Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 455
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Е чак пък каквото си искат.... 🤣 То  в тая държава всички правят, каквото си искат.
Ако въпросната къща е в някоя малка община, по имате шанс да се случат нещата.

Имам страничен въпрос към всички сблъскали се. Споделете как ви върви комуникацията с архитекта .... Какво ви харесва, какво не ви, как би  било по -добре, удовлетвори ли ви крайния резултат.... изобщо който каквото му е направило впечатление.

# 271
  • София
Аз установих какво сме порпуснали като възможности от негова страна чак като се включих в темата тук Grinning Но така или иначе, нямаше да се вместим в бюджета, ако добавим още нещо, което съм си харесала от чуждите проекти Grinning според мен си беше важна срещата му на нашия със строителя - направо си говореха на някакъв нов език.

# 272
Много съм доволна от нашата архитектка,проектира всичко както го искахме.Отидохме с нашия "проект",който беше залепени листчета с тиксо(доста зор видяхме с мъжът ми докато стигнем на едно мнение,кой какво иска),та и "чертежа" ни беше едиииин 😂 и бързо го направи де.

# 273
  • Sofiа
Ехаа, бях се върнала да чета старите ви теми последните дни за да се образовам и съм ви изпуснала тук! Много хубави новини и много хубави снимки сте показали! Завиждам благородно на всички, които сте на финалната права!
Нелина, дано скоро приключите живота "в куфар"!
Ние вече имаме виза за проектиране (с 3 м отстояние от всички страни, а само в дъното парцела с 5м). Имаме и проекта на геодезиста.
Чакаме тези дни груб вариант на идейния проект от архитекта, за да го ползваме за тема на размисъл по празниците. Все още имаме някои чуденки какво всъщност искаме:flushed: Отказахме се от идеята за едноетажна къща и ще проектираме 2 етажа.
До тук всъщност само твърдо сме решили бъдещото отопление - термопомпа вода-вода.
Всичко друго е тотална мъгла...
Днес пуснахме заявлението за изходни данни във ВиК, утре планираме да пуснем в ЧЕЗ.
Много ми се иска в началото на лятото да започнем да строим, но да видим дали ще е изпълнимо...
Чакам с нетърпение да споделяте още снимки на вашите сбъднати красоти:heart_eyes:

# 274
  • USA
Здравейте момичета!
Не мога да повярвам, че съм изтървала толкова полезна тема.
Изчетох доста и просто съм изумена колко сте информирани.
Благодаря на Di.Gi, че ме покани тук.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 06:18 от SkyBlue

# 275
  • София
Здравейте. Имаме проблем и нужда от съвет. Улицата пред имота ни е частна собственост. Мина процедура по отчуждаване в общината и всичко е наред. Сега собственика трябва да внесе нещата в кадастъра,за да стане обществена собственост. НО собственика ни мотае. Има ли някакъв законов инструмент,с който да го накараме да го направи. Чакаме и всичко ни е вързано с тази улица. Докато не стане общинска ние нищо не можем да направим. Помагайте

# 276
Здравейте. Имаме проблем и нужда от съвет. Улицата пред имота ни е частна собственост. Мина процедура по отчуждаване в общината и всичко е наред. Сега собственика трябва да внесе нещата в кадастъра,за да стане обществена собственост. НО собственика ни мотае. Има ли някакъв законов инструмент,с който да го накараме да го направи. Чакаме и всичко ни е вързано с тази улица. Докато не стане общинска ние нищо не можем да направим. Помагайте

Ако това е така и наистина е отчуждена, промяната в картата си е работа на общината. Собственикът няма никакъв интерес да го свърши. Би могъл като заинтересовано лице,  но за какво му е. Пък и щом е отчуждена трябва да я освободи, дори да не е оправен кадастър.
Възможно ли е да не е обезщетен все още?

# 277
  • София

Ако това е така и наистина е отчуждена, промяната в картата си е работа на общината. Собственикът няма никакъв интерес да го свърши. Би могъл като заинтересовано лице,  но за какво му е. Пък и щом е отчуждена трябва да я освободи, дори да не е оправен кадастър.
Възможно ли е да не е обезщетен все още?
Общината ни казаха,че собственика трябва да подаде в кадастъра.
Улицата е дарена и всичко е точно. Но някой ни мотае здраво. Но нз кой.

# 278
  • USA
Аз установих какво сме порпуснали като възможности от негова страна чак като се включих в темата тук Grinning
Ей от това най-много ме е страх. След време да си кажа защо не се сетихме за това или онова.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 17:21 от SkyBlue

# 279
SkyBlue, много интересен проект.
Това което сега отчитам като грешка при нас е недостатъчната височина на първия етаж.
Не са ни предвидили 10см изолация на пода. Повдовото също ще вдигне още пода. Заради вентилационните тръби ще падне и тавана и в крайна сметка май светлата част ще стане малка Sad.
Стълбите също не са ни съобразени с факта, че ще има подово и много се дразня, че тези неща не ги забелязахме по-рано Sad.

# 280
Жестока е. Simple Smile
Колко м2 са на етаж?

Аз имам голям гараж и 15м2 сервизно помещение. Малко ми е все... Simple Smile
Помислете по тази част.

# 281
  • USA
Благодаря! Мисля, че първи етаж е около 330 кв.м. Втори е по-малко, защото имаме двойни височини.
А височината на етажите ще е 320 см, мисля достатъчно.

# 282
Тази къща не е в България и е подчинена на други условия и заобикаляща среда. Казвам го, защото е фактор в преценката. Предполагам е за по-топъл климат най-малкото.
Като цяло е добре замислена, гранде къща определено. Мен единствено ми липсва място за гаредероб или дрешник при влизането.... но ако сте някъде дето палта целогодишно не са нужно и вътре се ходи поне на основния етаж с обувки, сигурно е ок.
Липсва ми също някакви сервизно тип кофи и парцали/препарати/прахосмукачка, но предполагам се ползва гаражът или пък има сутеренно ниво, което не сте показали, където е поддръжката на басейна и другите инсталации.
Като цяло добра къща! Поздравления!

# 283
  • Варна

През нашият двор също трябва да минава улица. Най-вероятно никога няма да стане. Но аз няма и малкия пръст да си мръдна да напрявя нещо ( като ходенето в кадастъра например). До последно ще си защитавам мястото.  Това е работа на общината, след като вече са отчуждили мястото за път. Има фирми занимаваши се с ПУП, РЗ и такива подобни. Консултирайте се с тях.

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 20:24 от fani34

# 284
  • USA
malin4e, благодаря за подробното включване, полезно ми беше.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 18:26 от SkyBlue

Общи условия

Активация на акаунт