Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 522
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • Велико Търново
Благодаря ви за идеите! Плаващи са стъпалата, а отделно има и тръби на подово, т. Е. Не знаем къде да дупчим. Затова трябва или парапета да е само  в стъпките ( нещо като показаните варианти) или да се хване за тях и за тавана. Ще го мислим още, а сега ще изпратя и предложенията на ММ  от вас.
Завиждам на всички, които са имали идея за цялостната визия още от самото начало. Ние нашата толкова пъти я изменяхме в процеса, че вече е май тотално друга и съответно всичко се на пасва в движение.

# 301
Аз имах супер малко условия, но две от тях бяха - да няма тераси, освен една голяма и стълбите да са отворени. Познай! Има доста тераси, едната даже я увеличаваме при последната стъпка. Стълбите са съвсем класически - в паралепипед, подаващ се от къщата....

Аз малко вече съжалявам, че направихме гаражи. Много държахме на тях, но напоследък си мисля, че ще ни излязат златни тия гаражи Grinning Сега и с рампата има драми някакви.

# 302
  • Бургас
Ние също много пъти сменяме визии и концепции. Също в момента умуваме за стъпалата. Дървени, от камък, смесено дърво и мазилка гледам и мисля. Нищо не мога да измисля. Как измислихте вие последното стъпало към площадката на втория етаж? Ако са различни материали как се съчетават и нали винаги малко стърчи самото стъпало. Споделете някакви решения, ако може със снимки дори и да не са ваши.

# 303
И аз си мисля, че ако я бяхме направили малко по-малка - ама колко, сега ми е оптимална и определено имам дефицит на места, с по-малка веранда, по-проста архитектура, да няма два покрива... вече щяхме да завършваме вътре. Но от друга страна пък щеше да не е това, което искаме и не знам. Така или иначе е факт, криво ляво ще я добутаме, надявам се. Тези дни вече ще е напълно завършена отвън, с цвят, остава само цокъла, но ще е по-натам.

# 304
Може ли да ми кажете каква е квадратурата на верандата при вас. Чудя се нашата малка ли ще ни е Simple Smile

# 305
  • Sofia
dreamingfly, тези дни, докато четях в темата си мислех, че се "изгуби". Напредвате разбирам, ще стане!
Ние точно вчера си гоеорихме за нашата веранда, по-скоро ще е като зимна градина всъщност. Беше предвидена да е 3.20х4м. защото имаме голям проблем с процента озеленяване и съответно настилки. Измислихме малко да променим вертикалната планировка и квадратурата на паркоместата и навеса и ще я разширим задължително. Едната страна е ограничена от прозорец и ще остане 4м, но ще отпуснем 4 или 5 метра ширина, като го сметнем точно ще покаже колко може.
Скай, проектът е мислен и аз не бих пипала нищо. Щях да вмъкна въпроса за дрешник близо до входа (без какъвто аз не мога, но пък цял живот се боря с климат с четири сезона Rolling Eyes , и това има значение), но виждам, че си го измислила добре. Ще стане приказно, успех ви пожелавам пак!
SKK ако стъклото ви харесва като вариант, виждала съм стъклен парапет на конзолни стъпала на "парчета" Всеяко стъпало с отделно, захванато за него стъкло. Ще потърся, аз съм плюшкин от към снимки, сигурно съм го запазила. Друг вариант от метал - като арматурно желязо изглеждаше, в хаотична плетеница и захванота вече в двата края, за стъпалта и за тавана. Леко грубо звучи, но може да изглежда много ефектно. Ще поровя в папките и ще допълня снимки.

Намерих... Дори и да не е твоето, може пък да те подсети за някакво друго решение.

Скрит текст:

Това е със стъклените парчета, стъпалата са различни, но поне онагледява, за какво говорех.

Варианти с метал

Ако пък ще обличате с дърво, това на мен също ми харесва, но например ММ ме погледна странно, като му показах картинката Smiley

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 16:27 от Di.Gi

# 306
Хора, кога успявате да намирате време да ги поддържате и чистите тези големи къщи. Направо ви се възхищавам. Ние сме с един апартамент - 3 стаи и сега вилата, която е съвсем малка и се чудя дали ще смогвам и да намирам време за почивка - все пак я построихме с тази цел. Да не би да имате икономки или наемате хора за почистването? Аз имам робот за пода в апартамента. Мисля да купя робот и за прозорците, но пак има един куп неща за поддръжка и почистване. В къщи освен мен никой нищо не пипва...
   Иначе да ви попитам понеже приключихме с външните изолации и фасадната мазилка, а останаха един куп стиропор, найлон, баки от боя и т. н. Мога ли да ги изхвърлям на контейнера като битови отпадъци или спадат към строителните и трябва на специално място?

# 307
  • Отвъд алеята зад шкафа
dreamingfly, съжалявам за загубата ти, разбрах от друга тема, която следя.

При нас нищо ново, след НГ ще ходя да взимам документа, който удостоверява, че в имота вече няма постройки и евентуално ще се мъча да пусна за нова скица. Вече ми става супер досадно да се разкарвам през 2-3 седмици за някакви документи, а още съм в самото начало. Дори не съм се докопала още до визата за проектиране Imp

silvi, аз имам чистачка за апартамента. Някой ден ще имам и за къщата. Нямам време аз да чистя пълноценно. За мен разходът си заслужава.

# 308
  • Пловдив
dreamingfly,съболезнования и от мен!В такива моменти всичко друго изглежда дребнаво и нищожно.
По въпроса за верандата...нашата е около 21м2 и не ми изглежда просторна.Понеже,  обичам да зонирам ,не намирам  място и за голяма маса със столове и два релакс стола да кажем.Отдавам го на това,че е квадратна-ако беше 3 м на 6, 5 м например щеше да е по-добре.
Затвърдих  същото мнение и  за всички помещения,които не са хол.Бани,дрешници,перално помещение дори и спални дават повече възможности за подреждане ако са по-тесни и по-дълги отколкото квадратни.Например детските ни  стаи са 20м2 с размери 4×5 м.Ако бяха 4×3 м щяха да съберат същите неща(само  френският прозорец да  е на късата страна).Просто щяха да имат по-малко място в центъра на стаята,което освен за игра не може да се използва за друго.Мога само да  позиционирам някой  релакс стол с възглавница да посядат,за да четат книжка и писта за колички на малкия фъстък.
Нали имам професионален опит в почистването ще кажа,че една къща от 90м2 я чистя много по-трудно от една над 200м2.Причините са ,че в по-малката има доста неща позиционирани по всяка стена,върху скринове и гардероби има допълнителни елементи.Всеки трябва да бъде вдигнат и почистен.В по-малките стаи има доста по-тесни участъци покрай мебелите и на места роботът не може да влезе.
Всички мебели с малък процеп отдолу(без бленда като при кухните) изискват много усилия и време,за да се почисти под тях.Същото правило важи и за малките и големи кухни.При малките всички неща на плота са разположени едно до друго-блендери,кафе машини,тостери и какво ли още не,всичко се вдига и чисти .А при големите е помислено  и дори и да са на плота,зад тях рядко има  трохи или мръсотия различна от прах ,защото работната площ е голяма.

# 309
  • Бургас
dreamingfly  Верандата при нас е предна и задна. Отпред на фасадата е 3 на 4, като от нея се слиза с 6 стъпала. Отзад е 10 на 2, като след настилката от - ще видим каква ще е плочки, клинкер - продължава на тревата. Това го направихме, защото едното изложение е юг, а другото е север. Лятото когато започне много да пече самата къща прави сянка и може да се слага по-голяма маса за сядане - обяд или вечеря. Сутрин когато е по - приятно се сяда отпред. Там след 1 часа много пече. Това се явява и фасада на къщата. И аз като нелина обичам много кътове. отпред имаме много хубав голям орех и под него ще има друг кът за сядане с ниска мебел и маса - за кафе или питие на по 1 чаша.
Всичко се съобразяваше според ситуацията като изложение. Имаме задна врата, която излиза на задната веранда. Тя всъщност е покрита половината. Като на  тази половина имаме извод за чешма и канал. Тази врата беше идея на моя мъж. Архитекта като се срещахме на поредните промени и самият той призна - Ех, как не се сетих да сложа тази врата, добре, че вие сте се сетили. Това е по отношение и на архитекта и на това, което искате.

# 310
Може ли да ми кажете каква е квадратурата на верандата при вас. Чудя се нашата малка ли ще ни е Simple Smile

53 квадрата е.
Нещо цветовете не ми харесаха на клипчето, което видях, утре сутринта ще отидем да ги видим на "живо"...., иначе са готови, бързо работиха сега ще видим и крайния резултат.

# 311
Благодаря, момичета. То се случи преди три месеца. Аз даже не исках да го споделям тук. Просто днес нещо ми стана. Много бях близка с мама и това ще е нещо, което трудно ще преглътна. Тя беше строителен инженер, което ме кара да съжалявам, че сега я няма, за да споделям чуденките си с нея.

Нашата веранда е 14 квадратни метра. Архитектът изобщо не искаше да я покрива, но ни угоди. Няма да я рязширяваме. Ще заложи по широка пътеката пред трапезарията с идеята там да събираме хора, ако се наложи. В момента се събира точно маса за осем човека. Мислих си, че сигурно ако имаме гости, ще слагаме децата отделно. В крайна сметка важното е на нас да ни стига, нали?  

Нелина, точно така е. Архитектът много държи помещенията да са продълговати.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 07:22 от dreamingfly

# 312
dreamingfly , много съжалявам за загубата ти. Дори и да не беше строителен инжинер сигурна съм, че много би ти помогнала в този сложен проект, най-малко с подкрепата си.
Моите родители страшно много ме подкрепят в моите луди начинания и съм им много благодарна за това.
Разбирам всички, на които строежът вече е дотежал. Понякога и на мен ми писва, а сме все още в началото.

За чистенето на апартаменти и къщи не мога да дам мнението, защото не се справям с тази дейност, за това и исках да имаме къща за постоянно живеене, а не такава която ползваме за събота и неделя. Просто няма да смогна на да се справям и на двете места.

Относно врандата. Аз мисля нашата да е 10м на 5м, като идеята ми е да я направим като зимна градина. Този проект обаче съм го оставила за след като вземем акт 16, че няма да успеем с всички идеи на веднъж. На верандата обаче ще имам проблем да наглася градинските мебели, заради френските прозорци. Не знам как  ще се справим, но тая някаква надежда, че ще успеем. И аз като Skk все още нямам цялостна визия за всички неща Sad.

# 313
И при нас мебелите се падат пред едните френски, пред другите няма да има нищо, освен една колона хахахх, както и да е, ще го мислим. Цвета не е това, което си представях, много е мокро дано се промени, макар че признавам не е болка за умиране и така, бива, ще свикна. Но са работили много добре, нямаме забележки, даже са си измили прозорците на втори етаж, защото им казах че има пръски да внимават - те па ги измили за по-лесно, щели днес да измият и долните Grin Но вече изглежда на истинска къща Simple Smile

dreamingfly, много съжалявам!

# 314
Хаха, с тия веранди по 50 квадрата ме депресирахте Grinning  Еми ще го мислим....

Общи условия

Активация на акаунт