ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 575
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Аз продължавам дори и опити да не правя. Вчера след като се наака в памперса и казах да ми съобщава кога ще ака. След два часа дойде и заочна да вика "ака, ака". Веднага я сложих на гърнето и... нищо. После видях, че памперсът и беше много пълен, сигурно за това ме е викнала да го сменя. Абе не се разбираме още. За пишкане и дума да не става.
Лятото я пускам по голо дупе на двора и това е. Има едни гумени сандалки и да ги напишка няма да е проблем.

# 601
Аз с баткото го приканвах през 30 мин ама нищо нр се получаваше. Оставих го няколко пъти да се напишква и да седи с мокри дрехи да му е гадно иначе с голо дупе не усеща какво се случва. И така лека полека взех и писоара та се получиха нещата. С малката от няколко дни я слагам през час и нещо и да не повярваш си пишка 90% от слаганията ама да си призная в момента съм адски ангажирана и пропускам да я слагам. Вчера я питам "ще пишкаме ли?",а тя започва да ми върти ръчички и казва "не,не" обаче аз я сложих на гърнето и веднага се изпишка и не беше пишкала в памперса преди това. Днес също е празен за сега пък да видим. Лека полека се научават не се стресирайте и да искате веднага да се случат нещата, търпение му е майката.

# 602
Моя го приема като игра за сега. Има стъпало и го учим прав на ВЦто, но когато той си реши ходи и се събува и нищо не прави. От няколко дни гледам, че след дневния сън е сух памперса и го подканвам да отидем да пиша, но се дърпа и докато не се изпиша в памперса не става от леглото. Бях пробвала преди два месеца да го иставя без памперс и така стигнахме до тази игра с пишкане наужким, но реално за сега няма пишкане Rolling Eyes

# 603
Като си говорим за гърне, аз я слагам доста отдавна и по 6-7 пъти на ден. Сестрата в яслата тази сутрин ме пита - вие слагате ли я на гърне, защото на 10-тата минута плаче да я вдигнем. Как да й обясня, че детето ходи пишка за 5 мин и става.

# 604
Като си говорим за гърне, аз я слагам доста отдавна и по 6-7 пъти на ден. Сестрата в яслата тази сутрин ме пита - вие слагате ли я на гърне, защото на 10-тата минута плаче да я вдигнем. Как да й обясня, че детето ходи пишка за 5 мин и става.

Е какво значи на 10тата минута. Те по един час ли ги държат на тия гърнета. Аз знам, че повече от 5-10 мин не трябва да се мъчи детето да седи. Свекървата така сложи нашата да седи час и половина, тя нищо не свърши и от тогава реве от гърнето и бяга.

# 605
Evcheto, съгласна съм и аз за повече от 5 мин не я държа, ако ще прави нещо да прави. Нооо в градината ги държат половин час на обяд на гърне. Веднъж на ден ги слагат, подреждат ги в кръг и им четат, докато те са на гърнета. А явно нашата не иска да седи по 30 мин.

# 606
Спомням си с баткото като тръгна на ясла и отказа да ака през деня, защото го слагаха на метални цукала от едно време. Той говореше много тогава и ми обясни, че му е студено на дупето и не иска да ака там. Не можеше да свари да се прибере вкъщи да свърши работата Simple Smile но така си и свикна и до ден днешен такъв му е режимът. Малкото ще ме подлуди, навън в количката се напикава като за световно, вкъщи от три месеца един гаф няма, казва, вика ме, чака да го сложа. За писоар и аз се чудех, но той просто не може да се изпиша прав, седи, вика си пиш пиш пиш и нищо. Дори и когато ужасно му се ходи. Имам чувството, че до 5 годишен ще пикае седнал

# 607
Е това е доста глупаво... веднъж за половин час, не виждам много смисъл. А ако някое дете не иска да седи на гърне Rolling Eyes то и възрастен няма да седи половин час във ВЦто.  Пък и на всички ли ще им се пиша по едно и също време. Момченцата пък може прави да ги учат вкъщи. Много ми е интересно моя дали би седнал в такава ситуация, след като категорично отказва у дома Thinking
Аз бих им казала в никакъв случай да не насилват детето, колкото и ако иска.

# 608
На мен пък от яслата ми обясниха, че към 10 часа са на гърне, после в 12 ги слагат пак, след хранене, и после към 16 след сън.. вкъщи се събува, сяда на гърнето, но нищо не прави.. няколко пъти се е изпишкала вътре и това е.. за акане няма шанс... Веднъж я хванах да се напъва точно до гърнето, и я преместих да седне на него, та инцидентно свърши работата там 😂 два пъти на дивана ака, докато я навивам да влизаме в банята за чип чип, че след събличане си е едно 30 Мин увещания.. интересно, че и двата пъти мен ме няма в стаята, а ММ нищо не е разбрал 😂😂😂 викам му до главата ще ти се изака и няма да разбереш...
Имам и въпрос аз за тротинетките 5 в 1 с родителски контрол ( по 65лв са) дали удобно се управляват с една ръка? Като излизам с количката, ще мога ли да я управлявам, докато пресичаме евентуално с другата ръка. В количката за близнаци виждам, че и е тясно вече, а и иска да щъка. Благодаря, че ме изчетохте, дълго стана... 🤭

# 609
С гърнето и Александър е почти доникъде. До преди два месеца поне сядаше. Е, първо махаше зеленото легенче на икейското гърне и сядаше с дрехите, но поне беше крачка напред. В един момент категорично отказа дори и това. Купих и друго гърне и е същото. Бунтува се и като му сменям памперса, както никога досега. Или нещо в яслата са им се карали, или пък насила са ги държали на гърне, защото ми казаха един ден: "То при нас няма шанс да не седят на гърне", или е някакъв период.
Сега се чудя, ако взема от пеещите гърнета, дали няма да се заинтригува поне малко..

Момичета, имам питане. Знам, че сме го обсъждали, но мина време и сте натрупали още опит.
От снощи Александър е с 38 - 39 градуса. Засега няма хрема и не кашля. Спокоен е, което ме навежда на мисълта, че не е от зъб.
Имам инфрачервен термометър на  Cangaroo, но всеки път - дори и когато три пъти непосредствено един след друг меря, ми показва различни градуси - от 38 до 39.2. Разбирам отклонението да беше 0.3, а то е цял градус. Опитах да премеря с галиев - само един път го изтърпя и резултатът беше дори над инфрачервения. Същото беше и с електронен. Лошото е, че вече категорично отказва да му ги сложа и пак стигам до инфрачервения, на който пък нямам доверие.
Не ми е проблем да дам повече пари за толоква важно нещо, но ми се върти в главата, че някоя от вас си беше купила на Micro Life и май не беше хич доволна.
Та.. Приемам съвети за инфрачервени термометри, които сте установили, че мерят максимално прецизно. 🍀

# 610
  • София
Какъвто и инфрачервен да купиш, няма да е точен. Моя е Омрон, струва една камара пари и е абсолютен боклук. И Явор в началото не седеше, ама аз го занимавам с някакви филмчета и две минути на електронния не би трябвало да е голям проблем.

# 611
Инфрачервените са боклуци, подкрепям Дитмейд, занимавай го нещо да стои мирно, моят електронен мери за няма и минута, а не е от бързите. Имам и бърз, но естествено, не е точен. Аз меря с три общо електронни, имах и такъв под мишница, с блутут , ами не съм доволна.

# 612
Аз имам нук за чело, като е болна, използвам само за ориентир, даде ли над 37,започвам да меря под мишницата. Имам електронен и спиртен. На предната болест ги засичах, дава еднакви наистина, опитваш да отвличаш внимание.
За пеещото гърне, такова ни подариха за Коледа, малката спира да пишка като свирне това и сме извадили батериите и така си го използваме. След изпълнението с килима, реши всеки път като я сложа да пишка, така че там нямам вече оплаквания. Но и памперса също си е мокър.

# 613
И моя онзи ден вдигна температура. Имам само обикновен електронен термометър. В началото и той не искаше да мерим, но после разбрах, че искал сам да си я измери. И като му дадох да цъкне копчето и да си го сложи, после стоя и чака да измери. Вече няма температура, но продължава да си я мери Joy

# 614
Благодаря ви, момичета! Ще си караме с трите вида, които имаме значи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт