Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от основните стъпки, които участниците в темата предприемат в процеса на изграждане или ремонт на къща?
Какви са ползите от зелен покрив и как се поддържа?
Какви са предимствата и недостатъците на къщите с отворени тавани?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от основните стъпки, които участниците в темата предприемат в процеса на изграждане или ремонт на къща?
Участниците в темата предприемат различни стъпки в процеса на изграждане или ремонт на къща. Тези включват закупуване на парцел, проектиране, избор на материали, изпълнение на строителството, избор на прозорци и врати, хидроизлация, избор мебели и декорация както и решаване въпроси свързани с отопление , енергийна ефективност и поддръжка къщата.
-
Какви са ползите от зелен покрив и как се поддържа?
Зелените покриви предлагат няколко предимства, включително подобрена топлоизолация, шумоизолация, удължен живот на изолацията и защита от влага. Поддръжката зависи от избора на растителност; изисква редовно поливане, косене и грижа за растенията. Изборът на растения може да варира според предпочитанията и условията на мястото.
-
Какви са предимствата и недостатъците на къщите с отворени тавани?
-
Какви са някои от предизвикателствата при изграждането или ремонта на къща?
-
Какви са препоръките за изолация на къщата по отношение на гледката и ориентацията на сградата?
). Още при строежа се сдобихме с два въздългички смока, които се бяха настанили в една от тръбите на поливната система. Махнахме ги, заради децата, а и гостите нямаше да са щастливи. Макар да казват, че там където се настанят - мястото е хубаво и ги наричат "стопан". Малките гущерчета влизат редовно в къщата и много им се радваме, живеят някъде из цветята, с която е заобиколена цялата къща. За щастие нямаме страх от почти никакви гадинки, с изключение на тези отровните стоножки, които изобилстваха през миналото лято. За змиите съм опасала цялата къща с едни устройства на батерии, които се забиват в земята (дълги са около 20см. и са доста дебели). Издават периодично звук и вибрация и вече четири години не е влизала змия в двора, въпреки, че виждаме много по улиците. Вероятно действат и на други животни, защото ги чуваме нощем, но стоят далече. В двора влизат само костенурки и таралежчета, но те разнасят кърлежи, така, че ги махаме. С ограда сме и зид 20см, които не са пречка за лисиците например, но не идват. Посещават ни и съседските котки например и са много нахални. За змии, се ръси сяра (продава се в аптеките) около къщата, но според мен трови почвата и не съм слагала. Радвам се, че нямаме мишки и плъхове, чувала съм, че са голяма напаст.
, мишки за щастие не съм виждала, но е пълно с катерици, кълвачи и разни други птички, вечер се чуват много щурци и е изключително приятно, но за съжаление ни навестяват и съседски котки. Ние имаме два котарака, кастрирани, но нощем идват чужди котки и маркират къде ли не, вече усещам миризмата при полъх и се чудя как да реша проблема.