НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 859
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
Изключително се радвам на компанията ви и винаги полезната информация 💐
 Виждам, че обсъждате една мн тегава за мен тема. Волята да отказвам благини и да не се подавам на изкушения. От Април 2019 следвам режима, старая се, но понякога изпадам в черни дупки и всичко омазвам. А истината е че режима не ми е труден и се чувствам отлично, само положителни отзиви давам, но съм си лакома. Няма как да го отричам  и от там и всичко ми изглежда вкусно и ям с удоволствие. Та затова наблягам на воля, но винаги около цикъл се проваля с гръм и трясък.
Моля дайте съвет как да утоля гладното си около трудно моменти? 🤔
Понеже и аз съм от тая кръвна група, спасявам полжението, като се стремя да не седя гладна.Ако съм изяла 1-2 пържоли/яйчена салата с масло, трудно ще изпитам ненаситен апетит към каквото и да било.А и да се поддам, колко боклук мога да изям на пълен стомах?
А ако държа да не ям боклуци, което невинаги ми се получава, ям плод нарязан, разбъркан с маскарпоне/заквасена сметана/кисело мляко, каквото имам в къщи.Или ям черен шоколад, над 70 % какао.Това обикновено върши работа при мен...

# 76
Може би проблема наистина е, че се опитвам да удължава интервалите на хранене и доста огладнявам... После трудно засищам чувството за глад.
За днес съм решила да последва примера ви и да направя един яйчен фаст. Стискайте палци да устиска. 😁

# 77
  • В полите на Пирин планина
Просто не трябва да си гладна. Ако си гладна и посягаш към боклуци. Макар че от доста време установявам, че разни неща, които ми се струват доста апетитни на външен вид, при опитване изобщо не ми харесват и просто ги оставям и не ги изяждам...

# 78
Няма лошо интервалите да са големи, но това не бива да става насила и води до гладуване. Вероятно или оставяш по-дълъг интервал отколкото е добре за теб, или не се нахранваш достатъчно. Или и двете.

# 79
Мн благодаря за насоките, вероятно наистина е това с дългите интервали. Те не бяха проблем до скоро, докато бях силно ангажирана на работа в офиса. Сега от месец и нещо съм хоум офис и май имам твърде мн време да мисля за храна 😒
Мислите ли, че е добра идея да мина известно време на стриктно кето хранене? В моя режим, аз консумира доста млечни и плодове

# 80
И гладуването води до кетоза.
Кето режим Е необхидим при някои болести и /или спешно подобряване на показатели/отслабване т.е. при истински проблеми. А няколко килограми в повече не влиза в тази категория.
Ако ти е добре да си на кето, прави го.
При мен кетото е естествено зимата, обичам пача, свинско и не ми се яде друго, но не се насилвам. Не обичам плодове, а и зелени салати/сурови зеленчуци и ми е лесно.
Прецени,  но не се насилвай.

# 81
Салати обичам и то много... ама те зимата едни пък зеленчуци, направо да ти мине меракът. От повечето ям в количества по-скоро за украса, когато не са си в сезона, много рядко ще си направя нормална цяла порция салата. Ям често млечни де, както и моркови, ряпа, зеле и прочие, не съм останала хептен без въглехидрати, но с другите зеленчуци доста се кротвам през този сезон. Виж лятно време ако има пред мен хубави градински домати, съм напълно способна да преям с тях. Заради това си създадох навика салатата да не ми е първа, както при повечето хора. Ям основното и за салата колкото място имам, иначе в обратния случай ще си напълня стомахчето само със салата и същинската храна ми хартисва. И естествено след няма и два часа пак съм гладна, то колко да изкара човек на такава залъгалка.

# 82
Привет,

Аз сега забелязах, че не съм писла и дума в новата тема.

Но чета, чета Simple Smile

Имах застой от две седмици и чак вчера падна следващият килограм. Продължавам да ям от всичко позволено без особени ограничения - колкото ми се яде.

# 83
Tania6, съгласна съм с теб и затова до сега не съм се старал да съм изключително стриктна, даже често клоня към палео. Но, идва голямото Но... Аз имам мн килограми за корекция... 😒😒 Висока съм - 178см, а в момента актуалното ми тегло е около 110кг. Хубавото е, че нямам доказани заболявания, правила съм изследвания.
   В началото на режима започнах на 130кг, след две породени хлапета. От там живнах и не искам сега да се отчая и предам.
Затова се обърнах и към вас за кураж 💋😁. Явно напоследък съм в дупка и имам нужда от стимул.

# 84
Фокси, ще успееш. И браво за първите 20 кг.
Знаеш, но да си кажа:
-тези килограми не си ги "спечелила" за 1-2 години и няма как да ги махнеш за толкова.
-има начини бързо да ги махнеш, но ако нямаш дълготраен/разработен режим на хранене, по вкус, портмоне,  който вече да е навик , риска да се върнеш към предишното хранене и килограми е по-голям.
Не напразно се казва, че като ходиш по-бавно ще стигнеш по-далеч.
Ще станат нещата, но без насилие.
Сменяй стратегии, опитвай, намери физическа активност , подходяща за килограмите ти и приятна за теб, чети и бъди търпелива.
Успех и не се хвърляй на крайности.
...
"Бащата " на палеото е Марк Сисън. От известно време и той е "открил" кето , но го прилага 2-3 пъти в годината по около 3 седмици (по спомен). Развеселих се, като прочетох това. Викам си "от мен е видял".
Може да е от полза за някой: парче черен шоколад с еспресо след стабилен и режимен обяд създава илюзия за десерт и следователно хранене без големи ограничения. А зимата, малко шоколад е полезен и необходим и за морала. Парченце/квадратче, като в ресторант /кафе, не цял шоколад. То и не може много да изяде нахранен човек.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 14:19 от tania6

# 85

Обядвах също огретен от карфиол и тиквички.

Да питам за рецепта за този вегански огретен ако може?

# 86
Същия, като нормалния, но с веган сирене и кашкавал..)

# 87
Много захар има в този шоколад. На линд 90% шоколад е само с 19 г въглехидрати. И аз правя като Таня, ако искам десерт след нахранване си хапвам едно блокче (т.е. 10 гр.) - много е засищащ, защото е много богат на какаово масло. По-евтините версии пестят какаовото масло, а то е най-ценното в шоколада Simple Smile. Преди ядях този от 80 или 85 %, но там са поспестили от маслото точно и след проба на 90% установих, че ми е много по-вкусен

# 88
Вярно не казах.
Не признавам от малка друг шоколад, освен черен-черен.
Моите са 90% и 95%, но не винаги Линд.
Опитвам и други, но чета. Нещо нямам много доверие откакто разрешиха и други съставки в шоколада, освен какао, какаово масло и захар. Четете и ще имате сюрпризи.
Моят мъж отказва да ходи по магазини с мен, защото съм ги превърнала в библиотеки. И лупа си нося.
Сетих се за някои "изоробвани" от мен грешки, които забавят или спират отслабването.
-бронираното кафе. Приятно е на вкус, но има и обратен ефект при някои, особено аки е придружено и с храна. Моят стомах не смята течната храна за храна и си пиех бронираното кафе с варени яйца или кашкавал. Груба грешка.
-мазнините са необходими за ситост в началото и докато тялото мине на това гориво. След това се намаляват малко , но да остава храненето ВМНВ за да гори тялото собствената мазнина. Иначе пак има риск за омазняване.
Една от първите преведени статии от Шоки е на Анна Хален. Тя разглежда и причините за напълняване и дава идея горе-долу за количество /размер и състав на порциите.
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2012/09/blog-post.html?m=1

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 21:39 от tania6

# 89
Аз, ако не е бронираното кафе, ще се затрия бе хора, недейте така Joy. Не ми нарушава фаста изобщо, напротив поддържа ме свежа и в перфектна кондиция до 13-14 часа. Естествено, всеки организъм е различен.

Общи условия

Активация на акаунт