Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 556
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Бих искала да помоля за помощ. Закупихме апартамент, в който ще ремонтираме кухнята. Тя трябва да стане кухня с място за хранене и хол. Мястото е ограничено. Бих искала да имам компактна кухня, в която да има маса с 4 стола и място за разпускане. Уточнявам, че мивката е в нисшата. Според вас, има ли място за остров или висока колона? Мястото за диван с лежанка или по-скоро самостоятелен диван/пейка? Не си падам по кухненските ъгли с маса и бих искала да го избегна. Прилагам схема на стаята и ще бъда изключително благодарна за идеи.

А, къде е вратата? От къде се влиза?

За тесните шкафове за обувки... Ние си разрешихме проблема с две тесни гардеробчета от Виденов за по 80 лв. Дълбочина 28 см. Мислехме да комплектоваме купувайки на части портманто, после се отказахме и взехме две гардеробчета Сънсет + една закачалка за стена със същия цвят. Отделно купихме и пейка ракла от Практикер за 50 лв, която сложихме под закачалката. Просто беше излишно да купуваме шкаф за обувки. По-функционално излиза още един гардероб.

# 496
Marchelsi, а столовете удобни ли са - хвърлила съм им око за балкона? И стабилни ли са - да не им се разкекерчват краката, като седнеш и се облегнеш по-лежерно?

# 497
И аз ги имам тези столове на терасата и точно тази масичка бях харесала и затова се сетих да я предложа. Много са удобни столовете с някоя мека възглавница на тях. Като ги взимате обаче искайте в магазина да си ги сглобите и да видите дали са равни краката им и да не се клатят, защото на нас така ни се наложи да пробваме сигурно 5 стола докато уцелим с равни крачета да не се клати. Все някое от крачетата не беше колкото другите.

# 498
Здравейте Simple Smile Чудя се какво да правя с избора на щори и реших да се посъветвам с вас. Става дума за всекидневната ни. По принцип много ми се искаше да сложа пердета, но радиаторът е точно под прозореца и освен това до него от лявата му страна ще е подов климатик: има сложени тръби, купен е, просто ще го монтираме лятото и не може да се премести. Перде до долу ще се "вее" от него, а късо не ми харесва. И стигаме до щорите. Много се чудя дали да са текстилни вертикални или Ден и нощ. В стаята основните цветове са бяло, светло сиво и тъмно синьо и предполагам, че ще избера някакви бяло и тъмно синьо, ако намеря от вида, на който се спра. В момента сме с щори за 5лв от Икея, защото трябваше да сложим нещо преди да се нанесем, а отсрещният блок е доста близко Grinning, но вече почвам да търся "постоянни". Какво бихте ме посъветвали? Имам и цветя и най-левият прозорец ще е през деня с вдигната/прибрана щора. Прозорецът е с 2 отваряеми крила и голям неотварям в средата. Има и балконска врата на другата стена.

Скрит текст:

# 499
Никога няма да сложа вертикални в дома си, прекалено офисно е.

Иначе съм с "ден и нощ" и съм доволна. Не, че много ползвам средното положение. Но и обикновени роло щори пак препоръчвам с две ръце.

# 500
  • софия
Бих сложила римски щори.

# 501
И на мен не ми харесват вертикалните щори, аз съм за римски щори
Скрит текст:

и ако бюджета позволява дървени, биха си паснали перфектно с хубавият ви паркет
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 15:26 от AnMary

# 502
  • пустинята Гоби
И аз харесвам римски щори, ще си слагам вкъщи на вратите, но не си харесах цвят.

Иначе у дома съм с подов климатик, който е точно под прозореца, но реших, че няма да му робувам - сложих си пердета. Или не ги дърпам нощем, или им слагам магнити. Само, че на улицата пред нас има дървета и съм на предпоследен етаж, та не ме гледат чак толкова хора. Някои от съседите отсреща са си решили проблема като са си матирали стъклата, ама на мен не ми пука особено, дърпам си пердетата до климатика - достатъчно ми е.

Климатикът не вее пердетата, защото изобщо не се слагат пред него, ще му пречат със сигурност.

# 503
MayBach
, благодаря за вариантите. Първият вариант с ментовия цвят много ми хареса. Как по-точно се води самият цвят, защото мисля, че в комбинация с бяло ще донесе светлина в стаята? Под компактна разбирам максимално удобна кухня, обособено място за хранене и холна част. Според вас дали позициониране на каквото и да е (на снимките е масата), в зоната на "пътеката" между двете врати няма да попречи?
И ако цветът е мента, то какъв цвят стени би отивало - бяло, бледо жълто?

# 504
На мен римски щори ми изглеждат разпасано. Като някакви нагънати платна. Ден и нощ са по изчистени. Аз за тази южна стая, бих сложа обаче, външни ролетни щори задължително. През лятото ще ви е много топло без ролетни.

# 505
За лятото са измислени климатици, аз не харесвам и външни ролетни щори. Съседите в кооперацията с/у нас имат и при всяко сваляне и вдигане се чува ужасен шум. Майка ми също има и е голям проблем с почистването.

# 506
Сваляне и вдигане се случва два пъти на ден. Иначе са шумни, да, но се преживява. Чистенето при неотваряем прозорец е невъзможно, ако не ги разглобиш, но въпреки това ги предпочитам за топли, слънчеви стаи пред постоянно пуснат климатик.

# 507
  • пустинята Гоби
Как разбра, че стаята е южна (потребителката не е споменала) - по слънцето ли?

# 508
Как разбра, че стаята е южна (потребителката не е споменала) - по слънцето ли?

Да. Ако снимката е от сега, зима, то от запад слънцето ще пада под друг ъгъл, щото е по-ниско, а на тази снимка, влиза перпендикулярно, за това си мисля, че е от юг.

# 509
  • Canada
Римски щори стоят по-добре. Нито ден и нощ ми харесват, нито вертикални. И аз мисля, че са много "офисни".

Общи условия

Активация на акаунт