Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 614
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Simple Smile Desem, аз съм спала в Банско в едно хотелче където спалнята беше горе-Бижевата къща. Не си го представям вечер сънена да слизам по стълби, и 1.20 ми се струва доста малко за двама човека. Кайсия, с удоволствие бих живяла на вашия таван Simple Smile.

# 646
  • Сред мелниците
На снимка изглежда добре,но когато лягаш там(под скосен таван)  -създава усещане за "захлупване" и 'затваряне" ,сякаш ще падне тавана отгоре ти . На ММ не му пука,но на мен ми е правило впечатление като съм спала там.Особенно при лошо време,създава се едно такова тревожно чувство по-скоро..За  това  е добре да има височина над мястото където ще се спи. (според мен).Ако имате височина,не отнемайте много  от нея .

Благодаря ти за споделенето усещане! Точно това ме интересуваше.

Миналата година ми се наложи да пътувам с влак до Варна,  сама, служебно и си взех спален вагон. Бях на горната койка и се чувствах ужасно, защото носа ми почти опираше в тавана.  Като в ковчег. Брррр!
 А когато  ми се наложи да сляза през нощта, беше истинско приключение докато сляза боса и "леко облечена" по стълбата от железни пръчки, отърквайке се в  спящата отдолу. Никога повече няма да си го причиня.

Притеснява ме малко и височината. Който ще спи горе, трябва да няма страх от високо
Надявам се да успя да избегна част от тези неудобства, защото стълбата ще е със стъпала, а не с пръчки .
На тази височина има и прозорец на отсрещната стена, на която ще бъде леглото . През него гледката е най-хубавата от цялата къща. Докато изолираха тавана там имаше скеле и само дебнех майсторите да слязат и кацвах там да си мечтая.

В неделя отивам да меря за височини и ширини. Идеята ми се мята от  светло и стъклено към рустик с дърво и обратно.  Но основното е ще я има ли платформата или не.
Ако се направи, на "пода" й, сиреч, отдолу ще трябва да има вградено осветление. Стълбата й ще бъде част от мебелировката.

https://www.pinterest.com/pin/703194929318276354/
https://www.pinterest.com/pin/36943659423865848/
https://pin.it/1Qiofan

Ако друг има лични впечатления за минусите на идеята, приемам с благодарност!

# 647
  • В заешката дупка
Захлупеното усещане под скосената стена се създава като главата е точно под скоса в най-ниската част. Ако леглото е разположено по дължината на скоса (а не напречно) и не е плътно до стената - примерно има нощно шкафче, пейка, дървена платформа, рафт и т.н. между него и стената това усещане се избягва. Другият вариант е краката да са под скоса. (Е, със сигурност зависи и от височината на скоса, и колко е отдалечено леглото от него.)

У дома е пълно със скосове. Аз много ги харесвам. Едно че не ми влизат в квадратурата на жилището и ми увеличават подовото пространство, друго че ми създават уютни кътчета. Имам и легла, и лежанки, и вана под скос. Но при никое от тях раположението не е такова, че главата да идва плътно напречно под скоса.

# 648
Здравейте,

Предстои ни да правим тоалетна и баня у дома, като сме се спрели на бежовия цвят плочки от тази серия.
https://www.castelon.bg/collection/bani/toulouse
Прилагам идейните ни чертежи и бих искала да се допитам до вас за банята, като правя уточнението, че по чертежите с бяло съм отбелязала - светлия цвят плочки, с кавяфо - тъмния, а със синьо - тези, които са като музайка. Освен това, над вградената структура на казанчето предвиждам ниша, чийто гръб ще е от музаечните плочки.
Дрмата ми е какъв да е цвета на дългата стена в дясно от душа (на чертежа е наполовина в бяло / наполовина в синьо). Ако е в бяло се опасявам, че банята ще стане леко "стерилна", а ако е в музайка - прекалено шарена.
Ще съм благодарна за мнения и съвети.
Скрит текст:

# 649
Някой търсеше масичка за лаптоп, видях една бюджетна в Икеа
https://www.ikea.bg/products/desks/desks/vittsjo-postavka-za-lap … o-staklo/00250249

ПП: видях, че не е налична, но зареждат новите серии в момента, най е от тях...

# 650
Пенева, аз съм с масичката.

# 651
Ulia, аз бих запазила мозайката само като акцент в нишата над WC. Останалите стени в светлия цвят. Зад мивката - евентуално тъмен. В една баня,  винаги и ма цветни елементи (шампоани, баксами, сапуни  и т.н.), освен ако всичко не е прибрано в някакъв шкаф. Нямаш нужда от особено цветово "разчупване" със сигурност.
Колкото е по - цветно едно малко помещение, толкова по - бързо омръзва и започва да изглежда демоде. Говоря от личен опит. Преди доста години за новото ни жилище обзавеждах 3 санитарни помещения (малка тоалетна с под св.сиви плочки 15/15, стени бели матови15/20 , баня1- под сиво-сини 30/30, стени 25/40 матови комбинация от  бели с акцент в сиво-сини от същата серия и още една баня2 , в която се развихрих във ванилия и шоколад - съответно изглеждаше "най - дизайнерско" за времето си ). Точно тя ми омръзна най - бързо и беше ремонтирана преди няколко години. Сега е с голямо форматни стенни плочки в мръсно бяло , като част от тях са с по - различен релеф и под в бетонно сиво. Харесва ми значително повече, а другите и сега си ги харесвам и ако не пострадат нещо няма да ги пипам.

# 652
Една снимка може ли да пуснеш на тази с широкоформатните в бяло? Понеже точно това гледам и се притеснявам, че ще стане супер постно.

# 653
Заповядай един ъгъл с два вида бели плочки 40/90 наредени хоризонтално, под 60/60,

За масичката VITTSJO, добре е да се огледа. Преди време по спешност поръчвах TVшкаф от тази серия - доста е нестабилен и недоизпипан.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 13:11 от pep_si

# 654
Даже още по-големи ги обмислям, дадоха ми мостра 60х120. Обаче не мога го визуализирам още цялостно. Мат ли са или гланц твоите?

# 655
Моите са мат и стенните и подовите, като подовите са и с по - висок противохлъзгащ коефициент, предпочитам го. Всъщност за под гланца направо може да е опасен при намокряне. Основен проблем за големите размери е че изискват по- равна основа (за стени) и ако помещението е с повече чупки трудно се постига хубав растер. Аз се побърквам, ако санитарията ми не е монтирани на фуга например или центрирано в средата между 2 фуги.
За подовите проблемът е че по - трудно се оформят наклони, така че да не се събира вода на 10 см. преди сифона например Simple Smile. Но това са преодолими проблеми в повечето случаи.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 13:19 от pep_si

# 656
Да, така е. Благодаря ти, че сподели. Simple Smile Ще умуваме.

# 657
Здравейте, имам нужда от съвет.
Наехме майстор да сложи ламиниран паркет, като има на част от кухнята и плочки с шестоъгълна форма. Няма преходна лайсна, а сами ефуги са запълнеи със силикон.
След като отидохме да видим след него какво е направил, се оказа, че на доста места ламината е с "наръфани" ръбове, а самите фуги са с различна големина.
Как може да се "поправи" това или да търсим друг майстор, защото този нямало да може да го коригира.

# 658
Явно майсторът не е бил много майстор. Спомних си на Бухтичка комбинирането на плочи-ламинат, но само една снимка открих, там майсторът се е справил перфектно.

https://cdn.bg-mamma.com/Od53/kIk8C.jpg

# 659
  • DE
Леле, това е най-красивата връзка ламинат - плочки които съм виждала Heart Eyes
Страхотно изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт