ОСМИ клас 2020/2021 - Бейлис, вино, ром, текила – и в осми клас ни дават сила!

• 26 274
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
И в 5 РПУ не се впечатлиха от наличен задграничен паспорт. Но аз бях подготвена. Имах ксерокопие, правено при постъпване в детската градина, сгънато на 4 и така стояло 10 години... Него им го дадох Simple Smile

# 106
Да ѝ се радва сега, че е с гена на баща си, няма да е дълго 🙄
Чела съм,че генът за косата при момчетата се взема от бащата на майката.

# 107
  • София
Е аз си носех и оригинал, и цветно копие, но в централата казаха, че не им е необходимо.
Ясно де, всичко е като заповедите от последните дни  - всъщност не е много ясно. 😁

# 108
  • София
И на мен не ми го искаха, а носех. Може би ако нямах, щяха да искат. Дали им доставя удоволствие се питам някой път. 🤔 За 9то РПУ става дума.

# 109
  • о`майна лунна нощ е
Тази вечер се докарах до състояние, че поне две ракии да са ми нужни. Разреших на голямото дете да подстриже малкото и се получи такъв шедьовър, че дребното ревна и каза, че няма да ходи до Коледа на училище. ..
А на мен не ми дават да пипам нищо, защото знаят колко съм сръчна...
С купени билети, приятели, които ни чакат, и един час до представлението, мъжът ми ми връчва машинката за подстригване, за да го приведа в приличен външен вид. Нагласям дължината на обичайната степен и я заоравам в буйната му коса /разбирайте съвършено кръгла глава с 3 см коса и увеличена целуваема повърхност сиреч - пооплешивял е/. След първата писта установявам, че това, което правя всъщност, не е подстригване, а чисто бръснене, защото съм забравила да сложа приставката. Отидохме на театъра с шапка.
След тази случка наборът като види, че държа машинка, се изпарява или се подготвя за яростна съпротива, ако случайно реша да му посегна на главата. Кучето също бяга надалеч.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 21:58 от `ТуиГ

# 110
  • Между гори и планини
Да ѝ се радва сега, че е с гена на баща си, няма да е дълго 🙄

И аз съм чувала , че се предава по майчина линия. Моята коса е чуплива и твърда, неговата мека и тежка , права без една гънка. Иначе баща ми на 80г  все още има коса доста, била е мека и на букли някога. Нищо общо с Пубера.

# 111
А, дано да е така. Моят баща
 все още има почти гъста коса. Ама, ако да взели гена на баща си и на дядо си по бащина линия, ще кажат сбогом на косата рано-рано.
И двамата в момента са с къси коси. Никога не са били с дълги. Косата на набора започва да стърчи във всички посоки само леко да израсне и изглежда рошав. Много късо подстриган му отива много.
Малкият е с леко чуплива коса и ще изглежда страхотно с по-дълга. С тренировките в залата обаче няма как да стане тая работа - потене, магнезий. Затова и той си кара късо подстриган. Да не говорим, че никой от двамата не би имал нерви да полага грижи за по-дълга коса.
То аз и за моята нямам нерви, но не върви да тръгна с първи номер. 🤣

# 112
  • у дома...
Онзи ден се подстригах много късо. Всъщност на 10.03. тази година отрязах рязко косата си до момчешка прическа. И втора сутрин в банята се събуждам рязко като се погледна в огледалото. Косата ми стърчи и в посоки, които не съм подозирала, че съществуват.

Преди да влезна в пубертета косата ми беше идеално права, твърда и гъста. Точно за едно лято се накъдри и станах като Анжела Дейвис. Викаха тате да му се карат защо дете 6 клас си къдри косата. Беше преди 89-та година. И така до 2015-та, когато се изправи сама и останаха 5 косъма. С късата прическа успях да я възстановя.

# 113
  • София
Оплешивяването не винаги се дължи на наследствен фактор, но в повечето случаи е. 🙂
Онаследява се и по майчина, и по бащина линия. Не съм сигурна, че видът на косата и това от кого е наследен цвета, дава информация, от кого е онаследена предразположеността към оплешивяване.

# 114
  • София
Доста е разпространено да се дават опростени правила кой от кого какво унаследява, но всъщност генетиката е доооста сложна материя. Оплешивяването се дължи на гените и на двамата родители, но като цяло има недоказани подозрения, че се дължи на сложно взаимодействие между различни гени и далеч не може да се заключи, че само предадената по майчина линия Х-хромозома е виновна с там някакъв си нейн пъклен план. 😁

# 115
Привет!
Едва сега се добрах до компютър днес, изчетох ви, и смятам за редно да кажа за винарната, чието вино пия Grinning
От няколко години пием техните вина. Аз червено не обичам, но белите и розето са ми фаворити.
Поради това, че са базирани близо до Плевен взимаме директно от там.

https://www.haralambievi.com/wines/%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b8/

След три съобщения днес в Школо, касаещи петокласника, най-сетне има окончателно решение - от понеделник ще са ОРЕС. Първото съобщение беше за присъствено, второто за редуване от по две седмици и последното от преди два часа. Всяко едно започваше с изречението - "Уважаеми родители, във връзка с получаваните противоречиви заповеди..." Grinning

# 116
  • София
Осенява ме идея, че може да съберем накуп линковете с винарни и да си ги закачим от следващия път в темата.
Ето аз днес ви поизпуснах, че имах доста работа и сега трябва да се ровя назад.
А иначе - цък! - винце! 😁

# 117
След толкова постове и описания просто ми се наложи и на мен да отскоча и да купя 3 бутилки червено вино Simple Smile

# 118
  • Някъде в Европа...
Е, "ужасни" сте...Днес цял ден не съм влизала, че използвах хубавото време за разходки и вие изписахте старата тема и на нова - на 8 стр.
Благодаря за темичката!
И пак ключовата дума вечерта е "вино" 😁...Е, аз няма да отварям бутилка вино, а но се сетих, че имам отворен Пачаран. Донесох си го мин. година от Андалусия и отдавна не съм пила...
Ми, наздраве за новата темичка!

# 119
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро! Аз днес си го писах "полов ден" и съм планирала маникюр, мотаене и подаване на документи за ЛК.
Много съм доволна от комуникацията с гимназията и пусканата информация. Ето и резултатите от нашата анкета:

Общи условия

Активация на акаунт