Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 600
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
  • Canada
В нишата до трапезната маса какво ще има?

# 556
Какво е разстоянието на пътеката менду шкафовете и евентуално остова?

# 557
В нишата до трапезната маса какво ще има?

Там е газовия котел, а нагоре ще е стъклена витрина за чаши..

# 558
Angel_wing, моето предложение е следното:

Г образен остров, но с шкафове с дълбочина около 40-45 см и височина колкото са високи останалите шкафове от долния ред (85-90 см). Така се запазва 105 см. вход към дневната и няма да е "затапена" . Затварянето към коридора е с плитки рафтове с дебелината на преградната стена (~12 см.). Между шкафовете в бокса трябва да има поне 90 см. разстояние. Ако ще слагате 2-ка котлони, аз предпочитам надлъжно разположение . По - удобно е ако се използват 2-та котлона едновременно.
За мен това е оптимално разположение, без да се нарушават ходовите линии в помещението.

# 559
Прибвахме го този вариант със стереопора..ама много ми затапва коридора и много място в хола взима..(

# 560
Колко см е разстоянието в момента за вход в дневната?

# 561
Стандартната  врата за дневна е с ширина 90 см., така че ако имаше стена отделяща коридора от дневната някакси трябваше да минавате през нея Simple Smile.
Качвам и вариант с центриран бар плот.
Отново е по - тесен от стандартните 60 см. и въпреки това според мен остават под 70 см за преминаване от двете страни, което е сравнително малко.Освен това отдясно остават не повече от 110-115 см. Би могло да се намали дължината на острова, но тогава пък ще изглежда непропорционален спрямо останалите шкафове от долния ред зад него (тип случайно поставено шкафче пред мивката). При центално разположение ще е доста близо до масата за хранене и се получава едно неприятно струпване на мебели.
Картинките са приблизителни разбира се. Използвала съм наличните на чертежа мебели за някакво що- годе вярно мащабиране.
Предлагам да си  разчертаете вариантите на пода с някакъв тебешир и да прецените как ще ви е по - удобно.

inska_maslinka
, в момента ширината е ~210 см.

# 562
pep_si, разположенето е много специфично. Аз бих помислила над варианта да намаля този отвор със стена и да я използвам за направата на нормална Г-образна кухня. Така на станата към коридора ще има хладилник, после миялна, на другата мивка, малко плот и фурна. Знам че така отворено е много готино, но....някакси завиваш от кородора и бам в острова

# 563
Да, на мен точно отвореното ми харесва, защото дава въздух и простор. Исках да сложа голямо огледало там на стената и визуално още да разширим..

# 564
Да, на мен точно отвореното ми харесва, защото дава въздух и простор. Исках да сложа голямо огледало там на стената и визуално още да разширим..
Безспорен факт, но няма никакво място за кухня. Дано се включат и други момичета с интересни идеи. Успех Simple Smile

# 565
  • София
Angel_wing,
Малко е помещението за остров.
Би могло до прозореца да има шкаф колона, който да поеме много неща и посуда.
Ако фурната е в реда на долните шкафове, ще се получи кухничката и ще има около 2м плот.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 09:34 от Desem

# 566
Има ли вариант да изправите стената и да вземеш тази ниша от спалнята? Т

# 567
А това вариант ли е за вас?  Острова да е неправилен и малко-по къс.

# 568
А това вариант ли е за вас?  Острова да е неправилен и малко-по къс.

Не сме го пробвали, но ще ги наредим стереопорите за проба, благодаря!

So what,

Не. Там са тръбите за газовото и котела.
П.С - аз вече разширих самото помещение малко, реално избутах цялата кухня навътре, в детската стая, преди беше  от колона до колона..(

# 569
  • пустинята Гоби
Нищо не каза за нишата в ляво от гипс картона. Наистина шкафовете колони прибират неимоверно количество вещи. От друга страна трябва да имаш поне малко място за готвене, ще се намери ли в кухнята като се наредят уредите?

Общи условия

Активация на акаунт