Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 30 621
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Skk вашата ел. мрежа смарт ли ще е?

# 616
  • Велико Търново
За момента - не! Но доколкото познавам ММ, ще започне да я преправя и прави по-умна и по-умна в първия удобен момент. Засега сме заложил само някои смарт джаджи и датчици, които ММ намира за крайно необходими, но предполагам останалите глезотии ще ги твори в движение.

# 617
  • Пловдив
skk, отсърдих ти се GrinningGrinning .
Шегувах се,но наистина много научаваме един от друг.Много идеи,които съм подминала  в интернет,защото моят фокус пада  предимно върху интериора.
Наистина, често планираме и замисляме много неща,а в последствие само част от тях се реализират.
Идеята ти  за пералното също е много добра.Текстилът  ми е професия и знам всяко символче,но ММ-не.
Имам много дрехи от естествени материи-вълна,Кашмир,коприна,лен -едва преглътнах ,когато ММ поел един ден инициатива с прането в мое отсъствие и изпрал един кашмирен пуловер на дъщеря ми.Добре,че само той бе паднал в жертва-излезе с размер за детска кукла.
И аз да анонсирам ,че скоро  ще имаме една баня за показ-само да поръчаме параван и огледало. Blush

# 618
  • Враца
Да ви се похваля с нашите Ел табла Simple Smile някой ако иска да открадне идеята. Слагам снимки, но моля не ме цитирате, за да ги махна по-късно.
Пффф, даже не успях да видя, много бързо Wink

# 619
  • Sofia
Nelina, SKK изумявате ме наистина, аз за първи път чух за катодни отводители, даже не подозирах за съществуването им. Laughing
Радвам се, когато някой има повод да се похвали с напредък, честит да ви е, пък в някакъв момент и на снимки ще се радваме Wink

Следва спам, но не се стърпях: Нелина,

Скрит текст:
аз още тъгувам по една своя красива, сива, обемна, кашмирена, просто разкошна Head Band жилетка, която собственоръчно унищожих в пералнята преди може би 12 години. Не ми е само тази издънка, но единствената, която още не съм преживяла. Остана ми само коланчето и една красива плетена роза брошка, които пазя за да се самонаказвам може би Smirk

Ние и тази седмица отлагаме заради времето всякакви дейности, тази зима много "мокра" ми се струва...

# 620
  • София
Аз пък съм свивала мои, но направо ме боля сърцето за на ММ три кашмирени пуловера. Два от тях сега нося из къщи; той се бъзика, че си ги правя по размер, ама на мен си ми е тегаво всеки път като пера негови зимни... Да е жива и здрава skk, че каза за тези таблици! Смятам скоропостижно да си разпечатам.

Иначе уж чакаме тази седмица да дойдат момчетата за декинга. Да видим какво ще стане, че не ни е първата уговорка, а май и времето ще се прецаква...

# 621
  • Sofia
Ето разликата Тони, между добрия и не толкова добър човек Simple Smile , аз за на ММ нещата нямам останали такива  "травми"
Всъщност се върнах да допиша, днес гледахме материали и обсъждахме с майстор 1378-и вариант за ограда. Архитекта и конструктура спрях да ги занимавам и им казах, че ще им се обадя някога, когато решим окончателно. Кога ще е това, не знам, надявам се да е все пак да е преди да дойде време за нанасяне. По-късно при една обиколка харесах нещо, което ММ не смята че е подходящо за ограда (било прекалено плътно), заради ветровете в нашия район. Казах му, че е прекалено черноглед, ще търся подкрепа от специалист, дано аз да съм права.

# 622
Аз пък съм свивала мои, но направо ме боля сърцето за на ММ три кашмирени пуловера. Два от тях сега нося из къщи; той се бъзика, че си ги правя по размер, ама на мен си ми е тегаво всеки път като пера негови зимни... Да е жива и здрава skk, че каза за тези таблици! Смятам скоропостижно да си разпечатам.

Иначе уж чакаме тази седмица да дойдат момчетата за декинга. Да видим какво ще стане, че не ни е първата уговорка, а май и времето ще се прецаква...
Къде ще слагаш декинг? Сподели моля те после какви цени сте договорили и какво са ти казали за поддръжката. Още се чудим на една площадка за джакузи дали да я правим с декинг или да си я облечем с камъни за по-здраво и сигурно. Не знам дали декинга от влагата няма да се прецака твърде бързо. С тиково дърво става перфектно, но даже не искам и да гледам цени, че вероятно ще ми си завие свят.
Ето тук може да видиш такъв декинг от тиково дърво. Много е красиво, но не ми е по чергата.
Скрит текст:

# 623
  • София
fatalina, Строителят ни прави декинги и покриви, освен къщи, барбекюта, гаражи... та до кучешки колиби. Ама нещо несериозен го раздава откак остана тоя "бърз декинг" за правене (не беше в цената на къщата, допълнително го поискахме после, пък и пари трябваше да съберем). Обясняваше, че материалът, който ползва по принцип не бил за декинг (не помня за какво беше, някакъв иглолистен), но ставало чудесно с него. За цени сме говорили няколко пъти различни неща, та ще видим последно какво ще договорим. Ще кажа като знам повече Simple Smile
Иначе поддръжка ще иска, със сигурност, ние даже затова сега се чудим дали да не наредим павета като на пътеката (ама пуста му женска природа, искам дървенкото и... мъка). Ще сравним цени може би за начало, пък ще решаваме. На басейн аз бих сложила камък. Тиковото дърво изглежда страхотно, сигурно носи и на влагата, обаче на мен ми седи едно тропическо такова с него... тук сме си друг климат и по ми се връзва камък.Малко като да си направиш средиземноморска къща в София - на мен просто не ми се връзва (ама то всеки с дефектите си, моите са такива).

DiGi, аз просто не съм свивала моя чак толкова любима дреха Grinning Интересно ми е, ако решиш да покажеш какви огради си харесваш?

# 624
Тиковото издържа на влага, но и то се маже с нещо си всяка пролет. Това е едно от нещата, които до сега ме спират от декинг, особено пък ако е от някакво обикновено дърво. Имай предвид, че иглолистната дървесина е мека. Хубаво е да се ползва здраво и еластично дърво. Проучи добре преди да избереш материала. У нас няма кой да си занимава да лакира всяка година.

# 625
  • Sofia
Тони, наистина през много варианти минахме, даже редовно ходим на "лов за огради" - обикаляме близките квартали. Ето в хронологичен ред:

Скрит текст:

последното не точно с този мотив, но нещо подобно
Моля, не цитирайте, ще махна по-късно нелегално сниманите без разрешение чужди огради, за което се извинявам, ако някой си ги познае Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 18:48 от Di.Gi

# 626
  • София
О, да, ще се доуточнява материала, аз по спомени ти казвам, но кой знае какво съм запомнила погрешно от преди година и половина, докато в главата ми са били 5000 неща по строежа Simple Smile Иначе ние пък обичаме да лакираме и да мажем масла Simple Smile Пък засега и достатъчно другари имаме, които са мераклии - малко на Том Сойер-овия принцип ни се получават нещата доста често Grinning  
Забравих да се похваля - ще имаме нови съседи отсреща. Един колега с жена му, ама изобщо не беше наше дело това - те си търсели къща от 3 години, бяхме се заприказвали онлайн веднъж с колегата (докато не дойдоха на оглед не се бяхме виждали) и му казах каквото ме пита за района. Е, стискайте палци да мине ОК сделката, че с който живее в тази къща, ще си знаем кътните зъби. По-добре да са  "наша порода" хора Simple Smile

# 627
  • Sofia
За декинг от тиково дърво на мен ми обявиха 180 лв./ кв.м. , но не помня монтажа дали влиза. Не съм сигурна и дали ми харесва.

Искам максимално плътна и висока ограда, но ми казаха, че ако е бетон се получава ехо и освен това изисква сериозна поддръжка.
Може би ще се спрем на нещо с бетонни основи и нагоре метално с мноооого туи.
Понеже и аз заглеждам оградите из софийските квартали, имам въпрос: има ли някакъв законен начин оградата откъм улицата да е плътна, или всяка трета е в нарушение?

# 628
  • Отвъд алеята зад шкафа
Върти ми се нещо, че може да се вземе разрешение за плътна ограда откъм улицата, ако тя е булевард или е много натоварена.

# 629
  • ГО
Плътна ограда над 60см. изисква разрешение за строеж. Проект, община, разрешение. Без това разрешение може плътна само 60см, а нагоре - както искате, но не по-висока от 2м., мерено от нивото на улицата, но за това не съм много сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт