Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 48 356
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Двойка и фотьойл е по-удобно за сядане на 3 души от 3-ка диван. Но не можеш да се излегнеш на двойка (освен ако не е с електрически релакс). А диван без подлакътници на мен лично не ми е удобен.

# 601
  • пустинята Гоби
Не можеш да се излегнеш наистина, ама пък на ъгловия диван се изляга точно един човек. Ако не съм аз, кел файда.

Ааа не съм казала без подлакътници, а с малки такива.

# 602
Ъгловият диван с лежанка е голям кеф, не може да се сравни с кресло, освен някое много специално като това:

Само дето е единично, а на лежанката може да седнат и двама, ако се налага, и да си пият кафето или питието.

# 603
Освен личното пространство, презумцията ми е друга. И двамата имаме големи деца от предишни бракове, които периодично ни гостуват. Та всеки да може да си гушне детето спокойно на дивана, не е нужни трима да се събираме на него.

# 604
  • София
Angel_wing
https://feydom.bg/detail?product=bonbon_s  -много ги хвалят в диванната тема
или тези модели на ИКЕА:
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/sofa-beds-chair-bed … -s-rakla/39216754
https://www.ikea.bg/products/beds/sofa-beds-chair-beds/sofa-beds … 9bec5d55f0e26420e - подобен имаме в друго жилище и много го харесваме (твърд диван е, нашият вкъщи също е твърд, много го харесвам, но е обемен)

# 605
  • пустинята Гоби
На кресло е много по-удобно да седиш, отколкото на лежанката на ъгловия диван. Това сравнявам аз. Иначе е ясно, че е удобно да легне един член на семейството там и това е.

# 606
Десем, първият ми хареса. Ще видим с размерите дали ще е ок. Благодаря!

# 607
За нищо вече не заменям ъглов диван с лежанка, аз лежа на лежанката а мъжа ми на дългата част. Нашият е такъв , ушила съм допълнителни възглавници за облягане. Сложен е пред големи прозорци почти до земята.

# 608
Е, на моя ъглов диван могат да легнат двама и един седящ (или лежаш, ако е малко дете). Защото едната крайна седалка ми е с електрически релакс, който си става съвсем лежащо място, само не е толкова дълго като легло. Но лежанката ми е дълга, а облегалка има като за 2-ма по-фини, или за един по-представителен човек. Не харесвам лежанки без гръб, поне частично.

Нещо подобно е

Има и двойки с един или два електрически релакса, сега не знам доколко ги има в по-масовите магазини.

И кресла с електрически релакс, почти като легло си стават. Без да тътрузиш табуретката насам-натам

# 609
На моя ъглов се събираме двама - единият на лежанката, а другият с една специално поръчана табуретка също си има лежанка. И за трети има място.
А има и едни готини с двойна лежанка, за гушкане Wink

https://www.venus.bg/image/cache/catalog/kambo/meka-mebel/divani … vqt-1-700x490.jpg

# 610
Не става въпрос кое колко е удобно, а за кое ще има място в този апартамент, според мен.
Иначе ясно, че има и дивани за по 5 човека, например, но в случая няма къде да се вмести.
Енджъл, ще ми бъде интересно като се спрете на нещо конкретно да пуснеш снимки. 🤗

# 611
мандаринка, аз в момента съм с работен плот 90см, като в задната част е тостер, кана за варене на вода, кана за вода, чайник, стойка с ножове, стойка с дървени дъсчици... т.е. задните 20-25см са заети. Този плот ми е между мивка и керамичен плот (малък - 30см). Ами стига си ми като ползвам съдове сложени на котлоните и всичко си отива в мивката след ползване... По-рано бях с работен плот 60см със същата разстановка пред гърба. С три деца съм и от 0 до 7 годишна възраст на малкото бях в по-малката кухня и на практика готвя всеки ден. Ползвам масата само за месене и точене. Та всичко е въпрос на навик и желание/визия за разпределяне на пространството. Тук имах вариант да си напрая и Г на кухнята, но щях да си намаля значително холната част, а трапезарната да ми се лепне за Г-то. Та реших, че предпочитам да ми е леко притеснено докато готвя, отколкото докато всички се храним или си почиваме Simple Smile

# 612
Здравейте! Виждам, че давате страхотни идеи и съвети във връзка с разположението във всекидневната. Скоро и ние ще започваме ремонт и обзавеждане на нов апартамент и най-голям проблем ми е точно всекидневната, в която трябва да събера кухня, трапезна маса и диван. Апартаментът като цяло е много хубав, но разбира се винаги при търсенето се налага да се направи с нещо компромис и в нашия случай това беше всекидневната да не е толкова голяма колкото ни се искаше. Ще приложа 2 варианта, които съм измислила за разположение на кухнята за мнение според Вас кой е по-добър или за нови предложения. За маса съм решила да е кръгла, защото заема по-малко пространство, но ще е разтегателна за случаите, в които имаме гости.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 08:37 от Пока777

# 613
За този размер изобщо изхвърли идеята за трапезна маса и си купи маса с подвижен плот и яжте на нея.

https://mebeli-troyan.com/catalog.php?id=1125

# 614
Тази стая с маса я виждам само така (шкафа до масата може да е с общия плот а нагоре плитки шкафове. Може да е със страничен достъп/врата, а не под масата...), фурната да е под котлоните.

Общи условия

Активация на акаунт