ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 546
  • 763
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Баткото донесе някаква гадост от градината...и вечв месец и половина сме ту добре, ту отново зле.. направо откачам. Колкото до айряна, аз така отбих баткото, но този сладур отказва всичко. И айрян и шише с каквото и да е в него. Няма биба, така и не я прие. А да го приспива нкяой друг вечер е направо мисия невъзможна, крещи реве до посиняване. Но няма как,ще се борим, само да се стегнем малко здравословно, че и четиримата се влачим с тия сополи дълго време ..

# 151
Здравейте! Чета ви, но рядко се емвам да пиша.
Живеем си изолирани и ние и излизаме само с 1 детенце. Ходим само по празни площадки.
Края на лятото скъсах менискус и се налага операция, която отложих на своя глава заради пандемията. Ходя и нямам болки ако го пазя коляното и внимавам, ама операцията си чака и заради нея се променят и плановете за второ, но да сме живи и здрави, пък по-нататък ще го вместим Simple Smile
SilverDream,  някъде бях чела за семките на ябълките, че съдържали нещо токсично в много малки количества и не било ок да се ядат.
С яденето сме добре, ама е в много кофти период на тръшкане, направо е нетърпима в някои дни. И навън се тръшка по земята и вкъщи, ама стискаме зъби и чакаме да отмине, че методите са противоречиви. Опитвам се да игнорирам и разсейвам с друго, но не отстъпвам да дам каквото иска, че ще стане по-лошо.
Та това от мен.
Пазете се и да сте здрави всички!

# 152
  • WonderLand
Pinks, знам за ябълките, обаче то детето толкова настървено ги яде наред, че не всеки път мога да му измъкна ябълката навреме и да махна семките. Държа измити плодове в една купа на достъпно място и се самообслужва човека. Но не дъвче много много и често си излизат цели семките накрая.

# 153
Предположих, че знаеш Simple Smile но все пак реших да не подмина.
Аз пък имам зор с плодовете. Преди си ядеше банани, ябълки и от месец насам не иска и да види. Хапва и плюе, а киви и мандарини изобщо не желае и да опита. Пробутвам плодове само с кисело мляко. И на сок не иска дори. Разигравам театри да ям пред нея и да се правя на разсеяна, та да дойде да иска, ама тя идва и започва да храни мен Simple Smile

# 154
Мая, как го правиш този айрян и в какво шише го слагаш? Колко му е трайността преди да вкисне? Търся си варианти да отбивам защото по цял ден и нощ почна да ми виси на гърдите. Обмислям варианта да се мажа с нещо кисело или горчиво ако не желае да се отбие скоро. Дано като я отбия да прояде малко повече храна...

Момичета, споделете някой трик да я върна да си спинка в нейното легло... Всичко вече ме боли. От както махнахме бибата не знам преди колко време вече изобщо не иска да спи там, слиза и идва при нас. Буди се като я оставя и почва рев. 🤯

За храненето: давам и сама да се храни защото иначе и трохичка няма да изяде. Дъвче, въпреки че отдолу има само 2 зъба но гледам всичко което е твърдо и не е хляб да режа на ленти.

# 155
  • София
Аз на баткото махнах бибата след като го отбих. Това ме спаси, ако и този искаше биба...нещата сигурно нямаше да са толкова трудни. За спането на друго легло...ние даже нямаме друго, той си спи при мен и така ми е по-лесно да го обслужвам. Ще го местя догодина. Батко му го преместих на 3.

# 156
Мая, как го правиш този айрян и в какво шише го слагаш? Колко му е трайността преди да вкисне? Търся си варианти да отбивам защото по цял ден и нощ почна да ми виси на гърдите. Обмислям варианта да се мажа с нещо кисело или горчиво ако не желае да се отбие скоро. Дано като я отбия да прояде малко повече храна...

На око го правя, някъде до чертата на 120 мл слагам кисело мляко и добавям вода и една малка лъжичка захар. Давам го в бебешко шише Авент с биберон. Пробвах и с други шишета с накрайници всякакви, но само така иска. Иначе през деня си пие от други шишета и от чаша, но за приспиване само с бебешко. Аз го правя и пие веднага, за през нощта го правя преди да си легна към 22ч, до сутринта е изпито. Понякога две шишета правя за нощта, ако едното не изпие на сутринта го хвърлям.
Пп. Знам, че не е добре да слагам захар, но за сега това ми е единственият вариант. Той не яде иначе храни със захар.

# 157
Аз махнах биберона още на 10 месеца, след това махах кърмения (все още е на едно кърмене вечер преди лягане) без проблем, въпросът е да се заредиш с нерви за няколко нощи и да уцелиш тактика как да го успокоиш без биба и без гърда

# 158
Момичета , вчера сложихме последната шествалентна ваксина (четвърти прием). Нашата педиатърка е абсолютно безотговорна, а и ние с мъжа ми си мълчим, защото сме прости. В никакъв случай не исках да я слагам, тя ни обеди, че сме здрави и че и малката е здрава (след преслушване). Резултатът е 38 - 38.5 температура цяла нощ, през деня нямаше, но към 16ч пак вдигна около 38. Като се събуди от следобедния сън цялата се разтресе и почна да плаче, 30 мин не можем да я успокоим. Сега дадохме панадол и утихна, но не ми се мисли колко ще вдигне тази нощ.
До сега не е давала подобни реакции към ваксина, страх ме е, че си повредих детето Sad
Начетох се на големи страхотии в нета, дори не искам да ги изричам. Нали знаете поговорката "моли се да не ти се случи това, което майка ти ти мисли". Вие имахте ли подобна реакция към Синфлорикс?

# 159
  • WonderLand
Евчето, а тя според теб здрава ли беше? Вие с таткото здрави ли бяхте според теб?
Аз ако имам съмнение, че малкия е болен или ние с таткото сме болни не давам да го боцкат. Ако имам съмнение водя първо при Стаменов. Ако смятам, че е здрав и ние също, тогава се доверявам на педи и го ваксинирам. Сега ваксините не са забранени и ако наистина не е имала симптоми, значи педи няма вина.
Напълно възможно е да е била здрава, но да е спаднал имунитета и затова да има реакция. При нас също е имало реакция температура след Синфлорикс, нормално е да има реакция, не е нещо нетипично.

# 160
Evcheto1, успокой се. Това е съвсем нормална имунна реакция на организма. При нас беше същата работа след последния прием. Вероятно утре нищо няма да й има, ако е от нея. Не чети за ваксините, че е страшно, не си го причинявай.

# 161
Имам позната лекарка- бивш главен имунолог. Специално ми е разяснявала за ваксините, че действат с натрупване и с всеки следващ прием се очакват по-остри реакции от предишния. Ако по някаква случайност не се е разболяла от нещо, а е реакция от ваксината- съвсем нормална е, освен това не е фрапантна темп. Моят беше на 4 месеца като ми вдигна 39.3 след ваксина, повърна Панадола и нямаше как да му я сваля, не ме питай какъв ужас беше. Тя е голяма вече, имаш варианти всякакви. Според мен тази вечер ще е ок. Пиши после как е минало

# 162
Евче, Синфлорикс е пневмококовата ваксина, не шествалентната. За успокоение ще ти кажа, че моите девойки, които се разболяха за първи път преди месец след като тръгнаха на ясла, вдигат температура след всяка ваксина.
На нас ни остана само шествалентната, но сме я планирали Януари, ако всичко е наред.

# 163
Ох благодаря ви, паниката ме беше обхванала, с тази изолация вкъщи всичко почна да изглежда още по-лошо и страшно. Според нас детето беше здраво, ние също (докторката ни попита естествено). Мъжът ми работи хоум офис, общо взето се пазим много.
Притесних се защото след реакцията всички ме питаха как може да слагаме ваксини в пандемията, луди ли сме. Майка ми по телефона "ти защо и позволи да я бие?". Дори мъжът ми, който беше в кабинета ме обвини, че съм позволила. Ние майките за всичко сме виновни.
Детенце, слава Богу, спа добре през нощта и нямаше температура. Дадох панадол преди лягане и нямахме проблеми.
Не знаех, че с всеки прием на ваксината реакциите може да се засилят, мислех че е обратното.
Радвам се поне, че следващата е чак на 6 години, ще си отдъхнем до тогава.

# 164
  • София
При всеки е различно явно. При нас с всеки следващ прием страничните реакции намаляваха. Иначе не се обвинявай, не мисля, че си направила нещо лошо. Щом сте здрави и сте си вкъщи не виждам проблем. Аз отлагам ваксината защото мъжа ми работи с много хора всеки ден и се притяснявам, но при вас не виждам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт