Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 48 504
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Има правила за поставяне на картини, но те са доста как да кажа - широкообхватни. Според свекърва ми (художник) следва да са на нивото на очите, но у тях не всичко е поставено така, важното е да не е много нагоре или надолу все пак. Вкъщи имаме доста картини, гледаме да си пасват една на друга, както и на основните цветове на стаята. Ако са повече от една е добре да не са разположени хаотично и да са близо една до друга, но разбира се всичко е много индивидуално.

Показаните картини за мен си отиват, въпросът е къде точно ще се сложат и как,  и дали до тях ще има други.

Благодаря за мнението !
Едната картина я имам у дома и стои ето така на стената :

Скрит текст:

Искам да сложа нещо между нея и тръбите на парното и ми се иска да е вертикална.

# 316
  • пустинята Гоби
Малко ми е трудно да се ориентирам в цялата стена, защото все пак картините са акцент в цялата стая, а не само в показано парче. Зависи и какво има под тях. Няма ли да е много забутана в ъгъла втората картина?

# 317
Малко ми е трудно да се ориентирам в цялата стена, защото все пак картините са акцент в цялата стая, а не само в показано парче. Зависи и какво има под тях. Няма ли да е много забутана в ъгъла втората картина?

Има диван отдолу, а между картината и тръбите има доста място.

# 318
  • пустинята Гоби
Щом има диван отдолу ще е идеално:
Скрит текст:

# 319
Според мен няма място за друга картина, освен ако тази не се измести към вътрешноста на стаята. Горния пример е много показателен- може да се сложат близо картини, може едната да е вертикална, но височината им да стане еднаква и да има симетрия. Разбира се и стила да е подобен.
Да са в еднакви, или много близки по вид и стил рамки...

# 320
  • пустинята Гоби
Хич не е задължително височината на едната да е колкото ширината на другата. Хармония трябва естествено, но дотам.
Скрит текст:

Като не се вижда дивана не може да се прецени нищо. Дали да се слага до нея, дали под нея, дали изобщо има нужда от друга картина(вероятно има, защото явно потребителката вижда, че картината не запълва добре пространството)

# 321
Показаните “картини” са в един стил и е приемливо да не са в един размер. Но на Veracruz ситуацията изобщо не е такава, освен че и двете са пейзажи.

# 322
  • пустинята Гоби
Като слагаш картини една до друга, най-добре е да са рисувани от един автор, точно с цел да са една до друга. Естествено обаче и това не е задължително. Няма да давам повече примери, че не ми се влиза в обяснителен режим.

# 323
Благодаря за всички мнения по моя казус Simple Smile
Качвам една снимка на която се вижда и диванът и околните неща, за да се ориентирате.

Скрит текст:
Аз мисля, че една вертикална картина ми трябва за онова пространство, което стои празно .

# 324
От тази снимка не мога да дам мнение за картината. Може би, че рафтчетата са излишни. Особено онова, което е много високо поставено.

# 325
  • Пловдив
Картината е разположена твърде високо.Разстоянието от тавана до картината е по-малко от това до дивана и създава дисбаланс.Сложете на нейно място вертикалната,а тази равнете по-долния ръб на верникалната.

# 326
Картината е разположена твърде високо.Разстоянието от тавана до картината е по-малко от това до дивана и създава дисбаланс.Сложете на нейно място вертикалната,а тази равнете по-долния ръб на верникалната.

И аз това си мислех. Благодаря !

# 327
Aз пък  мисля, че не ти трябва нищо,не го разбирам този стремеж да запълниш всяко празно пространство.

# 328
  • Пловдив
Не исках да навлизам в подробности дали там е мястото на малките рафтчета.Просто съвет как да сложи още една картина,за която явно има желание.

# 329
  • пустинята Гоби
Слагаш си верикалната картина и приключваш.

Не виждам изобщо запълване на всяко празно пространство в момента, а желание да се уравновесят нещата сложени зад дивана.

Общи условия

Активация на акаунт