и да си внасям осигуровките сама, за да имам допълнителните 10т.?
Ако сте на платена борса не губите точки.

# 144
Здравейте, ако единият родител работи в чужбина, получаваме ли съответните точки? И предполагам, ако приемат детето, трябва да представим преведена бележка от работодателя, нали?
Да. Представя се бележка, преведена на български.

# 145
Ако сте на платена борса не губите точки.

Какво точно означава "платена" борса? Съкратена съм заради ковид обстановката и намаляне обема на работа..

# 146
Платена борса означава да получавате обезщетение за безработица към 01.05.2021г. Тогава имате право на 10 точки за работещи родители.

# 147
Платена борса означава да получавате обезщетение за безработица към 01.05.2021г. Тогава имате право на 10 точки за работещи родители.
Благодаря! Бях се притеснила, т.к. една мама също я освободиха от работа, но ги помолила да я преназначат и сега е в неплатен отпуск, само за да може да се води на работа заради тези 10т.

# 148
Здравейте, виждам, че са променили схемата за кандидатстване в ДГ да е с приоритети по местоживеене, което мисля, че е справедливо. Но имам въпрос, в ръководството за регистрация са дадени първоначални менюта за избор на работещ родител, а реално при самото регистриране тези опции не се визуализираха при мен, съответно продължих нататък без проблем. Та в тази връзка, ако само единия родител работи, нали не е нужно да чеквам нещоотдопълнителните критерии? Другия родител не работи, частично се осигурява, в смисъл не възнамерявам да го доказване. Ако ни приемат, ще е достатъчна ли само служебна бележка от мен, т.е. от майката?

# 149
10 точки се дават за двама работещи родители или получаващи обезщетение за безработица. Ако единият не е на трудов договор или на борсата, не трябва да добавяте този критерий и няма нужда да си вадите бележки.

Общи условия

Активация на акаунт