Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 48 388
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Да си кажа и моето решение за цветята. От ИКЕА си купих конзоли https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/wall-shelves/brac … -konzola/60399902 Боядисах ги в кремаво с една раздрана ползвана четка. Мъжът ми поръча плоскости като секцията в хола и тях си ползвам за рафтове. Монтира ми ги на 40 см разлика във височината, ако не се лъжа. Точно орхидеи имам и антуриуми. По-късно ще опитам да кача и снимка.
Преди имах метален цветарник. Не ми харесва идеята да го местя и бърша. Сега подът ми е свободен за почистване от всякакъв тип.

# 91
  • София
Много благодаря. Ще се насоча към живи цветя, на които ще им хареса да са там. А други варианти за такива живи цветя може ли да предложите?
Благодаря Simple Smile
Друго непретенциозно и красиво растение е сциндапсуса (или дяволски бръшлян). Скъсва се да расте и да виси или увива насам-натам, много лесно се насочва накъде да върви и нищо специално не иска, освен поливане и стандартно торене. Аглаонемите също са подходящи.

Момичета, имам един въпрос към вас, стига съм давала само съвети Simple Smile понеже имам доста цветя, а не мога да харесам цветарник съм се насочила към тази етажерка от ИКЕА
Скрит текст:
. Има я и в бял вариант ,  обаче нещо ми простее особено след като видях разкошният дом на Томева Simple Smile. Проблема е че всички мебели в стаята са бели и се притеснявам да не стои като кръпка, вие какво ще кажете? Не съм ги виждала на живо.

Natt, то зависи и какви са ти растенията (колко са високи и колко са им големи саксиите), но според моя опит, етажерките са най-неудобните цветарници - и откъм разпределението на светлината, и откъм поливане, и откъм почистване. Досега най-удобните, които съм ползвала, са тези икейски и от този тип - хем между саксиите не бият на очи и се вписват в интериора, хем са със супер удобен достъп до цветята. Ако все пак трябва да е етажерка, по-добре тип стълба (с издаден напред долен рафт).

# 92
Ние имаме цветарник от Lidl
, но на него държа ниските цветя.
Харесва ми, защото не заема много място.

# 93
  • София, Bulgaria
Natt, и аз съм запалена цветарка, дори от 2 години колекционирам пеларгонии, демек мушката.
От опит ти казвам, че универсален цветарник, който да ти пасне, много трудно ще намериш.
Аз бих си проектирала според моите цветя и бих потърсила изпълнител. Дали ще е от метал или дърво или съчетание от двете... това вече е според твоите предпочитания и да си пасне в дома ти.
Аз съм си набелязала нещо такова, растенията могат да бъдат и малки и големи и както се вижда могат да са 1, 2..3..4.. секции, които да се ползват по единично или заедно.

А тези дървените, можете и сами да си направите, ако сте сръчни...В големите магазини продават материали.

# 94
Последния метален вариант е много красив.

# 95
И на мен ми харесва металният вариант.
Но ...е трудно изпълним. Трябва перфектни прави ъгли и абсолютно равен под, за да не се клати и да не се налага подлагане на нещо си. Погледнете на снимката - под средния цветарник и този до прозореца има луфт между него и пода.  За снимката няма значение, но в реалността има.

# 96
За мен основния недостатък е че заема много място, ако целта е да събереш повечко цветя.

# 97
Момичета, благодаря за отговорите! Много ми харесва металният цветарник показан от Томева, ама тук няма кой да ми изработи, и сигурно ще е много скъп. Искам нещо такова
да мога да събера 5-6 саксии

и да изглежда красиво Simple Smile.

# 98
Момичета, благодаря за отговорите! Много ми харесва металният цветарник показан от Томева, ама тук няма кой да ми изработи, и сигурно ще е много скъп. Искам нещо такова
Скрит текст:

да мога да събера 5-6 саксии

и да изглежда красиво Simple Smile.
Нещо такова може да ти свърши работа https://www.vivre.bg/p-844943/%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D1% … 1%82%D0%B0_edmund
https://www.vivre.bg/p-629800/%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D1% … &ch_id=887939

ПП: и тук има, но май не са твоя тип Simple Smile https://www.vidaxl.bg/g/6428/stojki-za-razstenija

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 12:58 от peneva_a

# 99
И на мен ми харесва металният вариант.
Но ...е трудно изпълним. Трябва перфектни прави ъгли и абсолютно равен под, за да не се клати и да не се налага подлагане на нещо си. Погледнете на снимката - под средния цветарник и този до прозореца има луфт между него и пода.  За снимката няма значение, но в реалността има.

Но проблем, ще му се сложат краченца на винт (като на пералните). Така е по-добре и за да не драска пода.

https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=%D0 … rc=-bICiA9cW0muLM

# 100
Като този цветарник има шкафчета за обувки (така се води) на две нива. По спомени в Практикер съм го виждала бял на цвят.

# 101
Томева, може или мъжът ти или водопроводчик да ти направи етажерка по твои размери от метални ВиК части-тръби и фитинги. Ще стане много индъстриал, но ти имаш винкел в къщи, така че няма да стои като кръпка.

Единственото, което май в БГ не се намира толкова лесно, са фланците - тези плоските за крачета и за закрепване на стената. Но не е невъзможно - в Ташев галванинг и в Ромстал съм виждала (на сайтовете им). За самите рафтове - дърво, МДФ, каквото ти душа иска. ВиК тръбите са яки, фитингите (свързващите елементи) също помагат за стабилността.

Металната етажерка на твоята снимка не е стабилна - няма ферми ли се казват, тези напречните, които пречат да се накланя и усуква. Тръбите (квадрат) са тънички, та примерно керамични саксии с пръст и подложка може и да не издържат. Иначе квадрат с различни размери се продава, ама ти трябва заварчик. По бул. Сливница от ляво, след Орион посока Околовръстното, съм виждала къщи със складове за метали, включително правели и огради ковано желязо.

Но с ВиК тръби на мен отдавна ми е мечта да сътворя нещо - няма кой обаче в къщи да ми съдейства за правенето.

# 102
# 103
Zvanche, благодаря, страхотни предложения! Ще отида до Юск да ги видя на живо и ще реша какво да купя. Още веднъж много благодаря на всички Simple Smile!

# 104
  • София, Bulgaria
Мандаринка,  хората продават такива етажерки. Във vivre.bg съм виждала и в други сайтове също.

Общи условия

Активация на акаунт