ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

 • 19 429
 • 763
 •   1
Отговори
# 705
 • Мнения: 1 694
Аз след клизмите при ражданията ми 4 дена не отидох до WC, може и наистина да трябва да се натрупа. Иначе за Дулкософт съм съгласна, аз съм го пила и е доста по-благоприятен от Лактулоза, от нея много ме болеше коремът и ужасно се подуваше. Пиши като има развитие

# 706
 • WonderLand
 • Мнения: 3 896
Точно, на мен лактулозата изобщо не ми помагаше след раждането като борих хемороидите, обаче дулкософта много добре ми повлия.

# 707
 • Мнения: 338
Мами, за изследванията за прием в ясла взема ли се направление от педиатър? И навсякъде еднакви ли са тези изследвания или да звъня да питам за уточнение (имам само "кръвни, чревни и урина" като информация)?

# 708
 • Мнения: 3 284
Аз не съм взимала нищо, платих си ги в рамус - 24 лв. Мисля, че са едно и също навсякъде - кръв (пкк, суе), урина, чревни (фецес, перианален отпечатък, фекална проба), обаче нали са за ясла (за първи път) ? Би трябвало и васерман да вадите на единия родител.

# 709
 • Мнения: 449
Ако има останали направления, личната може да ви ги даде. Само за Васерман няма как и него си го плащаш.
Въпрос на доктор, възможност и желание, така че питайте.
Иначе лабораториите ги предлагат като пакет и излизат по-евтино, отколкото да се пуснат поотделно.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 21:47 от Sirmaa

# 710
 • Мнения: 285
Ние започнахме сериозно с опитите за приучване на гърне. Имаме някакъв напредък, но минимален. За 3 дни разбра, че като седи на гърнето по някое време се появява вътре жълта вода и не иска да става докато не се появи. Но не прави връзка , че идва от него тази вода😁. В повечето случаи седим по 15 мин и за тези 3 дни имаме 2 попадения само от около 15 сядания. Мисля да го пусна на двора по боксерки или гол и да го дебна. Ще съм благодарна да споделите някой работещ трик.

# 711
 • Мнения: 2 571
И аз сега съм на фаза приучаване към гърне. Преди това си мислеше, че е столче. Махнах й памперса вкъщи и я оставих по клин и гащи. Слагах я на гърне, но може би седмица - 10дни нищо не вършеше и се напишкваше в гащите. Като усетеше, че й е мокро, почваше да плаче, да отива до гардероба за дрехи. Обяснявах й, какво да прави, че ако пишка в гърнето, ще е суха. И вчера за пръв път пишка в гърнето, започна да ми казва, че й се пишка, но не винаги успява да го каже преди да е почнала. Интересното, е че и с памперс ми казва, явно не прави разлика между гащи и памперс. Засега навън и като спи сме с памперс, вкъщи без, за 2 дни и а само един инцидент. Та това е за мен начина, не голи, а облечени, за да им мокри и да се усетят, че е гадно. И каката така научих, но тя свикна за няколко дни.

# 712
 • WonderLand
 • Мнения: 3 896
И аз щях да пиша, облечени с дълги крачолки. Иначе и моя не харесва да е мокър, и ако се изпусне се ядосва и иска да сменяме дрехите. Вече все по-рядко му се случва да се напишка. Ако не се сети да ми каже се стиска. Виж за акането трябва да го дебна, че рядко си казва и много често го върши в гащите. Ако го усетя обаче и му кажа да тича към гърнето е бърз и върши работата там.

# 713
 • София
 • Мнения: 4 011
Изобщо не съм започнала аз. За пишкането не казва нищо, за акането до скоро казваше, че е свършил работата, но сега се крие. Ние сме на морето за няколко седмици и сме почти постоянно навън, та не съм сигурна колко е добре да започвам сега. Вероятно като се стопли още малко навън ще го пускам по гащи да свиква. Баткото ми свикна буквално за един ден. Аз него не съм го карала изобщо. Баща му беше правил един неуспешен опита за няколко дни и се отказа. Седмица по-късно той започна съвсем сам и от ден първи не е имал мокър памперс. Малкия зор дава да седи на тоалетната, но нищо не върши там. С гърнв не съм го запознавала, но може и да му го покажа, ако му е интересно. Купих една седалка за тоалетна, че си збаравихме тази от вкъщи, еми ужасна е. Хем не беше евтина, но много неудобна за малкото дете. Много съм разочарована и за пореден път си казвам, че като си имам нещо, което работи, не трябва да експериментирам с ново .

# 714
 • Мнения: 3 284
И ние водим битката с гърнето. Три дни след ясла вечерта и днес опитваме като си е вкъщи. Преди си казваше, сега не. През седмицата, след вечерята сяда на гърнето, прави си всичко и след това 1 час без памперс. Точно след час има пишкане, мама предлага гърне, опитва се да я сложи, пита дали има пиш и ефекта беше - ден 1 на килима, ден 2 на ламината, ден 3 на ламината + хлъзгане и падане. Ще видим днес, засега имаме 2 опита в гърнето, ама той деня е дълъг Simple Smile

# 715
 • Мнения: 965
При нас опита за гърне не се получи около 10 дена я държах, но я събличах. Може да опитам по вашия начин да си е облечена и да е и е мокро ама да пооздравее.

3 дена на ясла и се разболя, не че не го очаквах ама тайно се надявах да издържи повече. Само до обяд беше, сега мисля като оздравее да я пусна да спи и да я взема следобяд като се наспинка.  (ако спи, защото тя и вкъщи е трудна на сън)...

# 716
 • Мнения: 3 284
Дори, мен точно болест ме спря като имахме повече дни около Великден. Беше с ангина и не ми се пробваше. Но сега има и някакъв обрив на дупето (по ръба на ластика на памперса) , който лекуваме като контактен дерматит и е хубаво да няма памперс там, та това ме мотивира допълнително. Да дам ъпдейт - цял ден без памперс, 4 напишквания, и 8 в гърнето.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 20:51 от Димитрова_87

# 717
 • Мнения: 285
Да се оплача и тук😩, днес си цепнахме челото между веждите и се сдобихме с 3 шева. Няма оток, като прерязано с нож е около сантиметър. Сега е с лепенка и се ужасявам като си помисля как може да изглежда след седмица когато я махнат. Мъжа ми казва че правя от мухата слон, че мъж без белег не може, но ми е много гадно.

# 718
 • WonderLand
 • Мнения: 3 896
Аз не бих се притеснявала за белег, ама грам, особено за момче. Те са толкова малки още, има да растат, белега ще се измести, има и разни мазила. По-важно е детето да е добре.

# 719
 • Мнения: 285
Аз не бих се притеснявала за белег, ама грам, особено за момче. Те са толкова малки още, има да растат, белега ще се измести, има и разни мазила. По-важно е детето да е добре.

Благодаря ти за успокоителните думи, имах нужда. Да той е добре, няма болки. Щяхме да минем и само с лепене, но понеже там има мимически бръчици и щеше да се отвори.

Общи условия

Активация на акаунт