Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 472
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Честита нова година, строителки! Да е здрава и благодатна, другото ще го изработим Simple Smile
Nellytan, и аз затова се учудвам - знам същото като това, което сподели.

# 406
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честита Нова Година! Пожелавам през Новата всеки да се похвали поне с етаж или пък с два, с нова дограма, с беседка и тераси, с фасади и огради, гаражи и паважи!

# 407
  • Пловдив
Честита Нова Година!С пожелание за здраве !Мисля че в сурвакарското стихче трябва да се добави "и на майстори да случите" Simple Smile .
Gadamer,много идейно пожелание!
Нели,може ли да споделиш от кой вид колектори са доволни родителите ти и какъв обем вода загряват?За инсталацията се ползват медни тръби.След като водата влезе в основния бойлер поддържа зададена температура,примерно 60° и няма опасност за тръбите след бойлера.
chortiz не е в БГ и може би говори за субсидии там.И в Англия имаше безплатни програми за ЕЕ -вата на тавана,запълване на двойния зид с изолация,смяна на газовия бойлер ако досегашния е клас D или Е, помощ за фотоволтаици и какво ли още не.. .Всичко бе напълно безплатно.Дори нямаше бюрокрация по кандидатстване.С просто обаждане до газоразпределителното дружество ти дават час за оглед и впоследствие за изпълнение.
шантал,ако юг е откъм гаража , е твърде вероятно архитектът да предложи да дръпнете къщата в дъното на парцела.На второ място е изток.

# 408
  • Велико Търново
Честита Нова Година! Пожелавам ви да сте живи, здрави и да сме си още по-полезни една на друга!

# 409
  • Бургас
Ей, сега разбирам, че имам сродна душа във форума от Бургас. Като прочетох сме на един етап с теб горе - долу. При нас 1 баня се завършва. Стълбите вътрешни с какво ги направи, това ме мъчи. Няма много предлагане и фирми около Бургас.
Bar B Q, юху, ще обменяме опит значи! Simple Smile
Стълбите са с някакви плочки и много се чудих дали да ги оставям. Ние реално разбихме цялата къща, която купихме готова, обзаведена в брутален руски кич!!! Само стълбите са непокътнати (за момента). Та за тях, последно мисля да са облечени с дърво и да се сливат с пода. Подът при нас ще е задължително паркет, както е и сега у нас. Дървените стълби имат един недостатък само: винаги в един момент започват да скърцат.
Другата седмица ще се обадя на любима бивша съфорумка (Malenna), която преди 13 години прави интериора на сегашния ни дом, за да започва активно да се занимава с новото задание, защото вече идва ред за ел-а у трябва да знаем къде какво ще слагаме.
Получихме оферта за дренажа на къщата и следващата седмица започват работа. Чакаме да се обадят и за монтажа на дограмата.
С отоплението отново сме на изходна позиция. Голямо умуване, четене, разколебаване....
Дойде една фирма миналата седмица и отсякога, че 5 вътрешни тела не можело с едно външно, а в сайта на Дайкин пише до 9 вътрешни към 1 външно тяло. Мъжът ми се заинати, че иска да са с 1 тяло. Сега ще вика друга фирма.
Бойлерът ще е 300 л, на слънчеви батерии. Сега сме с такъв и за толкова години е нямало случай, в който да ми е свършвала топлата вода.
Окончателно решихме да направим външната веранда с клинкер и сега трябва да видя откъде ще ги поръчаме.

И Честита Нова Година! Да бъдем здрави, другото ще се нареди само!

# 410
LaDiDa, ние когато още смятахме  да сме с термопомпа се бяхме спрели на варненска фирма, останахме доволни от цялата комуникация, но след това решихме да е газ и се отказахме (заради разликата в инвестицията главно, а се оказа, че могат да вкарат газ), ако искаш пиши ЛС да ти ги кажа, работят из цялата страна.

# 411
Честита нова година на всички! С пожелание следващата да я посрещнем в нов дом!

Аз отново да подхвана темата за изолацията, че свършихме на този етап с електрото и ако задържи времето искам да я подкараме...
Вчера ходихме да гледаме една къща направена с панели Stigess
http://formtrading.net/BG/isopanel.php?i=gal09.

Някой дали ги е проучвал и разглеждал? Основните притеснения на ММ са, че не се дюбелират, но с тези тераси, които ни обикалят и ще се ползват активно, ми се иска стените да не са така податливи на механични  въздействия.

# 412
  • Пловдив
Drago,сега ги погледнах.Пише,че имат и с отстъп за дюбелиране.На описание ми харесват-изолация +фиброцимент.Единствено не разбрах как правят ъглите-специални елементи ли имат?
Не видях да влизат на нут ,или как въпросната фуга остава въздухоплътна.Само тези с отстъпка  за дюбел я защитават.Другото нещо е,че ви трябва изключително равна основа.Макс 5 мм разлика на една стена открай до край.

# 413
nelina_london, много благодаря! Нещо ми е убягнало това с дюбелирането. Сега ще погледна на сайта. За съжаление нямат ъглови елементи. И на ММ му се стори много странно. На Стройко гледахме подобен продукт, който и се дюбелираше и имаше ъглови елементи, но с цена на квадрат 160 лв. Декоративната плочка беше клинкер, но цената е над бюджета....
Та тези се зарязват под 45 градуса, или се изрязва изолацията с дебелината на перпендикулярната плоскост и се застъпват. Относно фугите се ползва пяна по обиколката за слепване на отделните елементи. ММ мисли после да фугира с бяло флексово лепило.

# 414
  • Пловдив
Ето снимка на елемента с отстъп.

Ако ще си го правите сами мисля ,че е ОК,но ако ще е някой друг е неоправдано ценово.
Дюбелирането е най-важно по ъглите,особено при вас,защото сте на по-високо, както и при всички бетонени елементи.

# 415
Да, ММ ще го прави. То като ги гледахме монтирани стигнахме до извода, че реално най-добре би ги монтирал човек, който се занимава и с облицовки и настилки, не е работа за обикновените майстори на изолации. Някак на масовката не им се получава добре Simple Smile Трябва си опит. Монтажът им би бил по-скъп от обикновена изолация - напълно съм съгласна с теб и цената накрая доста се вдига.

# 416
  • Бургас
Честита Нова година на всички, нека да ни е спорна в строителството. Пускам една снимка от Интернет. Много ме впечатли като дизайн и изпълнение. Не на всички може да им хареса, но нека има разнообразие. Серията се казва Лотос. Формата на мивката наподобява цветето. От тавана слиза батерията. Водата се пуска с фото клетка.

# 417
Честита Нова Година!
Пожелавам ви да е здава и спорна Simple Smile.

Nelina, при майка ми и баща ми колектрора е от полоските (не тези с тръбите). Мисля, че бойлера е 200л. Тръбите на инсталацията на колектора до бойлера са медни. Водата става доста гореща. Не знам колко градуса е. Няма обаче разширтелен съд към системата. Може би ако има няма да е толкова гореща водата - знам ли и аз Sad.

drago_2008, много интересна изолация. Ако мъжът ти разбира от тези неща със сигурност ще е я направи по-добре, от "майсторите". Успех.
Аз си признавам, че хич не съм фен на изолациите и все гледам топлоизолационните мазилки. Харесала съм си тази, но ми казаха, че излиза много скъпо (не знам колко) - https://www.roefix.bg/produkte/detailseite/fixit-222-342107

Някой питаше за маси, които се разтягат заедно с кратата. Бяхме в COMO и там видях 2 варианта, които ми се видяха добри.
Едната беше тази

А другата беше нещо подобно

# 418
  • Sofia
Bar B Q, о да, повечето неща извън рамката много ми радват окото. Вече имаме толкова голям избор и достъп до толкова информация, че често имам чувството, че съм видяла всичко. Чакам уау ефекта, когато избирам или си представям как да изглежда нещо, а него никакъв го няма.

Аз ще се оплаквам. Преди два дни за 30 минути си отиде голямото ни куче пред очите ми. Обвинявам се много, тежко ми е, боли ме душата.
От сърце се извинявам, че стоварих това тук, абсолютно не на място, но имам чувството, че ще превъртя! Съвсем егоистично се надявам да ми помогне.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 10:48 от Di.Gi

# 419
  • София
Ой, душице... Не знам защо си решила, че си виновна, но дори така да е, това чисто същество никога не би искало да се измъчваш така! Изплачи си всичко и позволи да се погрижат за теб, моля те! Нормално да не издържиш на този ужас, със строежи и пандемии изобщо не е малък товара, който носиш постоянно. А загубата е голяма... Много, много съжалявам и ти стискам палци да преболееш по-скоро Broken Heart Гуш!

Общи условия

Активация на акаунт