Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 604
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Няма никъде гипскартон..бетонови са, тръби има в тях.

# 571
  • пустинята Гоби
Говоря за зелената колона, заприлича ми на гипс картон (не му разбирам). Между нея и прозореца има ли място за висок шкаф. Принципно тези шкафове могат да са и по-плитки от стандартните. Реално шкафа може и да не е висок, а да е колкото останалите и отгоре да има плот.

# 572
Бях с кухня с дължина 2.60 (с пералня в долен шкаф, без миална), сега ми е 3м. Стига си ми, като понякога ползвам масата за работно пространсво (месене, точене на сладки...).
Решението е високи горни шкафве, ред 35см чекмеджета, горе прибори, после чинии, като най-долното е дълбоко като за тенджери (с яко дъно, не афифни с фазер).Тави и тигани в пекмефже под фурната. Онази чупка зад комина до проьореца става за плитък шкаф в който да стоят дреболии всякакви.
Може да стане и без остров Hands V

# 573
Говоря за зелената колона, заприлича ми на гипс картон (не му разбирам). Между нея и прозореца има ли място за висок шкаф. Принципно тези шкафове могат да са и по-плитки от стандартните. Реално шкафа може и да не е висок, а да е колкото останалите и отгоре да има плот.

Там отдолу са крановете за газовото, а нагоре ще е стъклен шкаф-витрина.

Пенева, и аз мисля че ще стигнат, предвид че у нас рядко се готви. Но пък ММ като се развихри и става страшно.

Аз си мислех за нещо такова, дали да не вмъкнем?

Реално ми се иска като обща визия на кухнята визуално да го докарам до нещо такова:

# 574
Не, че се заяждам, но няколко пъти чета "стереопор". Моля ви, казва се "стиропор" - от стирол и порест.

# 575
Приема се..)

# 576
Angel_wing, може опитате и такъв вариант. 1 дълбок шкаф до вертикалния щранг и плитки шкафове до него. За да не се занимавате с механизми за глух шкаф, ъгловото шкафче може да е с вратичка от към дневната (за бутилки, ядки, бонбони и др. несвързани пряко с готвене неща).
Скрит текст:
Но пак трябва да се проверят спрямо  действителните размери на помещението и мебелите, които трябва да се съберат дали е възможно.
Иначе подвижният плот е добра идея, стига да е с достатъчно стабилен механизъм и да не създава проблеми при експлоатация.
Може и да не се завърта плот пред кухнята, а само 2 ниски шкафа до вертикалните щрангове (общо около 90 см. свободен плот)
Скрит текст:

Черна станция, това ме подсеща за любима картинка
Скрит текст:
онагледяваща разликите Simple Smile .

# 577
Всичко хубаво, ама с този фокус върху кухня и плот къде ще е мястото на удобен диван, който да събере цялото семейство (ъглов, или 3+2, или 3 + кресла) и удобно разположен срещу него телевизор, който да се гледа без да си чупиш врата.
Квадратните кухньохолове са много светли, ама много трудни за функционално подреждане, даже и да са с относително голяма площ, а тук просто не виждам как ще стане. А изтягането по дивана и гледан на ТВ за мен са най-важните дейности в една дневна.

# 578
Да, така няма място за диван и тн.
Аз в началото исках трапезарната наса да е в другия край, до терасата.. но така дивана би гледал срещу острова и установих, че ме дразни, за това преместихме масата в ляво, а дивана срещу кухнята.

# 579
Пак казвам - много е трудно с квадратен хол. В началото като влезеш и има "уау, колко е светло и широко", ама после... Докато дългият хол може да е тъмен в края (където е кухнята), ама събира функционално всичко.

# 580
Скрит текст:
Имам общ чертеж на жилището:

Ако фурната е в шкафа до комина, остава е дно "глухо" място.
Вие вече сте направили стеничката, та за да не остане така, трябва фурната да е по в вдясно, така, че да остане една вратичка поне 30см на шкаф, който продължава зад комина. Горните шкафове също бих направила с ъглов шкаф с чупеща вратичка, Наистина много кухненски натурии поема.

Ако е без остров може масата да е така и да остане място за диван Simple Smile

Скрит текст:
Аз бих преместила стената така и кухнята да стане права, "обличайки" комина Simple Smile Но стената вече е готова, така че картинката е само да си кажа Wink

# 581
Скоро имаше публикувана една кухня с подвижен шкаф, който играе ролята и на остров. Друга идея е плитък шкаф под прозореца, зад масата. Там ще може да прибираш някои неща, които ползваш по-рядко

# 582
Пенева, благодаря!
Ще еидя дали ще мога да вместя фурната там.

Дивана няма как да е така, защото вратата на терасата е хармоника.. аз за тоеа исках трапезарната да е там, но не ми хареса дивана срещу острова..

# 583
Диван не може да се залепи до радиатор, а и не бива да се затискат прозорците. Трябва да е изтеглен поне едно 40 см от стената с прозорец/радиатор.

# 584
Радиатора не съм го видяла, но вдясно е климатик, а от прозореца со остават поне 40см... но стана ясно, че е цяла врата-хармоника та не става Hands V
Аз първо бих фиксирала къде и какъв размер може да е дивана и чак тогава да разсъждавам за остров. Просто ис има обемни мебели, спрямо които се редят другите.
Аз бях с почти квадратен хол/кухня (размери като на този), но с отвор към коридор на мястото на комина и стеничката там (спрямо размерите), та беше много лесно да се подреди с дивани тройка и двойка и да остане квадратно свободно пространство Simple Smile Тук е по-сложно.

Общи условия

Активация на акаунт