Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 497
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
  • София
MayBach
, благодаря за вариантите. Първият вариант с ментовия цвят много ми хареса. Как по-точно се води самият цвят, защото мисля, че в комбинация с бяло ще донесе светлина в стаята? Под компактна разбирам максимално удобна кухня, обособено място за хранене и холна част. Според вас дали позициониране на каквото и да е (на снимките е масата), в зоната на "пътеката" между двете врати няма да попречи?
И ако цветът е мента, то какъв цвят стени би отивало - бяло, бледо жълто?
izgaria6tata, честно казано, не знам - така на снимката цветът ми прилича да е нещо около 6019 по RAL, но мебелистът, който ще ви прави кухнята, със сигурност ще има карнетки и ще можете на място и на вашето осветление да прецените дали ще е подходящ. Ще го наложите и на други цветове, за да прецените за стените дали някакъв cream цвят, бяло или, примерно, слонова кост. Така по чертеж е трудно да се прецени, на различно изложение и осветеност цветовете изглеждат различно.
Относно масата, ако не е голяма, не е задължително да е точно пред вратата, може да е разположена повече към Г-то на кухнята, примерно като на снимките. Да, помещението е сравнително малко и щом държите на отделна трапезарна маса, ще се наложи известен компромис с линиите на минаване.

# 511
Външните ролетни щори пазят не само от слънце и съседи, а и от шум. При нас са задължителни.
Ако римските щори са пуснати(за да не ги виждат съседите, че и това беше споменато) ще изглежда като обикновено парче плат закачено от двете страни на прозореца, но е добър вариант  за да се присъедини и вратата на терасата.
Аз лично съм за външни щори + вътрешни леки и ефирни пердета, които леко да са повдигнати, когато се ползва радиатора и климатика. При желание- и по- плътни завеси, но само ако обстановката го позволява.

# 512
Слава богу, че живея на сравнително тихо място, а и лятото няма как външните щори да ни предпазят от влагата по морето. Климатика си остава най добрият вариант за мен.

# 513
Не бях мислила за римски, но ме замислихте. Щом вертикалните са "офисни" ще отпаднат. Виждала съм доста и по жилища, но наистина не съм 100% сигурна, че ме кефят. Стаята е югозападна, през лятото започва да пече след 12 на обяд. Не сме живяли още там лятно време, защото правехме ремонта, но не ни се стори чак много горещо. Но климатик ще има със сигурност мисля, че ще ни е достатъчен за охлаждане. За момента не мислим за външни щори, не ми харесват. Аз реално искам нещо колкото да не ни гледат хората. Иначе е ужасно тихо, то реално е малък, частен паркинг на блока и влизат 10 коли сутрин и вечер, почти няма движение. Живяла съм под наем на 1ва линия на булевард- е там наистина си имаше нужди от външни щори, беше лудница 24/7.
Нямам проблем със светлината, обичам да ми е светло Simple Smile

# 514
Ние сложихме вътрешни роло щори на прозорците и тънко перде над тях.
През деня пердето спира видимоста, а вечер се спускат щорите като пуснем осветлението.
Този вариант ми е много практичен за сега. Роло щорите може да са полупрозрачни или блекаут, вторите спират напълно светлината, а първите не толкова, но пак няма да ви виждат комшиите. Има и с различни механизми, водачи и т.н. от други магазини или по поръчка Ние взехме от тези и ги поставихме сами:
https://jysk.bg/za-prozoreca/roletni-schori/zatmnena/schora-zatm … ivokafyava/family.
След две три години много лесно ще ги сменя и няма да ги мисля...

# 515
Ние сложихме вътрешни роло щори на прозорците и тънко перде над тях.
През деня пердето спира видимоста, а вечер се спускат щорите като пуснем осветлението.

+1

Същото. Вече втори апартамент правя така и съм много доволна.
Да не говорим, че при мен кутията на ролката и водачите са 1:1 на цвят с дограмата (ефектът е като на снимката), но при мен и самата материя пасва идеално и се слива с дограмата. Уточнявам, защото съм виждала и тъмно кафяви водачи и кутия и е много по-грозно (втората снимка).

# 516
  • София
Момичета, здравейте! Искам да си купя кожа, завивка. Но никъде не намирам такава, каквато искам. Всички са едно грозни и не достатъчно пухкави. Търся подобно

# 517
Момичета, здравейте! Искам да си купя кожа, завивка. Но никъде не намирам такава, каквато искам. Всички са едно грозни и не достатъчно пухкави. Търся подобно

Това ми изглежда на естествена кожа и мисля, че ще е доста скъпо .. Може да се разровиш в amazon или aliexpress и да порърсиш. После ако нещо ти допадне на снимка на обявата да погледнеш коментарите и снимките от клиенти към него.

# 518
  • тук и там
Имам спомен че съм гледала преди  1-2 години  подобни  завивки,меки и добро качество в немското Айко.Може и в БГ да има.(помня че  в периода покрай Коледа ги гледах,но отдавна беше..).

# 519
  • София
+1
Същото. Вече втори апартамент правя така и съм много доволна.
Черна станция, професионално с ремонти/обзавеждане/дизайн ли се занимавате?

# 520
Не, лаик любител съм. Инженерка с многостранен опит и здрав разум.

# 521
Не, лаик любител съм. Инженерка с многостранен опит и здрав разум.
Ей това е най-важното, като човек си планира и прави ремонт Wink

# 522
Здравейте. Някой може ли да ми каже от къде мога да намеря подобен килим на този?

Поръчах от вивре килими за кухнята и за спалнята, но този който поръчах за хола се оказа пълен боклук, а и не е такава разцветка..

# 523
# 524

Някой питаше и за "охлювния" килим от въже. Гледам има и такъв подобен в Юска.

Общи условия

Активация на акаунт