ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 557
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
  • WonderLand
Значи не се поддавай на подобни провокации. Мъжа ти като толкова знае да си беше отворил устата. Детенцето ти е добре, не се притеснявай.

# 166
Да, съвсем нормална реакция на ваксината е за мен. Моя направи след тази за шарките. Пак така температура два дни и после спря. Майките все се притесняваме за нещо Hug иначе аз отложих тази последната ваксина за догодина. Близки са дали положителни проби преди два дни. Добре, че не сме се виждали две седмици. Карантина по празниците не ми се кара Scream

# 167
Радвам се, че вече всичко е наред след ваксината.

Аз искам да попитам по опитните майки за предположения! Днес дъщеря ми цял ден се чеше по дупето, за първи път го прави. Оглеждам акото и дупето за бели неща, острижи, глисти, но нищо не се вижда. Какво може да е? Да звъня ли на лекар, да чакам ли. Моля за съвет.

# 168
Аз не съм от опитните, но мога да кажа, че нашата девойка също се опипва, ама отпред, но не бих го нарекла чесане. И аз оглеждах, нито е възпалено, нито има нещо притеснително,  но тя се пипа. Майка ми е педагог, каза, че така се изучавали децата. И педиатърката така каза онзи ден.
Аз да споделя за Коледа. Ние купихме от онези дървените люлеещи се кончета. Имаше в Лидл за 50лв. И една магнитна дъска, защото малката освен, че е надраскала всички стени и шкафове, много обича да си играе с магнитчетата от пътуванията ни. Лелята ще й подари магнити с животни да си ги лепи. И надеждата е, че творенията от стените ще се прехвърлят на дъската... Grinning

# 169
Моят малчунган вчера се събуди сутринта с темп 38.1, в последствие нощес вдигна 40.5 (при все, че бях пъхнала свещичка Ефералган), дадох Нурофен, днес пак ми вдигна 40 градуса още от 11 ч сутринта, пак дадох Нурофен. Някоя мама с опит с този вирус? Педиатърката го видя, каза вирус сто процента (няма секрети, гърло, чисти дробове, ПКК добре, с леко занижени левкоцити, ЦРП в норма). Ама такава висока темп баткото никога не ми е вдигал, че и посред бял ден. И много го втриса преди да я вдигне, направо се тресе, та сметнах, че не са удачни студени компреси. Не се влияе парацетамол, само Нурофен, имам и хексалгин за всеки случай. Давам и Вит ц и хомеопатии, ама какво е това чудо? Кога да го очаквам да мине?

# 170
Milk choc ,аз с белтък на крачетата пробва ли да я свалиш ?

# 171
Как се прави това с белтъка?

# 172
Как се прави това с белтъка?
само белтък , мажеш крачетата долу ходилата , слагаш чорапки и така да спи с тях. Аз така свалях температура,  без да е рязко

# 173
Дали е ефикасен този белтък, понеже в момента панадол - нула ефект, Хексалгин- смъкна от 39.5 на 38.1 и толкоз, само Нурофен смъкна успешно и то за няколко часа само и пак вдигна (вдига си 40 от раз). Че де чудя вече как да спасявам положението- оцет ли, белтък ли... щом Хексалгинът не подейства

# 174
По това, което описвате много прилича на “тридневната треска” при децата, много висока температура, никакви други симптоми и леко понижени левкоцити. Дъщеря ми беше така и наистина след третия ден температурата просто мина. На дъщеря ми, понеже вдига много висока температура душ с вода около 37 37.5 градуса много помага и облекчава.

# 175
Ние също имахме случай, в който Панадол, Еферарган, Хексалгин,Миг джюниър не помагаха. Бани с хладка вода и Нурофен...
Много течности, предлагах АМ основно...
Бързо оздравяване!

# 176
Milc-choc аз също предлагамбаня с хладка вода. Баткото заради зъб ми вдигна на няколко пъти 39+ и с хексалгин и хладък душ успявах да смъкна, но внимателно да не направи гърч от рязко спадане на температурата затова и водата трябва да е по-топличка първоначално и после намаляваш топлината до нормална.

# 177
Благодаря ви, момичета, снощи след дълъг душ и Нурофен спа добре, цели 13 часа не вдигна темп, днес сутринта към 11 ч пак удари 39 и дадох Нурофен, ама го усещам, че скоро ще вдига отново. Каква е тази тридневна треска? На такова ми прилича и на мен... аз баткото го оставях навремето да си ходи с темп и много бързо се оправяше, но той над 38,6 ми е вдигал само веднъж.... това малкото направо ме срази, докато мигна и е вдигнал 40. Изпи повече Нурофен от батко си за целия му живот досега. Освен това Нурофен баткото го държеше по 12 часа, с малкото сега на 4-тия час пак вдига. Голяма треска, голямо чудо!

# 178
Milk-choc как е малкия?
Аз съм се хвърлила в чуденка. Есна мама сподели че наглежда детето за глисти и аз сутринта като сменях памперса на малката се загледах, че на дупето й имаше бяло като топченца. Лошото е че чак после се замислих дали това не са яйца на глисти или е нещо от памперса? Сега казах на мъж ми да вземе стъкълце утре да пуснем изследване ама ссега не спира да ме гложде. Имаше мама, която беше писала, че имали глисти моля да сподели малко инфо Simple Smile

# 179
При нас има такива бели неща, но са от памперса.

Общи условия

Активация на акаунт