НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 985
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Килограмите не са мерило за нищо. С възрастта започваме да тежим повече дори и да не сме с по-лоши мерки. Ако човек тренира и оформи качествени мускули тежи повече, но изглежда по-слаб и мнооого по-добре, отколкото на същите килограми би изглеждал без да е формирал добра мускулна маса. С тренировки се уплътнява и костната маса. За здравето на една жена и за външният й вид е много важно да си изгради мускулна маса, преди да влезе в критическата, защото след това е много трудно, а мускулите помагат за тонуса, за здравето на стави и кости, за добра стойка, за предотвратяване на проблеми с кръст и т.н. И като казвам мускули, не си представям мускули като на културист - такива жена не може да направи без химия, ако ще и по 6 ч на ден да блъска тежести във фитнеса.

# 196
Абе, знам си аз, ако си спра сладкото и виното, ще сваля 2 Grinning Но не е спешно. На почти 54 години съм 7-8 кг под ученическите, което си е постижение.
Явно този режим не е за всеки, жалко. Идеята е добра. Всъщност аз бях 49-50 от 2017-2019, но с цената на тежка физическа работа и почти глад. Нямах апетит.
Наскоро инсталирах приложение от любопитство да видя колко са ми въглехидратите. Учудих се, 120-130 грама са, мислех ги повече. Протеините ми за жалост също са малко, въпреки че обожавам месо. Най-лесни и вкусни са ми мазнините.
Но ми трябват повече въглехидрати. Така функционирам по-добре.
За тренировките - може би и това ми помага. Всеки ден, по 30 мин, силови и кардио.

# 197
Отслабва си се прекрасно с този режим, просто ако ти е цел трябва да си нагласиш калориите, както и храните, които приемаш и да следиш при какви условия отслабваш.
Аз примерно отслабвам много бавно, когато ям свинско и ядки, за сметка на това млечните изобщо не ми пречат. За сега съм в застой, точно защото съм си дала малко почивка. Държа си калориите по-високи, хапвам си свинско всеки ден. Килограмите ми реално не са много 62 и нещо на 175 см, като последните 12 паднаха без особени усилия и мъки. Да не говорим, че не съм гладувала никога. След празниците ще си дам малко зор за още 2-3 кила.

# 198
pepa57, ти броиш И калории, аз ям на корем колкото съм гладна, когато съм гладна и каквото ми се яде, а то е много рядко И в допустимите 5-10% храна удоволствие. Хич не я мисля и смятам храната. Движа се и спортувам с удоволствие.
Това ме устройва и главата не ми е заета със сметки "влязло-излязло".
Целта ми беше да съм здрава, активна и да изглеждам добре. Сега остава да се поддържам. Дрехи купувам по размер S или 38, а не по килограми.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 14:45 от tania6

# 199
Фактически калории не броя от 2011, но главата ми блокира и казва стоп като достигна определено количество храна. С това приложение имах и втора изненада - рядко достигам 1400 калории. Мислех ги поне 1700.

# 200
Фактически калории не броя от 2011, но главата ми блокира и казва стоп като достигна определено количество храна. С това приложение имах и втора изненада - рядко достигам 1400 калории. Мислех ги поне 1700.
Същото и при мен, в един момент не мога да преглътна нито хапка повече, и край. Докато, преди с паста и други разни ВХ можех да си ям, дълго след като съм се наъпкала и не мога да дишам вече.
Никога не съм броила калории - нито преди, нито сега.

# 201
О, ВГХ мога да ям мноооооооооооооого. Винаги има още място.

Но не седи така въпроса с месо, риба, яйца и т.н.

Момичета, как си правите пилешката супа? Какви зеленчуци слагате? Май ми се дояде нещо подобно, напоследък месото хич не ми върви и карам на яйца, риба, млечни. Но искам да разнообразя малко

# 202
Аз правя пилешката супа с моркови и тиквички най-често. И застройка с яйце и кисело мляко/сметана/заквасена сметана. Понякога слагам един малък картоф. Междудругото, с алабаш си го представям доста добре вместо картоф (но на мен ми е жал да го готвя засега).
Допълвам- задължително слагам и лук (или праз, ако нямам лук) на всяка манджа.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 18:13 от dolce miele

# 203
Правя режима защото се надявам на други бенефити освен свалянето на няколко килограма. Устройва ме това,че не съм гладна, кръвната захар е стабилна и най-вече нямам сили вече за крайности и диетуване,което не води до нищо.
Висока съм 1.55 и тези 4 кг са ми излишни. Друг е въпросът какво си мисли тялото ми. Така или иначе продължавам пък времето ще покаже махат ли се с режима няколко килограма или не.

# 204
Долче, то хубаво алабаш вместо картоф, но като му знам цената и..... Disappointed

# 205
Глава целина (да не ми измислите някой прякор с мойта целина), морков и праз. Винаги под формата на крем супа за да не е бистро и да си играя със застройки. Това не пречи да се нареже варено яйце или бяло сирене при сервиране.
Пюре от глава целина е също любимо.
Има една немска супа: само кайма и праз. Много любима.
Алабаша също е с цена на свинското във Фр.

# 206
Таня, каква е тази супа с кайма и праз? Звучи много апетитно.

# 207
А, да, и целина слагам когато имам. Също и ряпа дайкон.
Стаси, снощи алабаша в Лидъл беше 1,29 лв за брой.

# 208
О, ВГХ мога да ям мноооооооооооооого. Винаги има още място.

Но не седи така въпроса с месо, риба, яйца и т.н.

Момичета, как си правите пилешката супа? Какви зеленчуци слагате? Май ми се дояде нещо подобно, напоследък месото хич не ми върви и карам на яйца, риба, млечни. Но искам да разнообразя малко
Вариациите са много, аз на почти всички манджи и супи си слагам поне по малко лук и морков, но пилешката супа носи и наситнен пащърнак и/или глава целина, корени от магданоз също харесвам в супа, ако не мразех чушки щях да слагам и от тях че обичам да ми е цветна храната - виждала съм и червени, и зелени накълцани в пилешка супа. Има и миксове сушени зеленчуци, правят всякакви супи много вкусни и те. Или ги изреждаш всичките варианти всеки път като правиш пилешка супа, тя зимата тепърва почва и супите поне при мен са много на почит. С тиквички е идейно, май само това не съм пробвала.
Картоф поне аз не бих сложила, щото вкъщи просто не купувам и няма начин да ида за един-два картофа до магазина, но понякога слагам шепа фиде, то на цялата тенджера не е драма изобщо. И застройка обичам да има, че за мен супата не е само първо ястие ами цяло хранене и искам да е засищаща.

Долче, ряпа дайкон в супата ли? Аз я пробвах в еър фрайъра но не съм впечатлена, ще си я хрупам свежа или ще я слагам към неща приготвени на тиган, така вече ми е вкусна.

# 209
Лукът в супата се подразбираше Grinning Да, и с чушка става много вкусно.
Натка, да, пробвала съм с дайкон на кубчета в супата. Вкъщи се хареса, а и другите не са се оплакали. Дори зеле съм слагала в супа (накълцано) Stuck Out Tongue Winking Eye Май веднъж пекох дайкон, но не ми допадна, но варен е с по-мек вкус.

Общи условия

Активация на акаунт