Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 48 409
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, присъединявам се към темата. Започнахме цялостен ремонт, до момента се справихме с баните, коридора, терасите и едната спалня.
На дневен ред е кухнята, като сменям цялото обзавеждане. Проблемът е, че помещението има много неправилна форма, и се колебая как да разположа мебелите - кухня, остров (ако реша да угодя на мъжа ми), диван, тв, маса за 6ма. Иска ми се така да разположа нещата, че да е хармонично усещането за стаята, и в същото време да не се получава например гърба на дивана да не е до стена или телевизорът да е твърде далеч от него.
Това са размерите, идеи Simple Smile?

Каква програма за интериорен дизайн ползвате? Изтеглих Room Sketcher, но 3D view и други опции са платени, а се съмнявам да я ползвам толкова много, че да си заслужава плащане на лиценза.

Изтегли си приложение Kitchen Planner или направо в сайта на Икеа.

Кухнята, въпреки неправилната форма, е бонбон за интериорен дизайн, според мен.
Там където са прозорчетата в хексагонална-лайк форма е идеално за маса за хранене. По дългата стена и правите ъгли - кухненските шкафове. Острова не го виждам в тази кухня. По стените трябва да са мебелите.

43 кв.м. - ама това само кухня ли е?!?

# 121
Не съм съгласна за хексагона и масата за хранене. В момента съм точно така и не е удобно.

# 122
  • пустинята Гоби
Масата може да не е завряна точно там, място бол във въпросната част на стаята. И за остров ще се намери такова, все пак са бая кв.м.

# 123
Да, така е, но amy_nka беше написала точно хексагона с прозорчетата, а не хексагона и пространството до него.

# 124
Имам спомен, че бях гледала обява със снимки на подобен кухньохол, ама не си спомням къде беше обсъждан - в тази тема или в имотните.

Както и да е, да си кажа мнението.

Според мен има 2 варианта:

1) Кухненският бокс с маса и евентуално остров да е веднага като се влезе, а холната част в хексагоналната част. Примерно веднага в дясно от входната врата по стената 290 см. да се сложи кухнята, нишата ще позволи и остров, а трапезна маса - срещу кухнята. Тогава диванът може да е напряко на кухнята, част от гърба да опира на стената 130 см. и по дългата 295 см. Телевизор - на нисък шкаф в еркерната част с прозорчетата. По-малък кът за сядане - 2 фотьойла с масичка могат да се сложат в ъгъла при балконския прозорец и врата. Предимствата на този вариант е това, че холната част ще бъде в най-светлата част на помещението с (евентуално) гледка през прозореца. Кухненско-трапезарната част ще бъде отделена. Недостатък - при влизане в помещението ще се минава през кухненско-трапезарната част, за да се стигне до холната част.
2) Обратният вариант - при влизане отдясно диван и срещу него телевизор. Кухненската част в еркерната част- кухненски шкафове по стената 295 см. и дори по съседната 140 см. Трапезна маса пред балконския прозорец и врата, между тях, заради еркерната част, сигурно и остров може да се побере, може да не е правоъгълен, може да е кръгъл или овален (примерно, само като идея, трябва да се разчертае с размери, за да се прецени). Предимство - не минаваш през кухнята, за да стигнеш до хола, телевизорът ще е на около 4 м. срещу дивана, което е съвсем ОК. Кухнята е близо до прозорци за проветряване (в допълнение към абсорбатора). Недостатък - холът е в тъмната част, а кухнята - в светлата част с много прозорци (и евентуално гледка).

И в двата варианта двете части са отделени и обособени достатъчно. Кое повече устройва конкретното семейство и кое повече им харесва - те си решават.

Аз по-скоро бих заложила на първия вариант, ако това беше мое жилище. Защото повече време се мотаем в хола, отколкото в кухнята. По-добре ми е на мен в светъл хол, в който могат и да се обособят 2 зони. Оттам се излиза и на балкон, където, ако има място, може и масичка и столове да се сложат, цветя, въобще приятно ще е погледът от къта пред балконския прозорец и врата, както и  от еркерната част да пада върху цветя, светлина и т.н. Но това са си моите лични предпочитания, подчертавам.

# 125
Хексагонът сам по себе си е супер за трапезария, ама в конкретната конфигурация е явно, че не е удобно. Аз бих направила следното:
- кухнята си остава където е, за остров май няма място, но може да е П-образна с маса/бар отпред. Хубавото на високия бар е, че крие самия плот, котлони и фурни. Но пък не е много удобен за хранене, а едно ниско крило е екстра за бързо хапване.
- Трапезарният кът е най долу, срещу вратата.
- Г - образен диван с дълга страна по дългата стена и къса успоредна на прозорците ( на половин - един метър отстояние)
- Секция/ТВшкаф на стената с дължина 295
- До прозорците в нишата на хексагона кът за четене:
https://cache1.24chasa.bg/Images/cache/218/Image_5979218_128_0.jpg

Естествено, всичко трябва да се напасне и прецизира.

Помещението е много голямо, но е малко трудно за функционално подреждане.

# 126
Да, така е, но amy_nka беше написала точно хексагона с прозорчетата, а не хексагона и пространството до него.

Елипсовидна маса, не кръгла, имах предвид. Laughing

Рисувайте, момичета, че стана трудно за разбиране... Simple Smile

Аз пак да попитам, това холо-кухня ли е или само кухня? Какво трябва да има в тази стая?

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 21:22 от amy_nka

# 127
Здравейте отново и благодаря за идеите Simple Smile!
Холо-кухня ще е , ще има кухня, маса за 6ма, тв, диван, масичка, биокамина. Петък /събота ще нахвърля на програма идеите, които давате, и ще ги кача за мнение Simple Smile
И аз мисля, че с тези чупки може да стане ефект, вместо дефект, но ще е по-мъчно отколкото стая с правилни размери.

# 128
  • София
Здравейте, отдавна чета и следя темата, но не се осмелявах да пиша. Днес се престраших Simple Smile Моето предложение на пръв поглед.

Определено кухнята трябва да е по индивидуален проект за конкретните размери. Може да не добавят шкафчета и плотове и под прозорците. Има много възможности. От мен това Simple Smile
(цветовете са стандартни от програмата, която ползвам, не съм залагала на интериорен дизайн, а на разположение на мебелите)

# 129
Не е лошо, стига да може да се направи - шахта за аспиратора, канал и т.н.

# 130
  • пустинята Гоби
И на мен ми харесва. Бих сложила голяма правоъгълна маса. Да се бутат 6 човека на кръгла, не ми се струва удобно.

# 131
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Имате ли представа от къде мога да се сдобия  с каталог на цветовете по RAL - онези тип "ветрило", които се дават за разглеждане по строителните хипермаркети? Много ми е нужен...

# 132
  • София
Понеже съм пропуснала новата тема и сега я поизчетох, бих искала да попитам tomeva- това къща ли е или сте в апартамент ново строителство? Благодаря.
Иначе интериорът Ви наистина е като от /и за/ списание за обзавеждане.

# 133
  • София, Bulgaria
Понеже съм пропуснала новата тема и сега я поизчетох, бих искала да попитам tomeva- това къща ли е или сте в апартамент ново строителство? Благодаря.
Иначе интериорът Ви наистина е като от /и за/ списание за обзавеждане.
Апартаментът е с голяма тераса, ново строителство.  Всъщност терасата беше основното ни изискване.. Предимство си беше, че не бяхме на зор да се местим и имаше възможност да си обмисляме нещата. Много идеи, след като отлежаха отпаднаха.  Не е без значение е, че имаме и много опит, а работата ни е такава, че имам възможност да виждам реализирани идеи и стилове и да преценя, кое е моето и кое въпреки,  че ми харесва , реализирано изглежда бутафорно.
Разполагайки с време, успях да си намеря нещата, които ми трябват на добри цени. Всичко е в средния бюджет.
И да ви заредя с настроение ви показвам, коледна елха на стената, която сами си направихме.  

# 134
Здравейте, бихте ли ми препоръчали фирма за изработка на трапезарна маса? От тази, която работи останалите ми мебели, първо се опитаха да ме насочат към готово решение, а след това ми обявиха цена, с която целят да ме откажат.

Общи условия

Активация на акаунт