Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 432
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • София/Варна
ToniShu страхотна кухня

# 241
  • София
Недей, недей, че за този прозорец още ме е яд. През целия процес изобщо не забелязах колко е голям... А още отначало исках кухня без горни шкафове, пък така изглежда супер несързамерен. Ама вече го има, който гледал - гледал, и това е Simple Smile Ще му мислим щора някаква, зеленийки, рафтове на др стена и така.
Иначе за цветовете приемам комплимента, благодаря! И аз си ги харесвам Simple Smile

# 242
  • София/Варна
Никога не съм се заглеждала по кухните на Икеа. Сега влязах в сайта им, ама грам не се ориентирам. Как всъщност човек си прави кухня там. Има консултант на който му казваш какво искаш и той ти прави конфигурацията или има програмка. Абе заблудена душа съм. Ако решиш, за да не спамим тук ми пиши на лична.

И малко по темата, от снощи имаме замазка. Много, много се кефя, че последния месец нищо не вървеше.

# 243
  • София
Еее, че то като се измаже и аха-аха готово - как няма да се кефиш! Честит предколеден подарък Simple Smile
Аз съм в София и тук си ги зяпахме в магазина кухните им, иначе и картинки/идеи в нета има много. На сайта им има програмка за проектиране, не е много добра, но става. Можеш сама да си я ползваш и след това само да поръчаш на място или онлайн; можеш и да стигнеш до някъде и да си запазиш час при консултант за доизкусуряване. Можеш да не ползваш програмката и директно час при консултант да си запазиш (ние така направихме). Като я направиш с консултанта, запазваш следващ час за поръчка (тогава пак се проверява проекта и ако нещо финално се променя - променя се и край, поръчваш и плащаш). Не помня точно колко бързо ни я докараха, но беше бързо по мой спомен. Ако нещо го нямат налично, ти правят резервация и щом го имат отново, звънят ти и си го взимаш (уж до 2 седмици, ако не с елъжа; пак не сме чакали твърде много, доволни бяхме помня). В момента май е зор с лайстните за съдомиялна (ползва се за монтаж на вгардени миялни, които не са купени от Икеа; с другите уреди няма такива специфики), нещо нямали налични и много се чакало.

# 244
  • Пловдив
Bar B Q,важното е,че сте добре.След Ковид всеки си пренарежда ценностите и подобно на теб,част от познатите ми,които го пребориха имаха моменти на депресия.По време на борбата с вируса и след това.Обаче,вие си прогресирате повече от добре със строежа.

А,аз нямам сили,защото ,мили мои,откакто се прибрахме от Англия(май месец миналата година)пътуваме почти всеки ден с куфарите.Живеем и у майка ми и у свекърва ми,децата учат там, където строим,тоест на нито едно от местата където пребиваване,и вече незнам къде са ми дрехите,обувките...в кой кашон,в коя къща...Щом ММ е съгласен на надуваем матрак да спи,само да се установим вече,а той е много търпеливо същество. Simple Smile
Toni,толкова са ни еднакви кухните.Същият прозорец имам ,но  разположен по-ниско и също на моменти му се чудя,защо не съм го променила...уф...Принципно, проблемът не е в размера,а в тъмната рамка,която се откроява на стената,поне при мен е така.
Както е твоята,моята ще е на П,като трета стена е изцяло гардеробна.И тук си мисля ,че в тъмен цвят като твоят,при мен ще изглежда по-ограничено и схлупено.Поздравления и от мен за кухнята!
Икейските кухни не съм заглеждала,защото мебелистът  ни е много близък ,цените му са символични и ми угажда на всички прищевки,а те не са никак малко.
SKK,детските легла в Икея са много хубави ,поне на вид.Тъкмо  от там, чакам да пристигне,това което избрах,както и бюрата за детските стаи.

Gerundia,това помещение и гледката са впечатляващи!Изглежда огромно!Какъв размер е?

# 245
  • София/Варна
nelina_london стаята е 51 квадрата, но съвместява кухня, дневна, хол и кабинет с две бюра+огромния принтер на мъжа ми. Иначе в две от посоките, изток и юг, гледката е много добра, третата е север, а на запад е улица и си е мизерия, но това са даденостите на имота.
Явно ще се ходи до Икея. Намерих им програмката и започнах забавление за начало.

# 246
  • Пловдив
Здравейте. Не съм писала от години... Но идвам с въпрос. Говорили сме вече с архитект и той споделя за доста проблеми, затова искам да разбера и вашия опит, ако имате такъв.
Казуса е следния-след импулси мно взето решение, защупихме парцел с къща в близко до нашия град село. Решихме да разруши къщата, тъй като е от кирпич и със странно разположение-старите собственици са пристроявали стаи без никакъв план. Оказва се обаче, че къщата няма документи и не е "законна". Отчитам като наша грешка, че не сме провели и това обстоятелство....  Къщата е разположена на ъгъл на две улици и не е спазено отстояние.... Според архитекта, може би ще се наложи да спазваме отстояние и да навлезе на три метра навътре в терена, което не ни се иска много.
Има ли някакъв вариант, според вас, новата къща за бъде построена на мястото на старата.

# 247
Не,няма как да се построи на място на старата.Има отстояния по 5 метра за лице и дъно,и по 3 метра в страните.Дори и да искате да възстановите и реставрирате старата,няма да ви дадат разрешение тъй като е незаконна.

# 248
Доколкото знам търпими къщи могат да се ремонтират. Дори мисля, че може да се разширяват според последни данни, но си потърсете информация. Не може да я бутнете и построите от 0. Ако ви хванат спирате с всичко.

# 249
Търпимите строежи могат да се пристрояват и надстрояват, ако имат траен устройствен статут по действащия ПУП за имота. Ако нямат такъв - можете само да ремонтирате, вкл.преустройвате вътрешно, но без да ги изменяте във вертикално и хоризонтално отношение.

# 250
Май цяла една тема пропуснах. 🧐🧐🧐

Да дам отчет Simple Smile
Имаме покрив, това го знаете Simple Smile
Имаме налепена външна изолация (каменна вата), една ръка шпакловка и до там. Заваля при нас и не дава време да се работи. Има още 1-2 ръце шпакловка и да се боядисва в цвят. В сряда имаме уговорка да монтират френските на първия етаж, избрахме прозорци тип Фолксваген. Ще дам коментар за тях после.

Днес ни монтираха входната врата. Пускам снимка.
Общо взето това е при нас - няма големи стъпки, ама все пак времето не дава за повече. Щяхме за Коледа да сме готови, ама ще е за другата Коледа 😂
Скрит текст:
Вратата е точно такава, каквато искам.
Може ли да споделиш повече за прозорците. Аз имам общо 6 френски орозореца и майстора ме убеждава как не можело да стане с плъзгащ механизъм, защото излизало скъпо, механизмите не били надеждни, трябвало четки, релси и не знам си какво, те били подходящи само за затваряне на балкони.  Духало и подобни.
Живея в Гърция и Кипър, всичко е плъзгащи прозорци и са ми много удобни, спестяват място и не съм усетила да ми духа до сега, а има бурни ветрове. в България родната ни къща е с плъзгащи прозорци от най- старите, пак нищо не съм разбрала. Та не знам защо така ме уборва.
За сега ще слагам отваряеми.

# 251
  • Sofia
Налина, ще го измислиш. Гледала си за инспирации много, сугурна съм, затвори очи и... коя първо ти изниква в съзнанието, нещо е останало там запечатано, ако много ти е харесало. Това е моят метод, когато съм в чуденка. Smile Ако проработи и при теб, ще черпиш едно виртуално кафе Wink Но те разбирам, и аз се лутам, но реших, че е защото помъдрявам. Simple Smile Импулсивните решения вече не са моето, така имам чувството, че ще изпусна някой много по-добър вариант. Което си е обречена кауза, винаги може да е по-... Те такива мисли ме занимават и Нелина ми даде повод да ги споделя.
Ние сме в застой, времето е такова, че не позволява кой знае колко неща да се свършат, а не искаме да претупваме нищо. ММ няколко пъти ми подхвърля между другото, че може и да не успеем преди следващата Коледа. За сега го приемем спокойно, и аз като Bar B Q, когато, тогава.
Gerundiq, много ви е красива гледката. И замазката също.
H/I, ако е тип Фолксваген плъзгащия механизъм нито духа, нито са капризни. Да, по-скъпи са, но са добри. Нашата дограма е монтирана 2008 май беше, веднъж преди години нещо му смениха, не беше драматично, щом имам само бегъл спомен. А е експлоатиран яко през цялото време, защото е изход към двора. Идеално решение си е за широки френски прозорци.

# 252
  • ГО
Да е тип Фолксваген го избра моят мъж. Идея нямам каква е разликата между този и обикновен плъзгаш се. Даже не се сещам как изглежда. Тръгнахме от идеята за обикновен френски с врати, пък поръчахме такъв. Утре, живот и здраве, ще ги монтират и ще пусна снимки.
Относно прага на вратата - и да пусна снимки няма файда Simple Smile Вратата е монтирана във въздуха, е не точно - подпряна е на няколко трупчета, че нивото на пода не е оправено още. Като завършим коридора пак ще показвам.

# 253
Ние също ще сме с плъзгащи прозорци. Наложи се да обединим 2 прозореца, за да може да го изпълним. Сега прозореца е широк 3,80м  на 2,40м.
Механизмите за плъзгане наистина са скъпи. Нашият ще бъде повдигане с плъзгане.

Според мен майсторът ви ако няма опит да слага такива прозорци/врати, по добре си намерете друг.

При нас почти цялата къща ще е с френски прозорци. Надявам се да сме избрали добра фирма и да успят да направят всичко както трябва.

Да добавя, че страхотни неща показвате и благородно ви завиждам. Ние решихме следващата година да го караме по-полека (не че тази година бяхме много бързи), така че строежът ни ще се проточи Simple Smile.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 09:34 от nellytan1

# 254
  • Пловдив
Не,няма как да се построи на място на старата.Има отстояния по 5 метра за лице и дъно,и по 3 метра в страните.Дори и да искате да възстановите и реставрирате старата,няма да ви дадат разрешение тъй като е незаконна.
Добре, благодаря за отговора. Но в градовете все още се строят къщи и кооперации така, че входната врата е на тротоара, а двора остава отзад. Или има различна уредба за град и село? Отделно, че и в села съм виждала така построени къщи...

Общи условия

Активация на акаунт