ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 520
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Леле как ти завиждам..при нас обратното..по цяяяяяла нощ сме закачени... Дано успея скоро с отбиването..

# 76
Ние нямаме кучешки зъбчета, но и нашата започна повече да спи цяла нощ. Поне последните 2 седмици, само 2 вечери ме събуди по 7 пъти Simple Smile като не е болна е супер, но като е болна по половин месец всеки месец..

# 77
Момичета, аз да се похваля...от месец вече сме без биба изцяло. Мислех, че ще е голяма драма, тъй като няма друг успокоител, но и трябваше точно 1 ден, за да свикне и сега тотално е забравила. Много съм щастлива от този факт. Имаме и голям напредък с храненето сами. Сяда с нас на масата да вечеря и се наяжда самичка. Само супата на обяд давам аз, все пак не искам да правим ремонт.
Спи 1 сън само откакто е проходима, т.е. когато беше на 9м се отказа да спи сутрин. Ляга към 13ч и спи 2 часа.
Напоследък много бърбори. Някои думи и ги разбирам, но повечето изобщо не. Важното е, че не млъква.

# 78
При нас снощи се случи нещо много странно. Тя напоследък категорично отказва да седи на гърнето и да върши нещо вътре. Но снощи си лягаме и малката почва да вика "мама, мама, пика, пика" и почна да прикляка. Взех гърнето, сложих я и се изпишка вътре. После си каза и браво и пляскаше Grinning
Отдавам го на това, че от няколко дни ме следва в тоалетната и всеки път ме гледа с интерес и казва "пиш, пика", явно е решила, че иска да прави като мен. Никога до сега не е давала признаци, че и се ходи до тоалетна, пък изведнъж си казва. Опасна работа са тия деца Grinning

# 79
Аз моя още не съм започнала да го уча на гърне. Единствено сяда сам както си е с дрехите, когато ака. Чудя се кога да започна и с пишкането. Май му е време вече, но като си помисля колко мокрене и преобличане ще бъде, чак не ми се почва Rolling Eyes

# 80
Евче браво на детето. Моята я взимам в тоалетната постоянно понеже не ми дава да я оставя сама и почва да пищи ама в банята започва да рови в шкафа под мивката и изобщо не я интересува какво правя аз. Преди я слагах на гърне след всяко хранене обаче скоро не съм че нямам време да седя до нея да я чакам да свърши работа, че и с баткото вкъщи ми е веселба. Тичам от единия на другия и други работи върша и не смогвам.
Аз обаче за пореден път се убедих, че тя не иска да ляга и да я приспивам. Като я оставя сама в кошарката и й оставя телевизора на бейби тв тя си се върти из кошарката и след известно време е заспала иначе като легнем на леглото двете само се катери по мен, качва се, слиза и по 1час се приспиваме.

# 81
Аз така онзи ден научих какво означава една от думите - баавоо, досега си мислех, че е баба, а тя била браво, върви и съпроводена с пляскане. Много ми е смешна като казва икам, което означава искам и все нещо иска Simple Smile все си мислех, че моето дете не говори, а то ще се окаже че си говорим, само трябва да проявя малко въоръжение какво казва.

# 82
  • WonderLand
И аз не съм се засилила да уча дребния на гърне. Той си казва докато вурши работата или след това. Иначе ме следва в тоалетната редовно и знае, че там "мама пиш". За мен обаче това не е достатъчно доказателство, че е готов и ще изчакам още малко.

# 83
Аз четох някаква статия, че около 1 г.и половина бил най-подходящия момент за приучване към гърне, защото после влизали в периода на НЕ към 2г. и може да бойкотира на инат. Ето тук пък пишат, че може само за два дни да се пробва и ако не стане да се върне пак памперс. Така поне ще знам дали е готов.
https://mamaninja.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0/%D0%B2%D1%8A%D0%B7 … arneto-za-dva-dni

# 84
То добре звучи, ама как ще и махна памперса да ходи да пикае по дивани, легла и килими, направо на мога да си го представя. Иначе и на мен не ми е фикс идея да я уча, слагам я от дъжд на вятър на гърнето, някои дни по 2-3 пъти,  други дни изобщо не я слагам. Малко съм несериозна, ама наистина нямам нерви понякога. За това се учудих вчера като си каза детенце. Днес например също каза "пика, пика" и се оказа, че вече е свършила други неща в памперса Joy
Почва да разбира, че нещо се случва,  ама ще мине време докато стане съзнателно.

# 85
  • София
Махам памперс лятот, да не му замръзва дупето като се напикае. Не съм се и опитвала още да го слагам на гърне. Както съм писала и преди, изобщо няма и да го пробвам, директно на тоалетната ще сяда.
Баткото го пробвах към година и нещо...изобщо не беше във възторг и го оставих. На две години точно, един ден дойде и ми каза 'гърнето'. Сложих го,свърши си работата и от тогава един напикан памперс не съм имала. След седмица махнах изобщо памперса. Сега също няма да си давам зор.

# 86
Ditmade, как ще процедираш с премахване на нощните кърмения? И ние сме закачени. Мисля да св мъча да го уча да спи в собствено легълце, но май първо трябва да се научи да заспива и успокоява сам (без да цока). Не знам откъде да започна Simple Smile

# 87
И аз не бързам с гърнето. Каката продсто й махнах памперса, беше пролетта, за един уикенд се научи да казва да пишка, но вече акаше в гърнето. Нощние го махнахме след месец.
Моята кокона също вече ми казва , като се е изакала, понякога и като пишка. Не я слагам на гърне, не искя все още и нямам време да се занимавам засега. Иначе всичко разбира вече, говори разни неща, но ме ги разбирам, нямам явно въображение хах. Също суче през нощта и за приспиване, не знам, засега не го мисля, не ми пречи,  ще видим докога.

# 88
  • София
Ditmade, как ще процедираш с премахване на нощните кърмения? И ние сме закачени. Мисля да св мъча да го уча да спи в собствено легълце, но май първо трябва да се научи да заспива и успокоява сам (без да цока). Не знам откъде да започна Simple Smile
Ами първо мислех от веднъж да го отбия, да реве няколко дни и нощи и да свикне, но след първото приспиване без кърмене, гърдите ми се напълниха (мислех, че вече няма много, но съм сбъркала) и реших да е плавно. Първо дневното приспиване, после вечерното и накрая нощното. Не знам ще ми се получилии колко ще реве, но не ми се пият хапчета за спиране на кърмата...идкам да е постепенно.

# 89
Аз от днес реших да отбивам от раз. Нещо последната нощ ми дойде в повече. Драмата е голяма, но ще се справим. Вкъщи с двамата нищо не мога да свърша, не се и опитвам. А те и не са от поспаливите, само малкия спи час и половина по обяд.
Nikita111, как сте?
Ditmade днес излезнаха пср тестовете и на четеримата отрицателни. Направо цяло чудо. Този стрес, който изживях не го пожелавам на никого.
Момичета пазете се много.

Общи условия

Активация на акаунт