ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 560
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Малкият май е с розеола, на 4-тия ден избиха ситни червени петънца по корема, гърдите и слабините, още вдига темп, но не толкова висока.
Патенце, баткото съм го изследвала за глисти, защото бяха плъзнали в градината. Едно стъкълце не е показателно, на мен ни искаха поне три от различни дни, защото остриците като снасяли яйца, не било всеки ден и нямало да излезе от едно стъкълце. Тоест дори да е чисто, не било гаранция. Иначе остриците са дребни ситни, обикновено децата ги сърби дупето. Ако имаш съмнения спазвайте строга хигиена като сменяте памперса, че после пада яко дезинфекциране на целия апартамент по няколко пъти на ден ако някой друг се зарази.

# 181
  • София
Да попитам, имате ли пречистватели за въздух, какви марки и доволни ли сте? Баткото ми се оказа с бактерии в носа, паразити в кръвта + алергична реакция граничеща с астма...направо съм в шок и спешно се налага да се погрижа за домашния въздух...То и малкото е със същата бактерия в носа, но явно по-силен организъм и ще се справи без антибиотици...за сега.

# 182
Ditmade как така паразити в кръвта. Иначе ние сме с пречиствател на въздуха, комбинирано с овлжнител на Филипс. Доста парички вложихме, но сме доволни, тъй като голямата много често имаше сериозни проблеми с носа, които след това стигаха до отит и беше постоянно на антибиотици.
Milk-choc, да точно розеолата я водят тридневната треска. При голямата като изби обрива и температурата започна да спада. Надявам се вече сте добре.

# 183
  • София
Ами не знам дали са в кръвта,но с кръвен тест се откриха - микоплазма пневмоние...Не съм наясно точно , но от това което изчетох си е гадна работа + moraxela  в носа..направо ми писна вече. Хем на Унг ходихме и той почти ми се скара,че не сме за него , а за пулмолог. Е добре, че беше тоя  пулмолог да пусне изслвдване на носен секрет, че явно унг-то не е в неговата компетенция тоя нос...
Все тая спирам да се ядосвам че много нерви похабих. Филипс викаш...колебая се между филипс дайкин и xiomi... Голям спор с мъжа ми, хич не ми ее дават 1000 лева за дайкин, но според него най-добър бил...
Milk-choc, две познати дечица я караха наскоро,точно по същия начин. Явно е това. Дано бързо се оправи!

# 184
Здравейте, интересувам се има ли запознати с темата хемангиоми. Разказвам накратко историята. Някъде 3 седмици след раждането забелязахме,че се е образувал хемангиом на гръбчето (по-малък от 1 стотинка е), педиатърът каза да изчакаме сам да се махне. Той не расте и към днешна дата - вече е на 18м., но не забелязвам и да намалява.Стои си със същите размери. Притеснява ме следното преди около 2месеца (тя беше на 14м) се появи нов с големината на убождане от игла на нослето, близо до окото. Сега видях,че също има нов на краченцето, отново много малък колкото убождане от игла.Понеже изчетох някакви теми и се филмирах за съществуването на вътрешни хемангиоми, моля ако някой има опит, нека сподели.
Благодаря 🙏🙏🙏

# 185
  • WonderLand
Ditmade, ние сме с Xiomi пречиствател от една година, но не знам как да разбера доволни ли сме или не, не знам какво да гледам. Ако съдя по коефициентите на фпч, които показва самия уред, то те винаги са ниски, ако пусна сешоара, изгоря нещо в кухнята или отворя прозореца например вдига числото, включва се макс за няколко минути. Тих е, има нощен режим и изобщо не го усещам като работи. Държим го в спалнята, защото там спим, и реално в тази стая най-много време прекарваме. Не знам, ако се сетиш нещо да питаш казвай.
Аз искам да се оплача, че малкия е в сънна регресия и направо ми разказва играта, все едно някой е сменил детето ми. Освен това изведнъж се сдоби с някаква неубоздана енергия - тича, скача, катери се, преди беше много спокоен, започна и по-сложни изречения да прави, да казва Р, да изговаря думите правилно. Наблюдавам скок в растежа, но това със съня просто ме разбива. Някой минал ли е вече през такова нещо?

# 186
И ние сме с xiaomi тази зима, не знам как да разбера дали сме доволни, нашият е в хола, там стоим най-много време. Взехме го 350 лв.
Дитмейд, каката имаше тази мораксела в носа, еййй няма изчистване, колко АБ капки и АБ изпи, то не бяха секрети, кашлици, гадна работа, дано бързо се оправите.
Бебка спря да спи на обяд по няколко часа, дремне час най-много и не иска повече. Изобщо не е от поспаливите, ляга в 23,30, става в 8,30-9,30 и на обяд ако спи час,.това е. Но сега много не се изморява...

# 187
33hope, ние имахме хемангиом на главичката отзад и на бузата. Но правихме лечение с Хемангиол и слава богу изчезнаха. Съветвам те ако те притесняват д направиш консултация с някой по-запознат с хемангиомите, защото масово педиатрите не са. Препоръчвам доц, Рада Маркова, доц. Казанджиева (дерматолог)

# 188
Ние преди 2 седмици се сдобихме с причиствател на Xiaomi, мъжът ми го взе за около 350лв. Това, което ме дразни е че е много голям, но сигурно всички са такива. И аз не знам доволни ли сме, може би като тръгнем да сменяме филтъра ще разберем (по мръсотията вътре). Ние сме с камина в хола и сега я палим почти всеки ден, та за това го купихме. Понякога показва 30 единици замърсяване (не знам какво точно значи това), но през повечето време е в диапазона 5-10.
Пожелавам бързо оздравяване на малчуганите,  вярвам че всичко ще бъде наред.

# 189
  • София
Много ви благодаря. Май и аз ще се насоча към xiaomi ( въпреки, че имам такъв телефон и просто по-глупав телефон никога не съм имала). Мъжа ми иска daikin, че филтъра се сменял на 10 години, обаче той струва 1000 лева...и имаме спор. Мисля и за филипс, но там май е повече пари за марка отколкото за качество....
Silver,  при нас от известно време също е така. Аз обаче го отдавам на баткото, защото той много го провокира (което в този момент ме побърква, защото с тия кашлици и двамата ме съсипват просто). Нощем обаче се успокои. До скоро спяхме закачени, но от седмица някъде се кърмим по веднъж нощем и веднъж сутрин. Общо взето, ако не получи пристъп на кашлица, нощта е прилична. На ръба е на буквата Р и Л, казва изречения от повече от една дума (за сравнение, баткото още не може да казва тези букви, но децата са различни). При нас забелязвам нещо, което не съм го имала с баткото. Ако не получи нещо веднага на секундата, започва да крещи с цяло гърло и преминава в рев . Направо ме стъписва. Опитвам се да не му угаждам за щяло и нещяло, обаче то това е страшна работа.

# 190
  • WonderLand
Ditmade, и при нас го има това пищене и ме съсипвааа. Вчера така пищя на стълбите в блока, че излязоха трима съседи да видят какво става, едната съседка да пита как да помогне, другата просълзена да ме пита "ама какво му правите на това дете, че така пищи, оставете го на мира", а третия ей така да види сеира. Зора му беше, че искаше да го нося по стълбите, ама той е 12 кила магаре, а ние сме на четвъртия етаж без асансьор. И за това пищя 20 минути толкова драматично. Просто го оставям да реве, той за всичко е така, абсолютно всичко.

# 191
  • София
Същата работа..., Дано мине скоро това чудо, че ме е срам от хората в блока хаха.

# 192
Хаха, не сте сами! При нас крещенето е придружено със свличане и полягване на земята във всякакви условия, за най-малкото. Онзи ден прасе прибрах от разходката. То да си играе, че да се изцапоти, ами тя се тръшка по улиците и площадките Stuck Out Tongue Winking Eye Опитвам се да запазя самообладание и всъщност по-изнервяща е хорската реакция. По байтошово не е имало такива деца Grinning

# 193
Като казвате, онзи ден ме пита една баба, защо лежи на земята и не иска да върви. И аз й викам, защото е на година и половина и предпочита да лежи на земята. И тя - а то е малко дете и замина.

# 194
  • София
Здравейте!
Отдавна не съм писала, чета ви!
Милк, надявам се скоро да преборите бактериите, не сме имали подобни преживявания с каките.
Дитмейд, ние сме с пречиствател winix , но е с доста скромна цена в сравнение с Дайкин, 430 лв. Не мога да дам все още отзиви, от 2 седмици е, но е мн безшумен и лек. Нашата идея е да го местим между хола и детската , от съседния квартал  вечер се носят на талази миризмите на изгорели боклуци, но машинката ги тушира успешно. Същата марка закупиха и в училище при средната щерка.
Ние също още се кърмим, вчера мн ме ухапа, още боли...искам вече да спи цяла нощ , но се буди често. Заспива в 23,23:30 до към 9, но между 7-9 сутринта спим закачени. Денем спи час ако сме у нас и час и половина ако е в количката.
От 10 дни настоява да се храни сама, без да изяжда някакви количества, оставям я колкото иска.
Ваксини имаме още, след НГ ще ги сложим. Изкарахме и Ковид всички, леко мина.
Сега всички са във ваканция, в очакване на празниците.
Желая на всички болни бързо оздравяване, весели и спокойни празници!

Общи условия

Активация на акаунт