Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 402
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Искам да попитам тези от вас, които имат, или ще имат, емпоре дали могат да ми споделят снимки, може и на лични.
Искаме да затворим съществуващо външно стълбище, със стъклена структура. Би трябвали да стане нещо като емпоре, но не успявам да си го представя напълно, така че реших да помоля за визуализации. Благодаря предварително.

# 601
  • София
Здравейте! Предстои ни ремонт на вилата, тази пролет. Препоръчайте ми читава фирма или майстори за ремонт на покрива. Гледах разни по Интернет, но предпочитам с препоръки. Благодаря предварително!

# 602
  • Сред мелниците
В (като Вятър), поинтересувай се за различните видове лак, както предложи pep_si. Моя позната в чужбина използва по стените вместо перваз sikkens wapex 660, което е епоксиден лак на водна основа(дано не говоря глупости). Нанасяха го първите 10тина сантиметра върху боядисаните стени и е абсолютно незабележим. Не знам дали се предлага в БГ, но най-вероятно има алтернатива.
Изключително много съм ви благодарна за съветите!
На бързо,  през търсачка попаднах на различни предложения за тези епоксидни покрития. Отзивите в Амазон са много добри.
Хората са го ползвали за стени, подове и др. Високо устойчив на надраскване според тях.

Ще потърся,  прочета и говоря подробно за да намеря тук продукт, който да  дава  траен и устойчив на стъпване слой  и ще споделя каквото намеря.
Но генерално решението го дадохте вие!
Въпросът с  грозния цокъл и подложка под прозореца, което обмисляхме да изпълним с гранитогрес или друго подобно отпада. Олекна ми!

Ето един  български линк за вертикални покрития с такава смола.  вкл. цветни.
Шантал, надолу има и снимки как е нанесен на под. Като гледам,  че е едната е от спортна зала, надявам се да е от реален обект.
https://viviem.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0% … 0%BB%D0%B0%D0%BA/

# 603
  • Sofia
В (като Вятър), разгледай и микроцимент.

# 604
  • Пловдив
Споделяла съм,че първоначалната идея за стълбището ни бе ,да е с микроцимент.
Имаме приятел с бизнес(продава и изпълнява специални покрития) и ни разубеди за него.Не и за натоварени повърхности по които се стъпва или имат ръбове.Информира ни,че крайното епоксидно покритие трябва да се подновява на няколко години и не е особено устойчиво на наранявания.
Решихме да избегнем риска.Не вярвам нашият приятел да ни е подвел-работи само със скъпи и качествени италиански производители,но може стълбите да са особено уязвими.

# 605
  • Sofia
Вждала съм микроцимент само на стена, но вчера прочетох някъде, че се ползва и за подови настилки,  затова сметнах, че може да е полезно..
Благодаря, че сподели, че не е подходящ.

# 606
Епоксито е много устойчиво, аз имам опит с поставяно в гараж. При доста трафик на коли, чак след около 10 години започна да си личи. Зависи от материала.
Обаче според мен няма да седи красиво това епокси на тези первази, лично мнение, де...Wink

# 607
  • Пловдив
И аз така,Shantal,и баните гласях,а стълбища колко бях изровила от Pinterest.
Дават го за всякакви повърхности,дори и върху ПДЧ.Имаше потребителка от темата за кухни,която показа такъв кухненски плот.
Спря ме ,фактът  че на 3-4 години трябва да се подновява епоксидния слой ,за да е водоустойчиво.
Със сигурност епокси слоя за микроцимента е различен от епокси смолите.Те изглеждат много по-здрави ,а при микроцимента е един слой с валяк,не е тип саморазливно покритие.

# 608
SKK, четейки този пост - https://www.facebook.com/media/set?vanity=varnatiling&set=a.2787346788169961 се сетих за теб.
Аз лично не бях чувала за такива делителни мембрани.

# 609
  • Велико Търново
SKK, четейки този пост - https://www.facebook.com/media/set?vanity=varnatiling&set=a.2787346788169961 се сетих за теб.
И тях ни предложиха, но в крайна сметка направихме още замазка върху вече направената за да запълни добре всички пукнатини и да изравни. Скоро ще пратя снимка на хола вече с наредени гранитогрес Simple Smile всъщност, той е готов, но аз не съм го виждала на живо още.

# 610
И тях ни предложиха, но в крайна сметка направихме още замазка върху вече направената за да запълни добре всички пукнатини и да изравни. Скоро ще пратя снимка на хола вече с наредени гранитогрес Simple Smile всъщност, той е готов, но аз не съм го виждала на живо още.
Честито, не си се похвалила! Добре е, че сте решили проблемът със замазката. Ще чакаме снимки от настилките.

# 611
  • Велико Търново
Да ви се похваля с нашите Ел табла Simple Smile някой ако иска да открадне идеята. Слагам снимки, но моля не ме цитирате, за да ги махна по-късно.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 21:50 от skk007

# 612
Много са готини!!! Направо почвам от сега да обяснявам, че искам и аз такива.

# 613
  • Пловдив
skk,обидена съм ти !:stuck_out_tongue_winking_eye:
Защо не ги показа по-рано?Виждам,че сте сложили и катодни отводители.Аз още страдам,че нямаме,но не остана място за тях- имаме две табла,всяко с 24 позиции.Поне ще се опитам да те изкопирам със стикерите отдолу  Simple Smile
Уникално красива са!Ще чакаме и гранитогреса Simple Smile.

# 614
  • Велико Търново
Nelina_london, не съм знаела, не съм казала по-рано! В общи линии, покрай стоенето вкъщи имах време доста неща да си намисля, но малко да реализирам. Поне това успях и му се радвам защото ще ми спести чудене и търсене на бушоните Simple Smile
Другото което направих е един голям постер с всички символи по етикетите на дрехите, като под всеки има информация какво точно означава. Има примерни изображения в Интернет много. Само да направим мокрото и гордо ще го закача на стената. Тогава и ще снимам да покажа, но давам идеята поне за това предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт