Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да премахна радиаторите си, ако компанията за топлинно счетоводство не ми позволява?
Какви са последствията от свалянето на радиатори без уведомяване на топлинния счетоводител?
Как мога законно да премахна радиаторите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да премахна радиаторите си, ако компанията за топлинно счетоводство не ми позволява?
Според Закона за енергетиката, когато има въведена система за дялво разпределение на топлинна енергия в сграда - етажна собственост, потребителите нямат право да прекъсват подаването на топлинна енергия към отоплителните тела в имотите си чрез тяхното физическо отделяне от сградната инсталация. Това означава, че не можете да премахвате радиаторите без предварително уведомяване на топлинния счетоводител и без спазване на законовите изисквания.
-
Какви са последствията от свалянето на радиатори без уведомяване на топлинния счетоводител?
-
Как мога законно да премахна радиаторите?
Ако искате да премахнете радиаторите, можете да инсталирате нови радиатори и да поканите топлинния счетоводител да премести термостатите и да ги препрограмира за новите радиатори. По този начин ще бъдете в съответствие със закона и няма да подлежите на санкции или такси въз основа на максималната консумация на енергия от радиаторите.
-
Какви са потенциалните последици, ако не искам да използвам услугите на Топлофикация и не искам да имам радиатори в дома си?