Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 403
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Продават се с импрегнирано покритие, например на Силестон е N-Boost.

# 571
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разбрах, Нелина! Благодаря!

Fatalina, аз имам от 6 години плот от технически камък около мивката, няма следи и не попива петна.

# 572
Еми не знам нашият се цапа. Като падне въгленче и остава черна следа по него. Много е светъл. Трябваше да изберем по-тъмен цвят.
Ето как изглежда

# 573
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, не знам защо. Ние имаме камък около камината, но не технически, а врачански. Много прилича на този от твоята снимка. Той може да се зацапа, но се почиства лесно.

Первазите на прозорците и на терасата са от него. Трябва да се полира и импрегнира в началото, след някакво време има нужда от подновяване, особено, ако е на открито.

# 574
Това е варовик. Наистина остават петна и е много порьозен дори и импрегниран, просто е като гъба. Много го пазете от восък (гледам, че палите свещи), че после няма почистване и с години при палене на камината избиват тъмни петна по него понеже избива при загряването от камината. Ето при нас след инцидента петното вдясно, но тук още не е палена за сезона и не личи много, после става по-зле.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 22:04 от drago_2008

# 575
  • Варна
На камините обикновенно пред камерата се слага гранит, може по тъмен и въглените не правят  никакви поражения. Останалата облицовка например варовик. Опит с 2 камини.

# 576
  • Sofiа
H/I & Мър Мяу, благодаря ви за споделените мнения за нашият проект.
Гледам го вече 3 дни и не мога да му намеря нещо, което да не му харесвам и ще действаме нататък по него
Иначе за протокола, тава дето се казва "гараж" е всъщност складово помещение и работилница за мъжете, не планираме да паркираме кола вътре. Колите ще са пред него. Така че, за сега там е плана да се складират косачки, тримери, люлки и т.н
Само за прозореца на покрива в ателието на детето още се чудя дали го искаме...много ме плаши изпълнението му, но предполагам, че по-нататък може да го решим

# 577
  • Пловдив
Valery,и на мен много ми хареса като разпределение.
Единствено южните прозорци на хола от юг не са защитени  от слънце лятото,но може да сте в балкански район и да е по-хладно.
Бих посъветвала да отделите конструктивно с изолация  ,още на план  ,верандата .Ако голямата работилница-склад няма да се отопля-също.Предвидете си височина за изолация на покрива-мин 20см.

# 578
  • Sofiа
Nelina, Благодаря ти много за мнението! Чета ти мненията с голям интерес и като стигна до дограмата със сигурност ще те питам:blush
Не те разбрах съвсем относно конструктивното отделяне на верандата и работилницата. Може ли обяснение for dummies:flushed: моля!
Не сме точно планински район, но сме около София, не е точно като във вашият район климата. Чисто южните ни прозорци реално са в кухнята и единят на спалнята. Холът ни е по-скоро запад/ югозапад.Много ми е трудно с посоките в тази къща, защото не е успоредна, а диагонална на "чистите" посоки..не знам дали успях да се изразя ясно...

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 23:54 от Valery

# 579
  • Sofia
Valery, и на мен ми харесва проекта, направиха ми впечатление коридорите - почти никаква загуба на квадратура, под стъпалата също сте усвоили пространството. Аз бих предложила само да се замислиш за втора баня при спалните и ти го казвам от личен опит - и ние сега сме с една, не е удобно никак. А аз съм единствена жена у дома и съм с предимство Simple Smile въпреки това е досадно понякога. Преди десет години си мислех, че съм го излислила супер, голяма баня, две мивки, два душа... Полза имах от това първите три години, докато ми бяха малки децата и имаха нужда от "надзираване", след това стана неудобно.
Потвърждавам и аз, техническият камък не попива, поне по плот в кухня, което е достатъчно натоварване. Имаме една издънка - тава намазана с Циф и престояла половин ден, заради авария на Софийска вода, петно имаше първоначално леко видимо под ъгъл, което изчезна мистериозно доста бързо. Друг е въпросът дали е ок за този праг.
В (като Вятър), поинтересувай се за различните видове лак, както предложи pep_si. Моя позната в чужбина използва по стените вместо перваз sikkens wapex 660, което е епоксиден лак на водна основа(дано не говоря глупости). Нанасяха го първите 10тина сантиметра върху боядисаните стени и е абсолютно незабележим. Не знам дали се предлага в БГ, но най-вероятно има алтернатива.
Последно и спирам...
Шантал аз преди години се бях запалила по тези подове, тогава ме отказа цената. Имаше една фирма с офис на ъгъла на Симеоновско и Г.М.Димитров, звучаха компетентно. Помня, че все пак е не особено устойчиво в по-лъскавия вариант като за частен дом, не препоръчваха например да се ходи с обувки по него и че се мие само с вода, без препарати. Изглеждаше добре и липсата на фуги наистина е примамлива. Но пък тази гланцова повърхност е трудна за поддръжка, ако може да се сравнява с гранитогрес с такова покритие. Аз в къщи виждам всяко петънце по черен гранитогрес, особено с тези френски прозорци от всякъде, вече леко ми е писнало. Но може и в мен да е повредата, за всчки останали изглежда супер, а аз преувеличавам.

# 580
  • Sofia
Попитах консултантите, с които си общувам от няколко дни за въпросните епокси повърности. Също не препоръчват гланц, именно защото се износва, но самата настилка- да. Не е като балатумно- подобните, казаха, че се полага върху шлайфан бетон...
Вкъщи сме с бял полиран гранитогрес и петната по него по̀ не ме дразнят, отколкото фугите, които чистя с четка за зъби и рисувам с перманентен маркер 😣

# 581
  • USA
Valery, точно щях да пиша за баня към родителската спалня и видях, че Di.Gi ме изпреварила.
Много по-удобно е, не мога да си представя да се бутам с деца в банята, а вие имате достатъчно място.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 02:32 от SkyBlue

# 582
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според вас настилка от полиран бетон дали се съчетава с подово отопление?

# 583
H/I & Мър Мяу, благодаря ви за споделените мнения за нашият проект.
Гледам го вече 3 дни и не мога да му намеря нещо, което да не му харесвам и ще действаме нататък по него
Иначе за протокола, тава дето се казва "гараж" е всъщност складово помещение и работилница за мъжете, не планираме да паркираме кола вътре. Колите ще са пред него. Така че, за сега там е плана да се складират косачки, тримери, люлки и т.н
Само за прозореца на покрива в ателието на детето още се чудя дали го искаме...много ме плаши изпълнението му, но предполагам, че по-нататък може да го решим
Прозорец, дори и да фигурира в плана, винаги можеш да го затвориш в последствие, или изобщо да не го направиш. Никой нищо не казва, нито е проблем.

# 584
  • Пловдив
Di.Gi,винаги споделяш интригуваща иновации.Безцветният продукт обяснява липсата на цокъл в повечето минималистични интериори.
valery,при неотопляемите постройки и веранди,е добре конструктивно да се раздели плочата.По-простичко казано,когато се бетонират основите се поставя ивица, от примерно 10 см XPS, между къщата и основите на останалите неотопляеми обеми.Целта е основата на верандата да не предава студенина/топлина към основата на къщата,т.е.избягване на термомост.Но,това трябва да се случи още на ниво конструктивен план.
При нас гаражът/работилница е издатък на къщата, като при вас ,и е отделен в основата, и в последствие с 10/20 см ЕПС на общата им стена.
Южните ви спални са предпазени от стрехата лятото,но тези на първи етаж не.Ако,естествено посоките съвпадат.Ако е югозапад е още по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт