Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 582
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Има ли проблем да сложите ъглов корниз пред колоната?
Ако има такъв вариант, не бих накъсвала.

# 541
Аз бих сложила щори за затъмняване и защита нощем и тънки пердета за уют.
Един корниз все едно трябва да е на 10-15 см от стената и ще мине пред колоната, не е проблем.

# 542
  • Canada
По-добре ми зе струва, че ще стоят релси на тези прозорци. И аз бих сложила щори и тънко перде отгоре. Ако са с повече набор няма да личи, че при малкия прозорец има несъразмерност.

# 543
За чертежа на апартамента- много ми харесва как е планиран генерално.
Аз не бих затваряла вратите откъм кухнята. Представям си голяма светла портална врата, отворена в хубаво време. Още повече ако балкона се ползва за хапване при топло време домакинята би обикаляла през половината къща докато достигне до излаз на балкона с храна в ръце.
Бих затворила обаче малката врата откъм холната част и бих ползвала стената за диван. Съответно тв отива на отсрещната стена, граничеща със спалнята- така ще се гледа откъм хола и трапезарията. В случай че мястото за съхранение идва малко за домакинята- бих я продължила с нисък шкаф тип комод под прозорците на трапезарията.
Не ме кефи че вратата на спалнята се отваря пред гардеробната. Ако строителя е склонен на леки корекции, аз бих направила отварянето да е срещу пералното, там да се образува малко вътрешно коридорче, а банята да се получи малко по-квадратна за да навакса откъм размер.

# 544
  • София
Много интересни предложения,  Second. Благодаря. Само това малко коридорче не мога да си го представя. И мен гардеробна срещу вратата не допада. Мислех за плъзгащи  врати, които да затварям при нужда.

# 545
Привет,

Имам нужда от подкрепа или разубеждаване..))
Това е стената, където трябва да се вмести кухнята. Предвидили сме в дясно да е хладилника, после мивка с малък плот, след това миялна и печка.
Отгоре ще са шкафове.
Понеже е малка, се чудя дали да не сложим остров пред нея? Така още шкафове и плот ще имаме.

В лек спор сме с ММ дали да е централно отпред или в дясно пред хладилника и с чупка към коридора.
В страни ще е масата за хранене, а отсреща - диван и фотйол с холна масичка.

Аз бих го махнала острова въобще, но не ми хрумва къде ще вместим посуда и тн.

# 546
  • Mediterraneo
На мен ми харесва с острова. Имам такъв, който "затваря" иначе отворената към хола кухня, отделя кухнята от трапезарията. Събира много наистина. Отделно като работна площ.

# 547
И на мен ми харесва с острова. Не виждам къде е предвиден аспиратора.

# 548
Аз не бих сложила остров. Предпочитам да ми е максимално просторно.

# 549
Angel_wing,  аз съм за остров, на височината на останалите шкафаве. Така ще се отдели кухненската част и ще има повече плот и съхранение. Само внимавайте къде ще разположите хладилник, фурна и съдомиялана и колко място ще остане до острова. Колкото повече място оставите, толкова по-удобно за обслужване ще е.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 20:01 от so what?

# 550
  • Canada
Май няма много място за централно разположен остров, освен ако не е 2/3 от предвиденото. Полуостров ли е другият вариант? Т.е. островът да е плътно до стената под формата на Г или просто остров с чупка, достъпен и от двете страни?

# 551
Аз не бих сложила остров. Предпочитам да ми е максимално просторно.

И аз. Обаче няма да ми стигнат шкафовете по никакъв начин..

Полар, като Г..Но така ще затвори коридора много..

# 552
  • София
Има ли чертеж на това помещение?

# 553
И аз съм за остров/полуостров. За повече плот и шкафове.
Не винаги можем да направим идеалната кухня/спалня/дневна/баня. Съобразяваме се с даденостите и търсим максимално доброто, красивото, възможното.

# 554
Имам общ чертеж на жилището:

Общи условия

Активация на акаунт