Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 641
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Аз първо бих фиксирала къде и какъв размер може да е дивана и чак тогава да разсъждавам за остров. Просто ис има обемни мебели, спрямо които се редят другите.

+ 1
И телевизора. За предпочитане с някаква секция/телевизионна стена, но и да не е , поне да е пред дивана, а не на 90 градуса отстрани.

# 586
Дивана горе-доку така го виждаме..двойка + фотьойл до хармониката. ТВ е отстеща на стената.

# 587
Можеш да погледнеш дали няма подходящ размер ъглов диван - за икономия на малко място. 👌

# 588
Знам, ама си искам отделно кресло да си имам, да си чета на спокойствие..Wink
ММ иска ъглов, но аз си искам отделно пространство..)

# 589
Като гледам, трябва да са някакви много минималистични мебели.

# 590
Знам, ама си искам отделно кресло да си имам, да си чета на спокойствие..Wink
ММ иска ъглов, но аз си искам отделно пространство..)
Много място ще заемат по отделно, но ти си знаеш. 😉
А и не съм сигурна колко удобен фотьойл ще намериш за мястото, което имате.
Аз мислех, че имаме място за голям ъглов, но реалността ме изненада. 😁😜

# 591
Знам, ама съм оптимист, че ще намеря..))
И ММ ще го отслабвам още, че да му е ок на двойка..)

# 592
Тези радиатори зад дивана ще бъдат полуизползваеми. Не е ли имало начин да им преместите мястото? И този прозорец в ъгъла. Наистина страшни недомислици правят в момента.
Ако сложите двойка и кресло, и хармониката, и десния прозорец ще ви бъдат блокирани. Вземете някакви размери на мебели, които ви харесват, оразмерете на място и ще се ориентирате. Вариант е минималистична двойка с лежанка.

# 593
На този единичен прозорец каква му е функцията...то стени не са ви останали от толкова прозорци.
Според мен си направете кухнята по стената оптимално, сложете си голяма маса, за да се храните удобно, като поживеете малко, решете дали изобщо ви трябва остров. Възможно е самата маса да ти е достатъчна за помощни дейности.

# 594
Масата нужно ли е да е 6тица постоянно? Бих я сложила перпендикулярно на прозореца с 4 стола и с възможност за разтягане. Другите два стола в другите стаи или и те сгъваеми.
Във второ жилище съм с маса, която от 4ка става на 6-8ца дори ако сложа стол встрани и за 10. 4 стола стоят до нея, другите 4 са 2 по 2 в другите стаи. В това пространство така сложена маса за 6 ми се вижда абсолютно разхищение Wink

ПП: Върнах се да видя снимките - 4ка си планирате, но дълга и в тази посока ми се струва повече заетото място. Аз я виждам успоредна на кухнята и перпендикулярна на дивана (като остров, но не близо до входа, а пред комина)

# 595
А пробвала ли си да сложиш дивана на стената, където по чертеж е телевизора, а телевизора - закачен между двата прозореца? Ще имаш изглед, но пък няма да ти остане място за етажерка/библиотека...

# 596

Има и размери на снимката, може да измерите и при вас. 😉

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 23:02 от DiDi§

# 597
Аз само да споделя собствените ми неволи и неудобства във все още неремонтирана кухня само с един кухненски шкаф от 100 см., който мога да ползвам само частично за плот. Половината ширина на шкафа е заета с нещо си - скаричка, шише олио, шише оцет, бурканче сол (за готвене). И ми остава само предната половинка на този шкаф за приготовления. По неволя ползвам кухненска маса за плот. Страшно неудобно е, няма къде да сложиш вече приготвени неща в чинии/купи, да ти остане място за рязане, месене и т.н. Ако тръгнеш да си приготвяш масата за гости примерно, не остава ама никакво място за приготвяне. Трябва първо да приготвиш всичко, за да можеш да си оправиш масата, в смисъл покривка, чинии, чаши, прибори, салати, мезета и т.н.
Аз не правя често партита, но все пак се случва по празници. Изприщвам се къде кое да сложа.

Желанието ми, съобразно моите навици и семейни традиции, е след ремонт на кухнята (дай Боже да го дочакам) да имам повече кухненски плот за готвене/подготовка. Малка маса (ратегателна) за ежедневно хране в кухнята (която  е отделно), като в случай на парти с повече хора мога да я преместя в хола, където да я разтегна.

В ситуацията с кухньохол с ограничено място, аз бих премислила отново дали наистина всеки ден има нужда от голяма трапезна маса за много хора. Ако повече хора се събират по-рядко, тогава по-малка разтегателна маса би вършила работа в ежедневието, за сметка на по-голям кухненски плот/остров/полуостров, дори както ЧС е показвала преди - с модул за ежедневно хранене на 2-3 души.  И повече място за диван/холна част, която да бъде удобна за ежедневно излежаване/гледане на ТВ/филми.

# 598
А пробвала ли си да сложиш дивана на стената, където по чертеж е телевизора, а телевизора - закачен между двата прозореца? Ще имаш изглед, но пък няма да ти остане място за етажерка/библиотека...

Не. Но там пак има врата на хармониката..и не мисля, че ще е ок..

Мандаринка, масата ще е разгтегателна четворка или елипса.
В повечето време сме само двамата, но обичаме гости и поне 6-8 човека да могат периодично да се събират.
И именно заради приготовленията за гости съм склонна на остров, защото знам, че ще е тегаво много. Аз и кафемашината още не мога да я измисля, камо ли други уреди и купи ако трябва да включа..(

# 599
  • пустинята Гоби
Аз лично също бих сложила двойка и фотьойл. Първо е по-удобно и второ, съвсем по друг начин ще изглежда къта за отдих. Ако дивана е без големи подлакътници, единият радиатор няма да се закрива. Пък прозорецът да си седи отзад, не пречи.

Общи условия

Активация на акаунт