ОСМИ клас 2020/2021 - Бейлис, вино, ром, текила – и в осми клас ни дават сила!

• 26 232
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Джуди, мама Мони ти написа, че информацията ни е и за учители, и за ученици. Колко са болни и колко са карантинирани като контактни.

# 76
Ама Кралят Слънце има рецепта. Тя е проста, като него: "Докторите лекуват, хората оздравяват и ги връщаме в производството."

# 77
  • у дома...
Недейте така де - това е нашата магистрала.

Фрогнюз са спестили част от интервюто на Вълчев. Според друга медия, Вълчев очаква януари и февруари за по-дълго време да минат на ДО. Нормално - тогава и грипове има, и короната ще се шири.

В темата явно всички сме последователи на почина "спрял съм све, дето ми пречи на пиьенето". Grinning

# 78
Джуди, мама Мони ти написа, че информацията ни е и за учители, и за ученици. Колко са болни и колко са карантинирани като контактни.

За да не става досадно:

Скрит текст:
Аз обсъждам тук информацията за учениците в контекста със заповедта на МЗ още от предходната страница.
Изрично го пиша в постовете си, като се старая да са максимално ясни. Достатъчни са неяснотите в нормативната уредба и в административните актове. Не случайно поясних грешката и с "нормативните актове" - в случая е съществена, при общите административни нямаме тази подреба, като при нормативните. Важно е. Особено при тръгващото от самото начало обжалване с искания за спиране на изпълнението на административните актове. Там категорично - не слагайте заповеди и решения в нормативни актове. И затова, защото много органи започнаха едновременно да издават каквото им падне, а някои нямат това право. Това прави актовете им нищожни - т.е. неприложими по начало, ако мога да го преведа ясно на неправен език.

За учениците, които имат, цитирам от заповедта, "отсъстващи по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19 от провеждащите присъствено обучение" ще се прилага, ако имаме именно "присъствено обучение". Такова няма от две седмици обаче. При липса на такова, уверявам ви, училищата нямат пълна информация за "симптоматични" случаи. Поясних и защо. Затова я искат, защото я нямат.
И молят за коректност родителите. Защото ако не заведеш едно симптоматично дете на лекар, никой никъде няма да го отчете. Понеже това е невъзможно. Особено в момента, вусловията на ДО, когато никой не му мери температура сутрин на входа, не го вижда, че кашля или има други симптоми.
Документираните случаи придецата са много малко. Това обаче не значи, че симптоматичните пак са малко.
Дете със симптоматика в момента, най-често, ако е лек случай, каквито са повечето при децата, не ходи на ЛЛ, защото няма нужда от болничен. То си учи ДО. С кашлицата и друго, ако има. Моето дете беше такъв случай и отидох за болничен само да му извиня отсъствията. В ДО не бих изобщо губила време да ходя. И никой не би го отчел, а то си имаше симптоматика. Такива са всички негови познати съученици със симптоми - нито един не е ходил на ЛЛ в момента. Всички участват в ДО, до един - болни и здрави. Е, няма как училището да е наясно дали и колко са болните към момента и 14 дни назад. Тях няма как да ги отчете никой. Заповедта изрично има предвид "15% отсъстващи по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19 от провеждащите присъствено обучение ученици за периода 4-11.11.2020 г." - при отсъствено  няма как да се случи просто това. Което на мен ми говори, че занапред, ако се въведе присъствена форма, следва да се отчитат проявени симптоми, което в присъствена форма може да се отчете, не и в отсъствена, не и обективно и в пълнота при втората. Там, в отсъствената, на лекар ще отиде една малка част от симптоматичните. По-голямата - не.  
При ДО, каквото е в момента, няма как също да се установи, кога симптоматичните са паднали под този праг от 15%. Дори карантинираните и с бележки деца - дори не всички те са представяли до сега тези бележки, защото са ДО и никой не им ги е искал, когато те си участват в него. За бележка ще идат много болните, които не могат и в ДО да участват. Те са малко. По-чест е другият случай, за който обясних нашироко. Ако не се включат РЗИ с информация не бих се доверила на училище, което твърди, че е наясно с точния брой болни и/или симптоматични ученици. Към момента - това е просто абсурдно да се твърди. И пак ще е непълно, дори с информацията от РЗИ, поради многото, които няма да отидат на лекар, а са със "симптоми".
Толкова от мен по въпроса до тук и с оглед това съдържание на заповедта на МЗ.
Бих разисквала при изменения в съдържанието, касаещи същия въпрос.

Ох, за Шмърциплянку специално - кралят...
https://novini.bg/bylgariya/politika/628998

Идилийка... 😁

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 17:48 от Judy

# 79
Момичета, тамън ми давате повод да си сипя, да преглътна всичко това
Отдавна ви казах, пазете се, стойте си по домовете, радвайте се на който каквото има-винце, ракийка и това е. За разнообразие ръчкайте детето да учи.
Друго не зависи от нас. Simple Smile Но и това не е малко.
Ще мине и това.

# 80
Judy, освен всичко друго Кралят Слънце е и шизофреник! Пролетта ни обясняваше, че той е длъжен с цената на всичко да ни опази живота (т.е ако е необходимо и военно положение), а сега другото му аз проговори:

"Държавата не трябва да спира. Държавата трябва да се движи и първи ще излезем от кризата, живот и здраве. Имаме нация, която за разлика от другите не очаква, че само с военни положения и събрани заповеди ще се справи."

🍀HAPPY 🍀, ще те послушам и ще си сипя....

# 81
Абе... каза ни го човекът - "Красота!". 🤣

# 82
Безпощадно видео!
Министърът на здравеопазването изви волана, докато Краля Слънце се любуваше на кратотата и говореше, за да не се блъснат в НОВАТА мантинела... Безценно!

# 83
Снощи не успях да си свърша работата заради вас, ама и днес не ме оставяте
🌞
Ние ползваме уча.се
Той е в МГ, и до тук английският не е предизвикателен за него. И как ще е, като по отношение на АЕ, баща му е по-проклет и от майка му. Хъхъх.

Има ли и други деца, дето да сте в подготве?

# 84
МОН издаде заповед, с която призна решенията на щабовете:

Наличието на първа точка за мен е показателна.

# 85
Добре, според вас как стои въпросът със следният казус - човек е боледувал от Ковид, изтича му карантината, връща се на работа, където се оказва контактен на разболял се. Върналият се на работа, отново е под карантина, въпреки че е преболедувал наскоро. Такива казуси ще зачестят, тъй като все повече хора се срещат с вируса, и може да си караш карантина след карантина.

# 86
Не знам как се процедира при този казус.
Ама се радвам, че работя сама в стая и имам минимален досег с колеги. Контактна съм само на мъжа ми и децата.

# 87
Нали преболедувалият има имунитет, няма нужда от повторна карантина 🙂

# 88
От компетенцията на РЗИ е. Каквото реши.

# 89
Добре, според вас как стои въпросът със следният казус - човек е боледувал от Ковид, изтича му карантината, връща се на работа, където се оказва контактен на разболял се. Върналият се на работа, отново е под карантина, въпреки че е преболедувал наскоро. Такива казуси ще зачестят, тъй като все повече хора се срещат с вируса, и може да си караш карантина след карантина.
               Практиката показва,че такъв казус не се получава.Вече старателно се крият положителни резултати и вирусоносители.Особено на места където не им изнася.У-щата може  да ги разиграват както си искат,но.....ДЗ са табула раза и там вирус не може да си остави автографа. Yum Нали тези деца трябва да се гледат и няма как да стане дистанционно.Всеки ден се подава информация на 100 места,а хората на място не знаят истинското положение.Не се дават болнични на майките на контактни деца.Колежка има дете контактно от у-ще и едвам измоли 5 дена.
              Току що  чух по новините,че 1300 у-ща не са се сблъскали с корона вируса,но пък са ги затворили.С кой акъл се чудя е взето такова решение. Видях и мрънкаща учителка с апел "да ги спасяваме".Дано не е от у-ще,в което няма вирус,но е на ДО. Защото тогава става ясно за какъв апел става дума.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 19:22 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт