НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

  • 36 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 4 711
Благодаря за идеите, момичета.

Долче, днес бях в Лидл но беше изчезнала цената на алабаша и не знаех, че е по-евтин. Нищо, друг път. Леле, зеле в супата не бих се сетила. Най-малкото правя връзка с онази диета със зелевата супа.

Танче, и аз да попитам за супана с кайма и праз.

# 211
  • Мнения: 32 108
Поне в нашия Лидъл излизаше като редовна цена 1,29 лв. Нямаше задраскана друга цена. А в Кауфланд имаше..."колраби"- лилав алабаш. Май и той беше на подобна цена...

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 01:53 от dolce miele

# 212
  • Мнения: 2 275
Изброих основните и любими зеленчуци,  но използвам и други. Вече внимателно, защото веднъж сложих много различни и резултата не беше добър.
Има една кръгла ряпа виолетово бяла, много е хубава в комбинация с морков. Жълтата й братовчедка още не съм опитвала.
Чушка или 2-3 гъби придават приятен вкус, но вече не смесвам повече от 3 зеленчука.
Немската супа с праз и кайма е много лесна: в тенжера на среден котлон се леко запържва каймата (до побеляване) , добавя се нарязан на ситно праз и вода. Като се свари се внимателно "разтваря" пакетче крема сирене, добавят се подправки и готово.

# 213
  • Мнения: 6 622
Аууу, много хубаво звучи! Ще се прави тези дни задължително.

# 214
  • Мнения: 32 108
Слагам и по повече от 3 зеленчука, даже минимумът в повечето случаи е 3- лук, морков и още нещо. Но определено не слагам от всичко което ми се намира вкъщи накуп. Крем супите правя и с по 2-3 зеленчука.

# 215
  • Мнения: 4 711
Танче, благодаря. Чного хубаво звучи тази супа, ще се пробва.

# 216
  • Мнения: 2 924
Таня, понеже сме "землячки", какво френско слагаш под името " крема сирене" ? Много ми хареса идеята за тази супа.

# 217
  • Мнения: 2 275
Пепа, слагам St Moret или Филаделфия, но ми се е случвало да слагам маскарпоне или рикота, но малко. Жал ми е да слагам нещо, което ми е приятно да ям така без нищо. И с маслото имам същия проблем: все гледам в устата да го сложа вместо в тава/тиган/тенжера.
На тази супа "върви" копър.

# 218
  • Мнения: 2 924
Ок мерси Таня. Ще се прави, и то нееднократно Grinning

# 219
  • Мнения: X
Здравейте,
Започнах 5-тата седмица откакто спазвам режима, позволявам си до около 35-40 г въглехидрати на ден. Тест лентите започват да избледняват, което ме навежда на мисълта, че скоро ще бъда фат адаптирана. До момента не съм свалила и грам или пък сантиметри. Имам около 4 кг, които искам да махна. Последният месец изчетох всичко, което е възможно да се прочете за този начин на хранене, членувам няколко английски групи и следя техните резултати . До този момент мисля, че отслабват само хората, които имам повече за сваляне, а тези като мен не 😒.
Какво мислите по въпроса, има ли някой като мен с малко излишни килограма?
За протокола- не тренирам, храня се достатъчно и само режимно.
Добре е да се опише колко пъти дневно и какво точно се яде. Тогава ще може да се даде адекватен съвет.

# 220
  • Мнения: 2 947
Тая супа с каймата и аз ше я пробвам. Аз нещо хич вече не си падам по супи. Като съм гладна, ми се яде нещо сериозно. Дето вика моята дъщеря - мамо, какво има за ядене? -Супа. - Каквооо....ама мамо, аз съм гладна! Grinning . Разбирам я вече.

# 221
  • Мнения: 32 108
Аз обичам супи и манджи, но ако съм гладна, а няма готова манджа ми е по-лесно да си изпържа/сваря няколко яйца или да метна кебапчета в тигана/фрайъра и докато направя салата основното ми е готово. Grinning Понякога директно отварям консерва с риба.

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 10:52 от dolce miele

# 222
  • Мнения: 43 751
Моята супа(пилешка, свинска, топчета, патешка) си има едновремския вкус и си е режимна. Но, не слагам праз, лук, фиде, ориз. Много си я харесваме, а когато закарам на леля ми (сама жена на 74 г.) си облизва пръстите и много я харесва, нищо, че не е чувала за този наш режим на хранене.

# 223
  • Мнения: 1 052
Моята супа(пилешка, свинска, топчета, патешка) си има едновремския вкус и си е режимна. Но, не слагам праз, лук, фиде, ориз. Много си я харесваме, а когато закарам на леля ми (сама жена на 74 г.) си облизва пръстите и много я харесва, нищо, че не е чувала за този наш режим на хранене.
какво слагаш на пилешката супа, Мариат? И на мен ми се е прияла, но не искам да слагам фиде или ориз, а последно като готвих нещо с лук, хич не ми подейства добре на стомаха....

# 224
  • Мнения: 43 751
Варя месото, обезкостявам. Прецеждам бульона, връщам месото.
В тиган с масло задушавам настръган морков, който си пуска цвета и прави супата приятно жълта. Прибавям го към бульона, добавям тиквичка, целина, червена чушка, гъби, дръжки на магданоз и дръжки от копър, а също 2-3 лъжици амарант(едни зрънца, които са въглехидрат, но на цяла бака супа не се усещат). Увират нещата барабар с подправки по ваш избор. Преди да я махна от котлона добавям 2 белтъка и почвам да бъркам. Те стават на малки парченца и допълнително сгъстяват супата. Махам от котлона и застройвам с 2 жълтъка+лъжица кисело мляко. Слагам и накъсан магданоз, който остава приятно зелен на цвят.
От години лук, чесън и люто не употребяваме покрах стомашни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт