👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 39 276
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • Велико Търново
Кураж, Алесандра! Всичко ще бъде наред!!!

# 676
Стискаме палци Алесандра,всичко да е наред и да можеш да гушнеш скоро едно здраво бебече. Щом и терапия за дробчетата сте направили супер.

# 677
  • Седмото небе
Алесандра, стискаме палци!!! Утре чакаме да се похвалиш!!!

# 678
Относно стриите мисля че нямам нови, но гордо си нося старите по дупето плюс обилния целулит. По гърдите за стрии няма как и да си помисля попринцип не съм много надарена до преди 2 седмици бях поналяла и изведнъж нещо им стана и с всеки изминал ден СПАДАТ и аз съм в потрес Grinning съня е абсолютен мит, снощи даже си поревах от болки в ребрата знаейки, че нито има какво да пия, нито с какво да се намажа и просто си стоя права до леглото търпя и рева

# 679
  • Варна
Стискам палци,с теб сме и с бебчо.Всичко ще е наред ❤️
При мен бебчо се държи на милиметри от етко серклажа ми, другия по Макдоналд го махнаха снощи. С глава е запушил дупката, където изтичаха води и май вече не текат. Нямам болезнени контракции, но безболезнените са доста силни според записа на тоновете.. ама аз такива си имам от 4 ти месец. Вече съм с 3 см. разкритие, може и повече да е станало и решихме утре да го вадим бебчо. Чакахме само терапията за деобчетата да мине..няма да е в пълна сила, но ще действа. Няма да чакаме повече. И така утре към 10.30 ако не стане нещо скстремно тази вечер бебчо ще е навън. Стискайте ни палци, обещавам да пиша веднага щом съм в по- добра кондиция 🌸🌸🌸

# 680
При мен бебчо се държи на милиметри от етко серклажа ми, другия по Макдоналд го махнаха снощи. С глава е запушил дупката, където изтичаха води и май вече не текат. Нямам болезнени контракции, но безболезнените са доста силни според записа на тоновете.. ама аз такива си имам от 4 ти месец. Вече съм с 3 см. разкритие, може и повече да е станало и решихме утре да го вадим бебчо. Чакахме само терапията за деобчетата да мине..няма да е в пълна сила, но ще действа. Няма да чакаме повече. И така утре към 10.30 ако не стане нещо скстремно тази вечер бебчо ще е навън. Стискайте ни палци, обещавам да пиша веднага щом съм в по- добра кондиция 🌸🌸🌸

и аз стискам палци всичко да мине по вода и утре щастлива мама да се похвалиш ❤

# 681
Здравейте, днес бях на преглед и АГ ми каза да пия фолиева киселина. В 33 г.с. съм.

# 682
  • East Coast
Само за фолиева не знам, но АГ постоянно ми напомня да продължавам да си взимам витамините за бременни ( с фолиева) всеки ден. в 32ра съм.
Смятам даже да ги пия и след като родя ( те са комплексни : преди, по време и след бременност)

# 683
И аз пия витамини (имунолактон), но не разбрах защо и фолиева киселина.

# 684
Последно време след толкова магнерот, салбутамол, желязо, утрогестан... Хич не съм пила витамините... А фолиевата ептен я забравих

# 685
  • Седмото небе
Тя фолиевата е важна още преди забременяването и в началото, при органогенезата и развитието на плода. Сега вече бебенцата ни само порастват на размери, всичко вече им е развито като органи и системи. Именно за това, макар и трудно, вече са готови за живота извън нас след 7 месец.
Но щом са ти казали пий я от сега до края, тя така или иначе си е витамин от група Б и никога не е излишна. Среща се и в някои имуностимулиращи комбинации.
Аз си довършвам още 3 дни витамините, които пиех по отделно и после оставам с тези до края:

За Диаспорала и Но-шпа, доктора ще каже на 15 дали да ги пия още и до кога.
За след раждането и живот и здраве, ако имам възможност да кърмя, ще търся нещо за специално за кърмачки. Наред с чайчета, с които мисля да се снабдя.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 23:37 от * SUPERGIRL *

# 686
И на мен така ми каза един лекар и когато отидох при д-р Сигридов с изчерпан резерв на фолиева киселина в 31 седмица и му обясних защо не я пия, той буквално остана без думи колко грешно е това...

Тя фолиевата е важна още преди забременяването и в началото, при органогенезата и развитието на плода. Сега вече бебенцата ни само порастват на размери, всичко вече им е развито като органи и системи. Именно за това, макар и трудно, вече са готови за живота извън нас след 7 месец.
Но щом са ти казали пий я от сега до края, тя така или иначе си е витамин от група Б и никога не е излишна. Среща се и в някои имуностимулиращи комбинации.
Аз си довършвам още 3 дни витамините, които пиех по отделно и после оставам с тези до края:

За Диаспорала и Но-шпа, доктора ще каже на 15 дали да ги пия още и до кога.
За след раждането и живот и здраве, ако имам възможност да кърмя, ще търся нещо за специално за кърмачки. Наред с чайчета, с които мисля да се снабдя.

# 687
И така снощо в 00.03 мин на 11.12 се появи по собствено желание, но със секцио бебе Давид. Изплака си, но е интубиран до днес- утре. Много са доволни от него в неонатология, дано така върви и за напред.
Малко мишле е 1850 гр. 41см, но ще навакса бързо вярвам.
Лекарката каза, че матката ми е много малка и това е бил лимита, затова е и тръгнал сега, нямало е как да се спре, защото е нямал никакво място, даже се очуди къде се е събирал. Като за 32 ра седмица всички казват, а и сз виждам че си изглежда много добре- истинско бебе, бил е достатъчно зрял за тази седмица, даже малко повече.
Сега ще се моля да вървят добре нещата с детенце и ще видим как ще стане, но май мен ще изпишат, а той ще остане. Сега ще ми донесат помпа и започвам да стимулирам гърдите, нямам идея как се прави точно, но ще видя. Направо ми е каша. Хем знаех, че ще е по- рано, хем не съм готова.
Някакво сууупер емоционално ми е ❤❤❤

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 09:32 от ***Alessandra***

# 688
Честито! Бързо да се развива Давид, а на теб скорошно възстановяване! Звучиш много добре!

# 689
Честито, бързо да наддава и скоро да се гушкате! Бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт