Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 595
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
Добър пример. Дървото е вечно, а с тези изчистени линии и дебелите рафтове минава леко към модерното. Цветът  обаче може да лашне в едната или в другата посока, в случая е модерен. Също и фладерът на дървото - успоредните жилки го правят по-модерно, класическият фладер по-ретро, а класически фладер с чепове по-рустикално или хипарско. И с подмяна на боя или килим стаята става различна без много зор.

# 436
Момичета, понеже на намерих тема за спални, ще питам тук. Ще правим таблата на леглото с тапицерия, но понеже ще има аплици над нея, а височината до ръба на матрака ще е 60см, остава 70см за облягане. Според вас дали няма да е ниско? Освен това се чудя дали няма да си удряме главите в аплиците ако са непосредствено над таблата. Вече е шпакловано и боядисано и няма как да местим кабелите нагоре.

# 437
Кабелите на аплиците може да минат зад облегалката и да се монтират в страни от нея. Така няма да си удряте главата.

# 438
Да, или висока облегалка, която да закрие жицата и после да ги изведете настрани, или нещо като онова долу, което ще ви даде допълнителна височина и няма да се удряте. А и възможност да насочвате светлината.

# 439
Да и от мен един глас за такъв тип като показаните от ЧС осв. тела

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 20:31 от Natt***

# 440
Здравейте, момичета, имам нужда от помощ за кухньо-хол в новострояща се сграда. Апартаментът е доста малък и трябва да поместя всичко на малка площ. Площта е 4.15 на 4.87 м. Първият ми въпрос е дали ще е по-добре да затворя помещението към коридора и вторият е как и къде да разположа маса за хранене и диван с телевизор. Лоджията е затворена и ще бъде ползвана за гардеробна, а тераса ще се ползва в дясно от дневната, понеже апартаментът е над гаражи и инвеститорът предложи тази промяна, която ще бъде с екзекутив. Ще съм благодарна да споделите идеите си.

# 441
Предвид на факта, че между лоджията и спалнята има носеща стена, достъпа ще си остане откъм дневната?

# 442
Да, така е. Достъпът е от дневната. В спалнята ще има трикрилен /може би/ гардероб.

# 443
Благодаря момичета, но от едната страна няма да има никакво място за да се изнесат настрани. Там ще опира плътно в перваза на вратата, а от другата ще има 40см, дори не знам как ще се минава, ще има и перде в тези 40см 🤷‍♀️

# 444
svaly, вземайки предвид сравнително малката площ на жилището, мисля че е добре да се ориентирате към трансформируеми мебели, т.е. ако живеете двама добре е да си изберете малка, но разтегателна маса и два удобни стола + 2 - 3 сгъваеми примерно, за случаите, когато ви идват гости. Има  удобни дивани, без излишен разход на пространство за обемни подлакътници, спалня с място за съхранение под нея и т.н.
Позволих си да поразместя малко вратите (това са несъществени изменения съгл. ЗУТ и не е проблем да се отразят на екзекутив).

Така се сдобивате със самостоятелна спалня.
Удължила съм малко стената на коридора и хладилника може да се разположи вляво от мивката, където му е мястото всъщност и същевременно в коридора се оформя по - голямо пространство за гардероб, шкаф с огледало или каквото си решите.  Ако  искате врата на дневната не е проблем да се сложи.
Изместила съм входната врата, стига мястото ѝ да не засяга нечий чужд имот, мисля че се подобряват значително ходовите линии.
Телевизора може да се постави леко под ъгъл, до вентилационната шахта.

# 445
Много благодаря. Това с вратата на спалнята въобще не се бях сетила, а е много добра идея. Мебелите също ще ги обмисля.
 Допълвам се, днес уговорих преместването на вратата на спалнята. Отново благодаря за идеята.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 18:26 от svaly

# 446
И двете идеи са супер. Аз да онагледя малко идеята за хола. Simple Smile

Тръбата за аспиратора можете да я скриете в греда от гипсокартон, която да има вградени лунички. (ако правилно съм забелязала на чертежа къде трябва да се върже аспиратор)

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 04:00 от amy_nka

# 447
  • Варна
Pep_si напълно съм съгласна с теб за стиловете!

И аз харесвам минимализма, но е напълно несъвместим с моята същност, мисля е за педанти - всичко веднага на място, без излишни и дори не толкова излишни вещи. Но е прекрасен, с удоволствие разглеждам интериори и си представям, че и аз съм една подредена и организирана домакиня. Ама не!

А, за някои стилове, колкото и да се прехласвам трябва необходима архитектура за да не изглежда нелепо.

И аз съм от онези, които харесват мъжки уклон, хайде унисекс да е. Изцяло женствени, бонбонени, с много къдри и финтифлюшки са ми инфантилни, Не искам да обиждам някой, просто аз се чувствам в картонена кутия-къща за барби, а как ли би се чувствал един мъж Simple Smile

По отношение на ваната. Ако банята е достатъчно голяма да има вана и отделно душ пространство и голям бойлер, може. Тоалетната разбира се отделно, че вана, шампанско, музика и...., някой притропва за тоалетна. Аз не съм фен, особено в лудницата сутрин да прекрачвам ваната всеки път за душ и след всички да я подсуша защото варовика е ужасен. Мога да мина без това, освен ако имам собствена баня, но това в някой друг живот.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 09:12 от Doris

# 448
  • тук и там
Преди да се преместим в къщата,ние бяхме в апартамент-като едната баня беше с вана и  подвижен душ-слушалка която можеше и да се закача ,другата с душ -кабина ,но беше съвсем малка.
Аз  и децата ползвахме тази  с ваната  ,защото беше по-голяма и удобна за децата .Не беше никакъв проблем и за мен  прекрачването ,бях  свикнала  и ми беше окей. Но при нас беше помислено,и имаше подвижен параван (всъщност като врата на душ-кабина) в едната част на ваната  и така не пръскаше когато вземаш душ.Не започваше от пода,а от височината на ваната и  нашият беше подвижен дори. Като в хотелите-но вместо завеси,беше направено това. .  Според мен вана дори се чисти по-лесно,минаваш само със душа-слушалка и готово.Плочките и ваната бяха бели,така че не си личеше котленият камък никак даже.Тук и във Франция  са доста разпространени в (малките) апартаменти.
Ще потърся снимки из нета,че не знам дали го обясних както трябва..Но за скосен таван,май няма да стане така или иначе..
Нещо такова.Доста е удобно всъщност..

Скрит текст:

На родителите ми банята е с душ,ама не е ограден със нищо,и  са е едно помещение и тоалетна и душ. Ей това е супер неудобно нещо. Цялата баня се мокри ,включително и тоалетната чиния от пръските на душа-после трябва всичко да се подсушава.Не бих си го причинила никога..Това с ваната и душа е много по-удобно и практично.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 11:30 от Kaisia

# 449
А, само с душ-слушалка да се плакне ваната става само, ако си силно недоскиф. И това е до един момент. Без препарат и гъба/четка да отнесе налепите и да светне, не става. Хем в София водата е мека. Но пък със слушалката да облея хубаво тоалетната (под ръба, над ръба, около ръба Laughing) ми е голямо удобство.

Аз да си кажа, че с оглед на ЕГН-то ми все повече се притеснявам да влизам и излизам във ваната. А в България не е практика (често и няма къде) да се слагат "онези грозни неща", които са като лостове за кърпи, но всъщност са ръкохватки, да се хванеш за тях, за да не се хлъзнеш във/на влизане/на излизане от ваната. Доколкото съм чела из нета, по данни на американските застрахователи, най-разпространената злополука у дома е подхлъзване в банята. Confounded

Общи условия

Активация на акаунт