ОСМИ клас 2020/2021 - Бейлис, вино, ром, текила – и в осми клас ни дават сила!

• 25 979
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • софия
Mimi, дай го чичото. Как пък 5 л. вино ще ни се опрат. Сега като ни затворят ще се почнем от сутринта. От радост, не от мъка.

# 31
  • Между гори и планини
Я тръгвайте да събирате шипки. Аз си правя шампанско от тях, богато на витамин Ц, ниско алкохолно, давам и на пубера.

# 32
  • София

За да съм по темата - чудя се какво да правя с профила в Уча.се. Изтича му декември, и сега се чудя дали да го продължавам или не. Май ще му трябва догодина, за разказвателните. Вие какво мислите?
Аз нашия абонамент не го поднових, изтече миналия месец. Ако го ползва активно детето има смисъл, но моя влизаше от дъжд на вятър и то след настояване от моя страна. Ако има нужда, догодина пак мога да подновя.
При нас започва да се повтаря историята от миналото ДО, започва да заспива все по-късно и сутрин да не може да се събуди... Днес закъсня с 15 мин за първия час по АЕ, добре, че баща му влязъл в стаята и видял, че сладко спи и го изритал от леглото.🤦♀

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 13:56 от tasia

# 33
Благодаря за темата.
Обсъждането на вината е доста по-приятно от забатачените наредби. Simple Smile Сега не мога да пия, но си водя записки за догодина, живот и здраве, или пък тогава отново ще питам Доня Дафина какво препоръчва. Снежното вино какво представлява?
Наборката скоро набра шипки за чай като аз й ги платих. Целта ми всъщност беше да я изкарам от къщи да вземе въздух, че не беше си показвала носа навън дълго време.

# 34
  • Между гори и планини
Снежното вино е направено от замръзнало грозде. Бере се предимно вечер, гроздето изсъхва леко от студа и захарта се покачва. Представи си вино от нещо между стафида и сочно грозде. Има висока сладост, никаква кисела нотка и една странна свежест. За това и истинското такова вино е скъпо. Освен факта, че няма как да има реколта от него всяка година, поради метеорологични причини. Страните в които се произвежда са малко - Канада и Германия , в България е само в Балчишките изби, Несебър огледам някакви други в нета, които не познавам.
Аз като собственик на асма, мога да ви кажа, че гроздето брано след слани е по вкусно, сладко и ароматно.

# 35
Сега остава Зъбчо или Ушко да се появят и да ни разказват "Приказки под шипковия храст"🙂

# 36
Уча се така и не стана на почит у нас. Наборът никога не го е ползвал. Малкият влизаше по мое настояване. Като изтече абонаментът миналата зима,  не го поднових.
За физика, химия, математика много ми хареса Кан академия. Не съм преглеждала всичко, но тези теми, които отворих ми допаднаха повече от Уча се. И е безплатно. Само че и то не няма да се ползва. Що да се ползва като постоянно чувам "аз всичко знам и нямам нужда от тези сайтове".

# 37
  • гр.София
Fifiana,защо не пиеш? (Ако не е неудобно)
Като сте такива винарки,дайте идея какво да пие човек с хроничен гастрит. Да е леко,меко,ако и лекува...

Благодаря за темата!

# 38
  • София
Blush
А мисля, че към момента даже и седмокласната не се изписва толкова бързо, колкото нашата тема...
Определено. Следя шестокласната и седмокласната заради сина ми и не пишат толкова много. Grinning

За да съм по темата: фен съм на малиновото на Трастена. Но и на други плодови се радвам. Смокиновото ме заинтригува.

# 39
  • Между гори и планини
Fifiana,защо не пиеш? (Ако не е неудобно)
Като сте такива винарки,дайте идея какво да пие човек с хроничен гастрит. Да е леко,меко,ако и лекува...

Благодаря за темата!
Пелин с билки може би?

# 40
  • София
Доня, така сладко ги описваш вината, че даже аз се изкушавам, а не пия изобщо. Опитах малиновото на Трастена, даже успях да изпия цяла чаша, което си е постижение. Но имам подозрение, че смокиновото ще ми влезе като шейна на лед. Joy  Задължително ще опитам, когато се сдобия с вкус и обоняние.

Бети, благодаря за темата!

# 41
  • о`майна лунна нощ е
Докато се наканя да пиша, системата каза "Грешка"! Не може да публикувате. И ви намирам тук. Получи се някак естествен преход от класната стая, през домашното, за да направим накрая сборен пункт във винарска изба! Одобрявам. Правилното място.

Та - първо да благодаря за новата тема и поле за изява на полу и напълно изтрещели родители.
Второ - да честитя 15-годишнината на толкова много народ! Все така всички да ядете солта заедно. Сладкото всеки може.
И не на последно място - все пак наборите ни събраха, да се изкажа по повод ученето на моя у дома. Днес одобрявам свободния му час. Пристигна новият хладилник и точно в този момент се оказа безценен помощник на баща си в примъкването му до апартамента. Нещо добро от ДО.

ПП - може да пращате виното към нас. Има къде да го охладя! Не се стеснявайте. Адрес - на ЛС

# 42
blanc, йегермайстер.

# 43
  • Между гори и планини

Ей така пием смокиново вино. Май ще поръчвам кашон вина от двете изби.
Миси - сладко , десертно вино консумира се с хубави сирена.

Плодовите вина идват опаковани така.

Вино и бадемов ликьор, не мога да го определя, за десерт с парче шоколад или кафе.

След дегустация, личи колко съм нахилена 🤣

Компания за ходене по изби и пиене 😂

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 14:29 от Доня Дафина Черешова

# 44
  • Стара Загора
Благодаря за новата темичка.
Нашите днес са на училище - Стара Загора езиковата. Но сега пуснаха анкета в Школо и според сина ми...утре пак онлайн.
Вино пия...бялото ми е любимо. Има една Врачанска теменужка...ууууу много го обичам.Иначе наблизо има една винарна в с.Кортен...от там жестоко червено вино купувам в 5литрови тубички. Запасила съм се в мазето

Общи условия

Активация на акаунт