Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 418
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • Враца
Здравейте отново!
Аз имам един домашен съседски проблем.
С апартамента отсреща сме затворили част от дъното на коридора. До тук добре, обаче съседът е кошмарем пушач. Постонянно се разхожда с цигарата в уста. И този дим от затвореното коридорче влиза директно вкъщи. Зимата е някакъв ужас! Нощем ставам да проветрявам дома, тъй като най-близо до входната врата са двете спални, съответно нощем дишаме гаден дим и смрад. на всичкото отгоре този човек става към 5ч да си разходи кучето, съответно рано-рано има нова порция "пресен" цигарен дим. В чудо съм се видяла! Не сме в особено добри взаимоотошения и не искам да му правя забележка, а пък може и по-зле да стане. Чуда се дали да не уплътним вратата или да сложим нова, с хубаво уплътнение. Примема съвети и за двата варианта... Е, по-добре да упплътним, че не ми се разбива, но не знам как и с какво...

# 226
Ето ми т.н. голяма  кухня, а по-късно ще кача снимка и на малката. Там още връзват разни неща. В тази остана да се сложи нов вграден контакт, в който да се включи микровълновата печка. Белият контакт на високияг шкаф ми вади очите и ще го сминям с кафяв. Имам някой забележки по кухнята, но ще си остани така. Моля, не ме цитирайте после ще трия. Утре щи ми докарват диваните, скриновете и трапезната масата със столове за хранене. Последната снимка пък е на декоративната стена с камъните, която също още се прави.
Ето и малката къща с бокса.
Май ги изтървах, махна ли ги вече?

# 227
Ето ми т.н. голяма  кухня, а по-късно ще кача снимка и на малката. Там още връзват разни неща. В тази остана да се сложи нов вграден контакт, в който да се включи микровълновата печка. Белият контакт на високияг шкаф ми вади очите и ще го сминям с кафяв. Имам някой забележки по кухнята, но ще си остани така. Моля, не ме цитирайте после ще трия. Утре щи ми докарват диваните, скриновете и трапезната масата със столове за хранене. Последната снимка пък е на декоративната стена с камъните, която също още се прави.
Ето и малката къща с бокса.
Май ги изтървах, махна ли ги вече?
И аз ги изтървах

# 228
Пускам пак от двете кухни.
Скрит текст:

# 229
Браво, страхотно се е получило

# 230
  • Бургас
fatalina поздравления за кухните. При теб вече се вижда финалната права. Много хубаво се е получило. Най-важно е на теб да ти харесва и да се ползва много дълго със здраве. Едно нещо ми е интересно при теб, разбира се може и да не споделяш. Виждам 2 кухни, а също споделяш и за 2 къщи. Голямо домакинство ли сте или в едната ще настаняваш само гости?

# 231
fatalina, честити кухни! Иска ми се и ние скоро да си имаме, но за съжаление временно сме замразили обекта. Какъв е фронтът на по-малката кухня? Какъв уред за готвене ще се ползва? Питам, защото нашия фронт също не е голям и в един момент се замислих дали да заемам място с вградени фурна и котлони или да разчитам на преносими такива... 

# 232
Здравейте,

Благодаря за полезните съвети в темата.
Някой знае ли удобен и лесен софтуер за визуализация на вътрешното пространство?
Бих искала да си поиграя със стаите и евентуалните мебели в тях.

Благодаря предварително Wink

# 233
  • ГО
Май цяла една тема пропуснах. 🧐🧐🧐

Да дам отчет Simple Smile
Имаме покрив, това го знаете Simple Smile
Имаме налепена външна изолация (каменна вата), една ръка шпакловка и до там. Заваля при нас и не дава време да се работи. Има още 1-2 ръце шпакловка и да се боядисва в цвят. В сряда имаме уговорка да монтират френските на първия етаж, избрахме прозорци тип Фолксваген. Ще дам коментар за тях после.

Днес ни монтираха входната врата. Пускам снимка.
Общо взето това е при нас - няма големи стъпки, ама все пак времето не дава за повече. Щяхме за Коледа да сме готови, ама ще е за другата Коледа 😂
Скрит текст:

# 234
  • Пловдив
kama4e,чудесна е вратата!За шпакловките и мазилката е важно да няма отрицателни температури,докато поизсъхнат,естествено  без валежи.
И ние кретаме много бавно.Част от гардеробите и шкафове в баните са готови.Харесват ми,но няма да ви ги покажа Simple Smile .Чакам стаите да се пообзаведат и придобият по-завършен вид.
Обаче,за първи път съм в "творческа криза".Измислих те ли ги вашите кухни откъм палитра?Готова съм с дизайна и размерите на отделните шкафове,но не и цветово...такова лутане между светъл и тъмен цвят не си спомням да съм имала някога.ММ ме пришрорва,за да изберем и поръчаме материалите преди 23ти.Сигурно изгледах хиляди визуализации и ми е каша отвсякъде.

# 235
  • Велико Търново
Камаче, вратата е жестока!
Нелина, не се шашкай, ще ти дойдат идеите за цветове, когато си спокойна!
Ние сме до никъде също - ММ е супер нервен вече, опитва да прави каквото може сам, а аз дори до магазина не мога да отида с детето ( поне успявам да го гледам още). С други думи, гледа но нас и майсторства по къщата... А, да и работи Simple Smile
Искаше ми се да стигна някак до икеа да набележа на живо гардероб и легло за детската стая, но няма да е тази година Sad
Поне имаме обзавеждане за трите бани ( без шкафове), ламинат, врати и мебели за гаража. С други думи, може да изнесем колите да заживеят преди нас там Simple Smile

# 236
  • София
Нелина, споко, и кухнята едва ли ще е завинаги. Сложи си каквото сега ти харесва! Ние взехме икейска - хем не чакахме, хем евтинка, хем ни беше мерак, хем вратичките на шкафовете са взаимозаменяеми. Антрацит мат доскоро ми се струваше тегаво за поддръжка, защото все много исках да пазя покритието - нали ми е новичко и не съм имала мат преди, та пусти страх... Ела да ме видиш на 7ми-8ми месец как си реших проблема и я чистя за отрицателно време с един биоразградим (заради ямата) обезмаслител и микрофибърна кърпа. Е, под определен ъгъл на светлината винаги ще се виждат следи от забърсването или някое недоизтъркано петънце, ама аз нехая за такива неща, щото у нас не идва никой, който би ме разнасял дали съм перфектна домакиня или не Simple Smile
Не исках бяла, не исках лак... и скочих в другата крайност, ама пък не съжалявам. Като не я искам вече, ще я сменя. Ще са минали години и няма да ме е яд.
Скрит текст:
Тук е тъкмо досглобена

тук е демо колко точно натурия би могло да събере човек без горни шкафове Grinning И досега още не съм сложила рафтове, но ще има сигурно; ежедневно не изглежда чак така разхвърляно. Заради плочките я качвам, да се знае, че винаги има как да се комбинират цветовете

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 16:59 от ToniShu

# 237
  • Велико Търново
ТониШу, може ли снимки отблизо, дори на лс Simple Smile точно на такава и аз съм хвърлила око.

# 238
  • Бургас
kama4e много е хубава вратата, ние също мислим да е такава. Може ли снимка по-отблизо на самият праг при отворена врата. Нещо не мога да я измисля.
Като ще даваме отчет и аз да дам.
Вътре - замазка, измазване и шпакловане, утре почва баните с плочки и след това боядисване. Смята, че до края на януари ще свърши.
Отвън - залепена и измазана термоизолация. Чакаме да свърши дъжда и да започне мазилка, боядисване и фасадни елементи. Смята, че ще свърши до Коледа, ако времето даде. След това да се до - сложат улуците и комарниците.
Скрит текст:
Аз да ви кажа взех да гледам вече по-философски. Когато стане. Не се ядосвам за дреболии. Преди исках до най-малкия детайл - зодия Дева съм. Преболедувахме Ковид с моя мъж - той с двойна бронхоплевмония, а аз с кашлица и силно главоболие. 14 дни си боледувахме и лежахме от първия до последния ден.  2 седмици бяхме под карантина. С майсторите само по телефона. Нито ми беше до строежа, нито до каквото и да е. Като мина това ме хванаха нервите - рев през ден. Мисля ги децата, внучето. Те живеят в чужбина. Много се уплаших и притесних. Сега - ама не дошли на 10 плочките, ами когато дойдат. Заваляло дъжд - ами да се напълни язовир Камчия да не сме без вода.
Малко по- дълго писах и затова го сложих в скрит пост.
Бъдете здрави

# 239
  • София
Bar B Q, то и без Ковид трябва да не се ядосваме толкова - такъв огромен проект няма как да мине съвсем като по вода. Много, много се радвам, че сте се възстановили! Браво на вас, герои в строеж насред пандемия!

Общи условия

Активация на акаунт